5 syytä miksi taukoliikunnasta kannattaa tehdä osa työpäivää.

Kirjoittanut Vieraskynä

Kesä on vierähtänyt elokuun puolelle ja useimmille meistä se tarkoittaa paluuta työpöydän ääreen. Rutiinien uudelleenkäynnistys ottaa oman aikansa, joten ota ensimmäiset päivät rauhallisesti suunnitellen tulevaa syksyä. Lomaltapaluu on otollinen hetki ottaa tavoitteeksi työajan tehokas rytmitys ja siinä säännölliset tauot ovat tärkeässä roolissa. Lue alta, miksi hyvinvointisovellus Cuckoo on tässä juuri se työkaveri, jonka tarvitset.

2-1

 

Töihinpaluu kesäloman jälkeen ei aina ole helppoa ja siksi se onkin hyvä tehdä vaiheittain. Heti alkuun kannattaa antaa itselleen aikaa tehdä suunnittelevaa työtä, miettiä tulevan syksyn tuomia projekteja ja rakentaa realistiset työpäivien aikataulut näiden tehtävien ympärille.

Jotta työnteko sujuu mukavasti ja tehokkaasti myös pidemmälle syksyyn ja kohti talvea, edellyttää se työkyvyn ylläpitoa. Omaan työhyvinvointiin kannattaa siis panostaa. Yksi jaksamiseen suuresti vaikuttava tekijä on työpäivien tauotus ja mitä näiden taukojen aikana tekee.

 

 1. Työajan tauotus lisää energiaa päivään. 
  Työstä irrottautuminen vain muutamaksi minuutiksi säännöllisesti auttaa ennaltaehkäisemään uupumusta ja parantamaan tehokkuutta. Tutkitusti pidempi tauko ei välttämättä tarkoita parempaa taukoa. Cuckoo on hyvinvointisovellus, joka toimii työajan välituntikellona. Pystyt itse ajastamaan sovelluksessa, milloin ja miten haluat tauot päivän aikana pitää, muutaman minuutin kerrallaan. Cuckoosta löytyy yli 400 fysioterapeuttien suunnittelemaa taukoliikettä, jotka sopivat erinomaisesti tehtäväksi työpäivän aikana.

 2. Taukoliikunta on ensiarvoisen tärkeää ja hyödyllistä. 
  Runsas istuminen on erityisen haitallista tuki- ja liikuntaelimille. Pitkä liikkumattomuus heikentää verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, ja siksi paikallaan olo vaikuttaa merkittävästi yleiseen vointiin ja jaksamiseen. Jo pienellä ja kevyellä liikkumisella sekä työasennon vaihtelulla on suuri vaikutus. Fyysisten hyötyjen lisäksi myös vireystila kohentuu: koettu väsymys vähenee ja keskittymiskyky paranee. Cuckoossa on monia erilaisia taukoliikuntavideoita: energisoivia, keskittymistä tehostavia, rentouttavia tai haastavia. Joka päivä jotain erilaista tehtävää tauoille!

 3. Palautuminen tehostuu. 
  Jotta lomalla kerrytetyt energiavarastot eivät kulu nopeasti loppuun, palautuminen työpäivän jälkeen on tärkeää. Moni ei välttämättä ole tullut ajatelleeksi, että työpäivän jälkeiseen palautumiseen vaikuttaa suuresti työajalla tehdyt valinnat: tauottamalla työpäiviä edesautat energiatasoja pysymään paremmin ylhäällä koko päivän, ja tällöin palautuminen illan ja yön aikana toteutuu paremmin. Cuckoo tarjoaa mm. mindfulness-harjoitteita, jotka voivat auttaa mielen rauhoittumisessa kiireisen työpäivän aikana sekä sen jälkeen.

 4. Pitkällä aikavälillä työpäivien tauotus tuo merkittäviä hyötyjä. 
  Monessa asiassa säännöllisyys ja pitkäjänteisyys ovat avain menestykseen. Niin on myös mitä tulee taukoliikuntaan työpäivien aikana. Tauotus tehoaa, kun sitä tekee säännöllisesti. Pidemmällä aikavälillä vaikutus voi näkyä mm. sairauspoissaolojen vähenemisellä, yleisen aktiivisuuden lisääntymisenä ja työn tehokkuuden kasvuna. Cuckoo on se työkaveri, joka auttaa kaiken tämän saavuttamisessa.

 5. Työpäivistä tulee hivenen hauskempia.
  Usein asiantuntijatyö on vaativaa ja vastuullista työtä. Sen takia työpäivään on hyvä sisällyttää pieniä ripauksia keveyttä. Cuckoossa tauot ovatkin helppoja ja vaivattomia tehdä. Niiden tavoite on edellä mainittujen hyötyjen lisäksi tuoda myös hieman iloa jokaiseen työpäivään, unohtamatta pilkettä silmäkulmassa. Vaikka itse työ saattaa olla vakavaa, sen tauottamisen ei tarvitse olla!


Hyödynnä Epassi-etusi taukoliikuntaan.

Cuckoo on erinomainen valinta niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin, jotka haluavat panostaa työhyvinvointiin ja työkyvyn parantamiseen. Sovellus tarjoaa laajan valikoiman ohjattuja taukoliikuntavideoita, jotka sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille käyttäjille. Cuckoon pelillistetty sovellus tekee liikkumisesta yhtä riemua!

Näin saat Cuckoon käyttöön:

 1. Luo itsellesi tili osoitteessa cuckoo.fi.
 2. Maksettuasi palvelun Epassi-sovelluksessa laita viestiä info@cuckooworkout.com, jonka jälkeen lisäämme tilauksen tilillesi.
 3. Avaa sovellus ja liity tuhansien aktiivisten Cuckoolaisten joukkoon!

Työkyvyn paraneminen ja uupumuksen ennaltaehkäisy ovat vain muutamia Cuckoo-sovelluksen monista hyödyistä. Kokeilemalla itse saat selville, miten Cuckoo voi auttaa sinua tai yritystäsi saavuttamaan paremman työhyvinvoinnin, iloisemman arjen ja tuottavamman päivän.

Tutustu Cuckooseen ja nauti sen tuomista hyödyistä!

Cuckoo_Logo_Black

 

Aiheet:Liikuntaetu

Lisää vinkkejä Epassilta: