Pikalinkit

Käyttöpaikat
Uusi salasana
Ota yhteyttä
Ehdota käyttöpaikkaa
Materiaalipankki

Viisi vinkkiä äitien hyvinvointiin

Kirjoittanut Niko Kangasmaa

Epassi blog hero image Nordic Fit Mama"When mama ain’t happy, ain’t nobody happy" kuuluu vanha amerikkalainen sanonta. Eli jos äidillä ei mene hyvin, ei mene muillakaan.

Muista huolehtiessaan ja perhearkea pyörittäessään äidit kuitenkin hyvin usein unohtavat omat tarpeensa ja hyvinvointinsa. Tutkimusten mukaan naiset edelleenkin huolehtivat lastenhoidosta ja kotitöistä miehiä enemmän.

Hyvinvoiva äiti tarkoittaa hyvinvoivaa perhettä, joten satsaus äidin hyvinvointiin on hyvä sijoitus.

 

Näitä viittä asiaa jokainen äiti tarvitsisi voidakseen hyvin.

 1. Omaa aikaa.
  Tämä on itsestäänselvyys. Omia akkuja pitää jokaisen ladata ja erityisen tärkeää tämä on perheen huoltohenkilölle. Jokaiseen päivään pitäisi saada mahtumaan ainakin tunti äidin omiin juttuihin, esimerkiksikuntoiluun tai rentoutumiseen.
 2. Vinkkejä ja tukea jaksamiseen.
  Ruuhkavuodet ovat täynnä hässäkkää ja lapsiperhearjen pyörittäminen on pahimmillaan melkoista pallottelua. Nordic Fit Maman yhteisön jäsenenä äiti saa sekä vertaistukea että ammattilaisten ohjausta äitielämän yllättävässäkin käänteissä.
 3. Helposti arkeen sovitettavia hyvinvointirutiineja.
  Maailman digitalisoitumisessa on huonotkin puolensa mutta yksi hyvä puoli on se, että digitalisoidut palvelut (useimmiten!) helpottavat elämää. Esimerkiksi verkkovalmennukset tuovat valmentajan tai meditaatiostudion omaan olohuoneeseen: Nordic Fit Maman kiitetyt valmennukset auttavat äitiä kuntouttamaan raskauden ja synnytysten läpikäyneen kehon silloin kun itselle sopii ja missä vain. 
 4. Huumoria.
  Useimmista elämäntilanteista selviää huumorilla tai ainakin huumori auttaa suhtautumaan niihin. Nordic Fit Mamassa ollaan mieltä, ettei elämää eikä sen haasteita kannata ottaa turhan vakavasti. Ja nauraminen kannattaa aina, sillä se on terveellistä. Ja vaikkei yhtään hymyilyttäisi, kannattaa mennä vaikka vessaan hetkeksi hymyilemään. Se vapauttaa hyvänolon hormoneja ja huijaa aivosi luulemaan, että sinulla on aihetta hymyyn.
 5. Unta.
  Uni on paras lääke vaivaan kuin vaivaan, joten nauttikaamme siitä ja antakaamme äidinkin nauttia. Jos perheessä on unihaasteisia vauvoja ja taaperoita, on tärkeää nostaa uni tärkeysjärjestyksen huipulle. Jos yöuni jää katkonaiseksi, ovat päiväunet tarpeen, jos vain mahdollista. Myös lähipiirin mahdollinen tuki ja apu on hyvä oppia ottamaan vastaan. Muista myös pienet mikrolevot eli muutaman minuutin tuokiot, kun laitat silmät kiinni ja hengittelet hetken. Muutama syvä hengitys rentouttaa heti ja kun annat vatsankin pullistua, kiittää hengittelystä myös synnytyksen myötä kovilla ollut lantionpohja.

Modernit työnantajat tunnistavat sen, että työntekijöiden hyvinvointia pitää tukea myös äitien raskauden ja äitiysloman aikana. Tällöin töihin palaa sitoutuneempia, paremmin voivia ja tehokkaampia työntekijöitä. 

Nordic Fit Maman valmennukset voit maksaa Epassin liikuntaedulla. 

Valitse ensin sopiva valmennus osoitteesta Nordic Fit Maman verkkokaupasta. Etsi sen jälkeen Epassi-sovelluksesta Nordic Fit Mama. Valitse valmennuksen mukainen summa ja pyyhkäise maksu vasemmalta oikealle. Lähetä lopuksi ruutukaappaus kuitista sähköpostitse info(at)nordicfitmama.fi. Sinulle lähetetään paluupostissa linkki valmennukseen.

Jos olet vanhempainvapaalla, tarkista työnantajaltasi, onko liikuntaetusi käytettävissä vanhempainvapaan aikana.

Kirjoittajakumppani: Kati Reijonen, kirjailija ja Nordic Fit Mama tiimin meditaatio-ohjaaja

Aiheet:LiikuntaetuKäyttövinkit

Jaa uutinen:

Aikaisemmat ePassi-uutiset: