Kirjaudu

Menu

Uudistamme sivustoamme - linkit vievät takaisin vanhaan epassi.fi

Takaisin epassi.fi -sivustolle
Kirjaudu sisään

Työmatkaedun hyödyt, verotus ja kustannukset

Sample HubSpot User, on 05.09.2019

Moderni työnantaja palkitsee työntekijöitään mielellään ekologisuuteen kannustavalla luontoisedulla. Työnantaja voi tukea henkilökunnan työmatkoja työmatkaedulla. Etu on henkilökohtainen ja työntekijä voi ostaa sillä joko kausilipun tai henkilökohtaiselle kortille ladattua arvoa julkisiin liikennevälineisiin. Työmatkaetua ei tarvitse tarjota koko henkilöstölle. Sitä voi tarjota 300 euroon asti myös työntekijöille, joilla on vapaa autoetu.

Työmatkaedun voi tarjota palkan päälle tai osana palkkaa. Työmatkaetu on työntekijälle verovapaa etu 300 euroon asti vuodessa. Yli 300 euron edusta työntekijä maksaa veroa oman veroprosenttinsa mukaan, kunnes 751 euron omavastuuosuus täyttyy.

Työmatkaetu on siis verovapaata työntekijälle 0-300 € ja 751-3400 € osuudelta. Näiltä osuuksilta työnantajan ei tarvitse maksaa palkan sivukuluja. 301-750 euron osuudelta työntekijä maksaa veroa oman veroprosenttinsa mukaan, ja työnantajan täytyy maksaa palkan sivukulut. Työmatkaetu on kuitenkin kokonaisuudessaan vähennyskelpoinen tuloverotuksessa.

1-300 €/vuosi Työntekijälle verovapaa, työnantajan ei tarvitse maksaa palkan sivukuluja
301-750 €/vuosi Työntekijälle veronalaista 300€ ylittävältä osuudelta, työnantajan täytyy maksaa palkan sivukulut
751-3400 €/vuosi Työntekijälle verovapaa, työnantajan ei tarvitse maksaa palkan sivukuluja

Esimerkki

Jos työntekijä saa 500 € työmatkaetua vuodessa, hän maksaa veroa 200 € osuudelta.

Eniten työmatkaedusta hyötyy työntekijä, jonka kodin ja työpaikan väliset matkakulut jäävät alle 750 euroon vuodessa, eli matkakuluvähennystä verotuksessa ei synny. Edun määrä ratkaisee onko etu veroton vai verollinen työntekijälle.

ePassin käytöstä ainoa kulu on muutama prosentti palvelumaksu työmatkaedun suuruudesta. Et siis maksa muita käsittelykuluja, lähetyskuluja tms. ePassi ei ole prepaid-maksuväline eikä työmatkaseteli, joten maksat vain sen osan työmatkaedusta, minkä työntekijäsi käyttävät. Automatisoitu hallinnointi säästää myös henkilöstöhallinnon aikaa.

Lisää työmatkaedun ja muiden luontoisetujen verotuksesta voit lukea vero.fi:n sivuilta.

Aiheet:Työmatkaetu

ePassin blogi

Tutustu käyttöpaikkoihin, löydä vinkkejä ja pysy kartalla ePassin uusista ominaisuuksista.