tyhyvinvointietu-verotus

Modernin työyhteisön säästömatematiikkaa

28.08.2017

Kaikkihan tietävät, että liikunta on hyvästä. Mutta kun nämä liikuntapanostukset maksavat. Ylen haastattelussa tutkija Oili Kettunen kuitenkin toteaa “huonojen aikojen” syöneen yritysten työhyvinvointipanostuksia. 

Onko yrityksillä varaa siihen, etteivät työntekijät liiku?

Tyypillinen tilanne: työntekijä tekee istumatyötä 7,5 tuntia päivässä eikä harrasta juurikaan liikuntaa vapaa-ajallaan. Tästä johtuen työntekijälle kehittyy ajan myötä tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja, joiden intensiteetti vaihtelee: osan aikaa henkilö sinnittelee työpisteellään vähäisin vaivoin, toisinaan taas on sairauslomalla muutamien päivien jaksoja kerrallaan. Kasaantuneiden töiden ja reistailevan terveyden johdosta myös työntekijän mieli kuormittuu, eikä töihin lähtö innosta enää entisenkään vertaa.

Työteho laskee jatkuvan kolotuksen seurauksena silloinkin, kun henkilö on töissä. Lyhyiksi sairausjaksoiksi taas ei kannata palkata sijaista, jolloin joudutaan joko sopeuttamaan työtahti alentuneeseen kapasiteettiin tai kuormittamaan lisää työssä olevia henkilöitä (ja ajamaan kenties heidätkin kohti sairauslomaa). Tavalla tai toisella työnantaja menettää rahaa.

Eikä siinä vielä kaikki. Jos lyhyet sairauslomat ketjuuntuvat niin, että väliin jää terveitä jaksoja, maksaa työnantaja pian pussistaan pitkän pennin sairausajan palkkaa. Jos taas työkyvyttömyysaika pitkittyy, joutuu työnantaja usein etsimään työntekijälle sijaisen, joka sekin – yllätys yllätys – maksaa. Mikäli työntekijä vieläpä sattuu kuulumaan työterveyshuollon piiriin, voi sen kustannuksia vain kukkaronnyörejä kauhunsekaisin tuntein puristaen arvioida.

Kuvittele hetki yllä kerrotun tarinan kustannuksia; yritä löytää niille jokin realistiselta vaikuttava numero. Kerro se sitten henkilöstönne lukumäärällä.

Olisiko työntekijöiden liikunnan tukeminen kuitenkin halvempaa?

Sitten seuraava yhtälö: työnantajan tarjoaman verottoman liikuntaedun maksimimäärä vuodessa on 400 euroa työntekijää kohden. Kerro tämä luku henkilöstön määrällä ja vähennä edellisestä laskutoimituksesta saamastasi summasta.

Onneksi olkoon: olet juuri säästänyt yrityksellenne rahaa.