Ajankohtaista

WeChat Pay ePassin maksutapavalikoimaan

June 07, 2019

ePassi on tuonut Suomeen ja moneen muuhun maahan kiinalaisten supersuositun mobiilimaksutavan, Alipayn. Kiinassa mobiilimaksaminen on suositumpaa kuin kortti- ja käteismaksaminen. Tämän jälkeen on tapahtunut paljon ja useat kauppiaat ovat saaneet lisäansioita kiinalaisturistien tekemistä Alipay-ostoksista. Nyt ePassin mobiilimaksutapavalikoima kasvaa toisella Kiinan jättiläisellä - WeChat Pay:lla.

Euroopassa mobiilimaksamisen kenttä on erittäin pirstaloitunutta ja sekavaa etenkin kauppiaiden näkökulmasta. ePassin tavoitteena on tuoda yhteen palveluun mahdollisimman monta erilaista maksutapa-alustaa, jolloin saadaan aikaan palvelu, jonka käyttöönotto on kauppiaalle mahdollisimman helppo.

Mobiilimaksuja voi vastaanottaa monella eri tavalla. ePassin omalla kauppiaiden sovelluksella, kauppias pystyy helposti määrittämään maksettavan summan ja skannaa asiakkaan esittämän henkilökohtaisen maksamiseen tarkoitetun QR-koodin. Sovellus antaa kauppiaalle heti tiedot maksun onnistumisesta. Tarjolla on myös muitakin vaihtoehtoja, kuten suora kassaintegraatio. Näin maksut on helppo ottaa vastaan eikä vaadi erillisiä laitteita tai isoja IT-projekteja.
 
Miksi mobiilimaksut ovat sitten niin suosittuja? 
Esimerkiksi Kiinassa mobiilimaksut ovat ottaneet yliotteen muista maksutavoista ja ensimmäistä kertaa mobiilimaksuja tehdään enemmän kuin maksuja käteisellä. Mobiilimaksaminen mahdollistaa helpon ja turvallisen tavan tehdä maksuja ja ottaa niitä vastaan. Mobiilimaksuissa maksajan tietoja ei tallenneta missään vaiheessa, eikä herkkää tietoa välitetä maksun saajalle. Myös nopea käyttöönotto ja käyttömahdollisuudet kiehtovat sekä kuluttajaa että kauppiasta. Mobiilimaksuja on helppo hyödyntää niin kivijalkakaupassa kuin myös verkkoympäristössä.
 
Kun puhutaan kiinalaisista maksajista, ovat ePassin kaltaiset kumppanit tärkeitä kauppiaille. Kiinassa ei ole meille tuttuja somekanavia, kuten Facebookia. ePassi auttaa ja tukee kauppiaita erilaisten kampanjoiden suunnittelussa ja toteutuksessa  suoraan kiinalaisten somekanaviin sovellusten kautta. Mobiilisovellukset suosittelevat ja ehdottavat kiinalaisille käyttöpaikkoja, joissa he voivat maksaa mobiilisti ja saada esimerkiksi alennusta mobiilimaksua käytettäessä. Eräs helsinkiläinen kauppias antoi 25% alennuksen Alipay-käyttäjille, jolloin keskiostos kasvoi noin 30%.
 
Lisää ePassin mobiilimaksuista voit lukea täältä >>