Usein kysytyt kysymykset – Käyttöpaikoille

Käyttöpaikka valitsee itse ne maksutavat, jotka on mahdollista ottaa käyttöön.
Pääasiassa ePassilla maksetaan käyttäen maksutonta mobiilisovellusta. Mikäli asiakkaalla ei ole käytössä älypuhelinta, voi maksun tehdä vaihtoehtoisesti tekstiviestillä (lounaiden maksuissa), antamalla oman puhelinnumeron (ei lounaissa) tai soittamalla palvelunumeroon (ei lounaissa).

Monet liikunta- ja kulttuuripalveluiden tuottajat tekevät veloituksen kysymällä työntekijän puhelinnumeron ja tunnistavat hänet sen avulla, jolloin muuta maksutapaa ei tarvita, suositus kuitenkin on, että kaikki käyttäisivät mobiilimaksua. Lisäksi verkkopalvelussamme suoritettavat maksut mahdollistavat ostot myös niiltä palveluntarjoajilta, joilla ei ole käytössään kassaa tai jotka normaalisti vain laskuttavat asiakkaitaan.

Käyttöpaikkahausta näkee, minkä maksutavan kukin palveluntarjoaja on valinnut. Järjestelmä kertoo aina kaikissa maksutavoissa palveluntuottajalle edun käyttäjän nimen, jolloin henkilöllisyys voidaan tarkistaa.

Maksutavat

Mobiilimaksu; sovelluksella tehtävä maksu
– Lounas ja Liikunta

Tekstiviesti; kaikilla puhelimilla varamaksutapa
– Lounas ja Liikunta (Jos sinulla ei ole älypuhelinta, voit maksaa myös tekstiviestillä numeroon 050 902 3456. Anna toimipaikan tunnus, välilyönti sekä summa, esim. ”39097 9,80” . Toimipaikan viisinumeroinen käyttäjätunnus löytyy kassalta.)

Kertaluontoinen maksu; puhelinnumeron perusteella tehtävä veloitus
– Liikunta ja Kulttuuri

Verkkomaksu; ePassin verkkopalvelussa tehtävä laskun maksaminen
– Tyypillisesti tapahtumien osallistumismaksut ja seurojen liikuntamaksut sekä kulttuurin kurssimaksut.

Tämä maksutapa ei ole ravintoloiden käytössä.

Kirjaudu sisään ePassin verkkopalveluun toimipisteen tunnuksilla, ja valitse valikosta ”Tee kertaveloitus”. Täytä vaaditut kohdat ja veloitus on tehty.

SUOSITUS: Sama toimenpide voidaan tehdä asiakkaan toimesta, jos hänellä on käytössään ePassin älypuhelinsovellus. Tällä hän voi maksaa itse haluamansa summan saaden kuitin sovellukseen, joka näytetään maksun vastaanottajalle.

Käyttöpaikoilla on aina kahdet tunnukset, joiden avulla pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan yrityksen ja toimipisteen tietoja. Jokaisen toimipisteen taustalla on aina yritys, jonka kanssa ePassi tekee sopimuksen maksujen välittämisestä.

1. Yrityksen eli palveluntarjoajan tunnukset (käyttäjätunnuksena kirjaimia). Palveluntarjoajan alla näkyvät tiedot näkyvät vain ePassille ja yritykselle, sieltä löytyvät mm. tilitystiedot ja kaikki kirjapitoa varten tarvittavat aineistot. Tämä on yrityksen johdon käytössä.

2. Toimipisteen tunnukset (käyttäjätunnuksena numeroita).

Toimipisteen alla löydät asiakkaille näkyvät tiedot, jonka lisäksi näet mm. päivän maksutapahtumat, kassan laskentaan tarvittavat aineistot sekä tarkistuskoodilistan. Tämä voi olla toimipisteen työntekijöiden käytössä.

Molemmilla tunnuksilla voi tehdä Sportti ja Kulttuuri -toimipisteen kertaveloituksen asiakkaalta.

Maksuja ei tarvitse vahvistaa erikseen. Asiakkaan ePassi-sovellukseen saama kuitti tai tekstiviesti on tosite maksusuorituksesta. Molemmissa kuiteissa näkyvät asiakkaan nimi, maksun summa ja ajankohta, sekä palveluntarjoajan nimi ja tunniste.

Tämä koskee vain niitä palveluntuottajia joilla on käytössään vanha soittamalla tehtävä maksutapahtuma. Ilmoita meille sähköpostitse, puhelimitse tai tukipyynnöllä liikuntapaikkasi nimi ja kuinka monta ePassi-tunnusta tarvitset lisää.

Uutta sopimusta ei tarvita. Voitte itse korjata muuttuneet tiedot verkkopalvelussamme.

ePassilla tehdyt maksut tuloutetaan palveluntarjoajan tilille automaattisesti, kerran tai neljästi kuussa valinnan mukaan. Maksu näkyy tilillä 2-3 arkipäivän sisällä tilityspäivämäärän jälkeen ja maksajana on ePassi Payments Oy. Palveluntarjoajan tulee huolehtia, että ePassin verkkopalveluun merkityt tilitiedot ovat ajan tasalla. Tilitietoja pääsee tarkastelemaan kirjautumalla ePassi-palveluun yritystunnuksilla. Tilityksestä on vähennetty voimassa oleva palvelumaksu.

Katso animaatio voimassaolevasta kuitista. Jos ePassin logo ei liiku, kuitti ei ole voimassa.

ePassiLogoAnimation