Kirjaudu

Menu

Uudistamme sivustoamme - linkit vievät takaisin vanhaan epassi.fi

Takaisin epassi.fi -sivustolle
Kirjaudu sisään

Henkilöstöedut siirtyvät mobiiliin ennätysvauhtia

Epassit, on 10.04.2019

Työnantajien tarjoamien henkilöstön lounas- ja virkistysetujen maksuvälineet siirtyvät seteleistä ja maksukorteista nopealla tahdilla matkapuhelimella käytettäviksi. Tämä kahden viime vuoden aikana tapahtunut selvä muutos voi olla yksi ajuri mobiilimaksujen suosion kasvamiseen myös työikäisten osalta. Suomessa mobiilipalvelut ja -maksaminen ovat jo arkipäivää nuorisolle. Työnantajan tarjoama sähköinen henkilöstöetu madaltaa kynnystä myös vanhemman väestön siirtymisessä mobiilimaksamiseen.

ePassin tekemän selvityksen mukaan Suomessa henkilöstöetujen mobiilimaksamisen piirissä on vähintään kaksi kolmesta työntekijästä. Se tarkoittaa lähes 1,8 miljoonaa henkilöä. Tätä tukevat myös amerikkalaisen Statistan keräämät tilastot Suomen suosituimmista ostossovelluksista ja niiden latausmääristä. Näissä tilastoissa ePassi on parhaimmillaan toiseksi ladatuin sovellus. Kolmen kärkeä pitävät Wish, ePassi ja Zalando.

ePassin vuosittainen yli 60 % kasvu kertoo digitalisoituvasta maksuvälinemaailmasta hyvinkin arkipäiväisissä tilanteissa, kuten lounaan, liikunnan tai kulttuuripalveluiden maksamisessa. Työnantajilta saatujen viestien mukaan suurin osa on siirtymässä mobiiliin maksamiseen seuraavan kahden vuoden aikana. Syyksi mainitaan mobiilimaksamisen selkeät edut; Puhelin on käytännössä aina työntekijöiden mukana ja etuisuuksiin liittyvät jakelu, informaatio ja saldo ovat aina reaaliaikaisesti osapuolten tiedossa ja käytettävissä.

 

Aiheet:ePassi

ePassin blogi

Tutustu käyttöpaikkoihin, löydä vinkkejä ja pysy kartalla ePassin uusista ominaisuuksista.