ePassi Blogi

Matkapuhelin ja talvi - asiantuntijan vinkit ulkoiluun

February 20, 2019

Lue Telian asiantuntijoiden vinkit, joilla pidät puhelimesi toiminnassa ja ePassin saatavilla myös pakkaskeleillä. 

- Miksi puhelimeni on hidas kylmässä säässä?
Kosketusnäytöt voivat kovalla pakkasella hyytyä. Puhelimen käyttöä kannattaakin välttää ulkona hyisissä lämpötiloissa.

Vinkki: Puhalla lämmintä ilmaa sormiisi, niin näyttö toimii sutjakkaammin.

- Vaikuttaako kylmä sää akkuun?
Pakkanen vaikuttaa myös akun kestoon,  sillä se saattaa kulua nopeammin kuin leudommalla säällä. Miinusasteet saattavat myös sekoittaa akun kestoa tarkkailevan mittarin ja siksi akun varauslukemat voivat olla virheellisiä. Kylmyys voi myös purkaa puhelimen latauksen ja siten akku voi loppua, vaikka siinä näyttäisi vielä olevan virtaa jäljellä.

Vinkki: Käytä puhelinta mieluiten sisätiloissa ja säilytä sitä ulkoilun aikana povitaskussa tai muussa taskussa, josta se saa lämpöä. Jos ulkona on pakko käyttää puhelinta, yritä pitää puhelut alle viidessä minuutissa ja viestittelyt maltillisina säästääksesi akkua. 

- Käytän usein varavirtalähdettä, tuleeko tämä huomioida?
Akun lataamista ulkona ei suositella kylmässä säässä. Tämä pätee myös varavirtalähteiden käyttöön. Puhelin saattaa kokonaan estää akun lataamisen, tai lataaminen on ainakin hidasta, jos on kovin kylmä. Koska puhelimet eivät pidä nopeista lämpötilanvaihteluista, kannattaa se totuttaa taas pikku hiljaa takaisin sisälämpötilaan ennen lataamista.

Vinkki: Pidä puhelinta puolisen tuntia viileässä, esimerkiksi eteisessä, ennen varsinaisiin sisätiloihin tuomista. Puhelin tarvitsee aikaa toipua arktisista olosuhteista.

- Mitä jos puhelin putoaa hankeen? 
Tällöin on tärkeää puhdistaa lumet pois puhelimesta ennen kuin sen vie sisätiloihin. Näin vältytään varmemmin kosteusvaurioilta.

- Puhelimeni näytössä on halkeama, vaikuttaako se talvisäässä toimimiseen?
Kyllä, saattaa vaikuttaa. Lämpötilanvaihteluiden aiheuttama lämpölaajeneminen voi pahentaa halkeamaa. Pidä puhelin siis lämpimässä taskussa.


Tiesitkö, että voit maksaa monissa laskettelukeskuksissa ePassilla ja hyödyntää liikuntaetuasi?

Tsekkaa käyttöpaikkahaustamme, onko suosikki harrastuspaikkasi mukana verkostossamme.