Tositarina veroetumaksujen
älynväläyksestä

Oli vuosi 2006, kun eräs alustaltaan kiihtymään lähtenyt IT-alan nousuraketti törmäsi ongelmaan: kuinka teknologiayritys työnantajana voisi kannustaa omia työntekijöitään nykyaikaisella ja ketterällä tavalla liikunnan pariin? Aivonystyrät kipinöivät ja syöksivät tulta: hyvin nopeasti pölyn laskeutuessa hahmottui tulevaisuuden konsepti, joka jaettiin pian myös suuren yleisön käyttöön. Tästä alkujaan pienen pienestä kipinästä alkoi hurja aikamatka tulevaan, jonka varrella liikkeelle tempaistiin mukaan niin valtion suurmiehiä kuin jättiläisyrityksiäkin. Muistettakoon silti, että koko vetovoiman ydin piilee tänäkin päivänä tyytyväisissä yksittäisissä kansalaisissa, sekä jokaisessa työnantajassa – pienessä tai suuressa.

Näin ePassi Payments Oy ja SporttiPassi saivat lähtölaukaisun vuonna 2007, ja pian sen jälkeen julkaistiin kautta aikojen ensimmäinen veroetujen sähköinen maksujärjestelmä. ”Koko tasavalta liikkeelle!”, kuului kaiku isolta kirkolta maaseudun perukoille.

Mutta mistä moinen hekumointi? Syyt olivat selvät:

  • Alalla ainoa, joka tarjoaa todelliseen käyttöön perustuvat kustannukset
  • Aktivoi johdonmukaisesti liikunnan pariin
  • Monipuoliset maksutavat jokaisen tarpeisiin
  • Tarkat tilastot, ilman hallinnointia ja logistiikkaa
  • Avoimuus, rehellisyys ja läpinäkyvyys – ei väärinkäyttömahdollisuutta

Työnantajille täysin avoin järjestelmä miellytti myös verottajaa, joka vuosien kiriessä kiristi otettaan ohjeista jatkuvasti. Kaikille oli itsestäänselvää, että etu koski vain ja ainoastaan omaa aikaa.

Työssä oltiin onnistuttu – kädet multaisina, kivenkovalla uurastuksella ja periksiantamattomuudella. Ilosta hyrisevät it-nörtit ja eri alojen pukuherrat ja -naiset taputtelivat toisiaan selkään. Pitkän juoksun hikivirtaus oli kuitenkin vasta alkumetreillä, sillä alusta asti tiedettiin, että järjestelmän piti aktiivisesti kannustaa työntekijöitä liikkumaan säännöllisesti ja jatkuvasti.

Nyt vuonna 2014 on uudistuksen ja kasvun aika, jonka myötä heimopäälliköksi on valittu ePassi. Sportti-, Kulttuuri- ja TyömatkaPassille odotetaan vielä tämän vuoden aikana uusia perheenjäseniä.

ePassi on tänä päivänä Suomen johtava työnantajien hyvinvointipalveluiden sähköinen maksujärjestelmä ja tärkein kumppani, markkinoiden älykkäimmillä palveluilla. Tehokkaalla, timantinkovalla tiimillä pyöritämme satojen työnantajien ja niiden satojen tuhansien työntekijöiden verottomien hyvinvointietujen hallinnointia, ja lisäksi tuhansien käyttöpaikkojen verkostoa.

Nupit kaakossa jatkamme menestystarinaa uusia haasteita kohti. Tule mukaan edistämään koko maamme hyvinvointia, ja ennen kaikkea nauttimaan omasta ajastasi – vapaasti valitsemallasi tavalla.