Usein kysytyt kysymykset / työnantaja

Kuinka saamme ePassin käyttöömme?

ePassi Plus – monipuolinen ratkaisu yli 20 henkeä työllistävälle työnantajalle

Asiakasyritys tekee sopimuksen ePassin kanssa ja sopii myyntipalvelumme kanssa yksityiskohtaisesti käyttöönotosta. Kun edun piiriin kuuluvien henkilöiden tiedot ovat koossa, aktivoidaan etu heidän käyttöönsä sovittuna ajankohtana. Etuja voi hallinnoida helposti verkkopalvelustamme ja automaattiset raporttimme antavat reaaliaikaista tietoa etujen käytöstä. Tarjoamme myös erilaisia henkilöstöviestinnän materiaaleja ePassin käyttöönoton tueksi. Asiakaspalvelumme palvelee kaikissa käyttöönoton vaiheissa.
Ota yhteyttä >>

Tutustu kuinka saat ePassin käyttöön tästä>>

ePassi GO alle 20 henkeä työllistäville yrityksille – kätevä tapa saada edut käyttöön heti

ePassi GO on tarkoitettu pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka haluavat edut käyttöönsä heti. Yritys rekisteröityy verkkopalvelussamme ja samassa yhteydessä edut voidaan suoraan määritellä ja jakaa työntekijöille. Edut ovat käytettävissä kun lasku on kirjattu suoritetuksi. Kaikkia etuja voi jakaa ja hallinnoida helposti verkkopalvelussamme, ja automaattiset raporttimme antavat reaaliaikaista tietoa etujen käytöstä.

Ota edut käyttöön tästä >>

Kuinka ePassilla maksetaan?

Pääasiassa ePassilla maksetaan käyttäen maksutonta mobiilisovellusta. Mikäli käytössä ei ole älypuhelinta, voi maksun tehdä vaihtoehtoisesti tekstiviestillä (lounaiden maksuissa) tai soittamalla palvelunumeroon. Monet palveluntuottajat tekevät veloituksen kysymällä työntekijän puhelinnumeron ja tunnistavat hänet sen avulla, jolloin muuta maksutapaa ei tarvita. Lisäksi verkkopalvelussamme suoritettavat maksut mahdollistavat ostot myös niiltä palveluntarjoajilta, joilla ei ole käytössään kassaa tai jotka normaalisti vain laskuttavat asiakkaitaan.

Käyttöpaikkahausta näkee, minkä maksutavan kukin palveluntarjoaja on valinnut. Palveluntarjoaja voi aina varmistaa käyttäjän oikeuden etuun tämän nimen perusteella.

Kaikille työnantajille toimitetaan sähköpostilla edelleen jaettavaksi yksityiskohtaiset maksutapojen käyttöohjeet.

Maksutavat

Mobiilimaksu: sovelluksella tehtävä maksu
– Lounas ja Liikunta

Tekstiviesti: kaikilla puhelimilla varamaksutapa
– Lounas ja Liikunta (Jos sinulla ei ole älypuhelinta, voit maksaa myös tekstiviestillä numeroon 050 902 3456. Anna toimipaikan tunnus, välilyönti sekä summa, esim. ”39097 9,80” . Toimipaikan viisinumeroinen käyttäjätunnus löytyy kassalta.)

Kertaluontoinen maksu: puhelinnumeron perusteella tehtävä veloitus
– Liikunta ja Kulttuuri

Verkkomaksu: ePassin verkkopalvelussa tehtävä laskun maksaminen
– Tyypillisesti tapahtumien osallistumismaksut ja seurojen liikuntamaksut sekä kulttuurin kurssimaksut

Maksu soittamalla: (tästä kaikki alkoi), soitto ePassin palvelunumeroon, johon annetaan liikuntapaikan hinnaston mukaisen koodi, kuitti tekstiviestillä.
– Liikunta ja Kulttuuri (väistyvä maksutapa, sovellus korvaa tämän)

Miksi valitsisin ePassin työntekijöillemme?

1. Laskutus tapahtuu käytön mukaan, jolloin työnantajan ei tarvitse sitoa pääomaa.

2. Ei maksuvälineeseen liittyvää valmistusta ja logistiikkaa, eikä niistä johtuvia kustannuksia.

3. Ei hävikkiä, eli työnantaja ei maksa käyttämättä jääneestä edusta tai saldojen siirroista.

4. Hallinnointi automatisoitu, työnantaja voi seurata eri tilastoja reaaliaikaisesti verkkopalvelussa.

5. Toimintavarma järjestelmä, joka noudattaa verottajan ohjeistusta.

6. Monipuolisin käyttöverkosto, josta työntekijä pääsee nauttimaan välittömästi.

7. Mobiilimaksuväline kulkee aina työntekijän mukana.

8. Joustava mobiilimaksuväline, jolla voidaan maksaa aina palvelun oikea hinta.Kätevin tapa hyödyntää verottomat henkilöstöedut, joka tuottaa säästöjä niin työnantajalle kuin työntekijälle.

Matkapuhelinnumeron vaihtaminen

Ainoastaan työnantaja voi tehdä muutoksia työntekijöiden puhelinnumeroihin. Muutoksen voi tehdä kirjautumalla ePassin verkkopalveluun yrityksen tunnuksilla.

Miten laskutus toimii?

ePassi GO -alle 20 henkilöä työllistävä yritys

Lasku muodostuu rahallisesta maksuvälineelle ladatusta saldosta sekä hinnaston mukaisesta palvelumaksusta etujen jakamisen yhteydessä ennakkoon. Ladattu saldo on työntekijöiden käytettävissä, kun laskun suoritus on vastaanotettu ja on käytettävissä sen vuoden loppuun saakka, johon edut on ladattaessa kohdistettu. Vuoden vaihtuessa käyttämätön saldo hyvitetään seuraavan kalenterivuoden laskutuksessa. Ladattuun saldoon ei lisätä arvonlisäveroa ja maksuvälitykseen liittyvät palvelumaksut ovat myös arvonlisäverottomia. Kulloinkin voimassa oleva hinnasto on nähtävissä ePassi GO -palvelun verkkosivuilla.

ePassi Plus -yli 20 työntekijää työllistävä yritys

Otathan ystävällisesti yhteyttä yritysmyyntimme »

Edun määrä, kun työntekijä lisätään ePassiin kesken vuotta

Työnantaja päättää, annetaanko etu koko vuoden osalta vai ei. Jos työntekijä lisätään järjestelmään ilman aktivointipäivää, jakaa palvelu edun automaattisesti suhteessa jäljellä oleviin kuukausiin. Esimerkiksi huhtikuussa lisätty työntekijä saa tällöin etua yhteensä yhdeksän kuukauden osalta. Jos työntekijää lisättäessä aktivointipäiväksi muutetaan 1.1.2015, henkilö saa edun koko vuodelta. Jokaisella edulla on myös etukohtainen aktivointipäivämäärä.

Millä tavalla osa-aikaiselle työntekijälle jaetaan etuja?

Osa-aikaiselle työntekijälle laitetaan osa-aika prosenttilukuna (esim. 50) ja järjestelmä suhteuttaa edun tämän luvun mukaan.

Millä tavalla määräaikaiselle työntekijälle jaetaan etuja?

Määräaikaiselle työntekijälle annetaan edun aktivointi- ja keskeytyspäivämäärä ja järjestelmä suhteuttaa edun annetulle ajalle. Jos määräaikaisuus jatkuu, muutetaan keskeytyspäivämäärää ja järjestelmä lisää automaattisesti saldoa uuden päivämäärän mukaan.

Työsuhde päättyy / edun voimassaolo

Työntekijän tietoihin voidaan etukäteen merkitä työsuhteen päättymispäivä. Päättymispäivä on edun viimeinen käyttöpäivä, jonka jälkeen järjestelmämme katkaisee edun käyttöoikeuden ja poistaa henkilön yrityksen aktiivisista työntekijöistä automaattisesti.

Järjestelmä säilyttää kaikkien työntekijöiden tiedot viisi vuotta kuluvan vuoden jälkeen verottajan ohjeiden mukaisesti. Jos työsuhde on jo päättynyt, voi työntekijän edun katkaista välittömästi klikkaamalla “Poista työntekijä” -linkkiä. Edunsaajista poistetut työntekijät näkyvät edelleen käyttöraporteissa.