Pikalinkit

Käyttöpaikat
Uusi salasana
Ota yhteyttä
Ehdota käyttöpaikkaa
Materiaalipankki

Lounasedulla voi maksaa nyt myös kotiinkuljetuksen

Kirjoittanut Lasse Saari

Etujen hyödyntäminen vallitsevalla etätyön aikakaudella otti taas askeleen eteenpäin, kun Verohallinto ilmoitti sallivansa ruoan kuljetuskustannuksien maksamisen lounasedulla. Päätös on voimassa väliaikaisesti 24.3. - 31.8.2020.

 

Mitä päätös tarkoittaa?

Voit nyt tilata ruokaa kotioloihin ja maksaa tilauksen helposti yhdellä ePassi -maksulla puhelimestasi. Aiemmin kuljetuskustannukset voitiin maksaa erikseen ePassin OmaRahalla.

Esimerkki 1: Tilaat ruoan, jonka hinta on 8,70€ ja kuljetuskustannukset 2€. Työnantajasi on määrittänyt lounasedun päivittäiseksi arvoksi 10,70€. Voit maksaa tilauksen lounasedullasi, eikä sinun tarvitse käyttää siihen OmaRahaa tai muita maksuvälineitä.

Esimerkki 2: Tilaat ruoan, jonka hinta on 10,70€ ja kuljetuskustannukset 2€. Työnantajasi on määrittänyt lounasedun päivittäiseksi arvoksi 10,70€. Tilauksesta maksetaan lounasedulla 10,70€ ja loput maksetaan ePassin OmaRahalla tai muilla maksuvälineillä.

 

Mikä OmaRaha? Miten sitä käytetään ja ladataan?

OmaRaha on ePassiin ladattua arvoa, joka helpottaa ja nopeuttaa maksamista. Verovapaan edun ylittävä osa maksusta veloitetaan automaattisesti tilille ladatusta OmaRaha -saldosta.

Pääset lataamaan OmaRahaa tilillesi kirjautumalla omilla ePassi -tunnuksilla sivun ylälaidasta.

 

Miten maksu tapahtuu käytännössä ruokaa tilatessa? Entä jos haluan jätön ovelleni hygieniasyistä?

Hae ePassin mobiilisovelluksesta valittu ravintola, syötä summa ja tee maksu. Jos ruoka tuodaan sinulle kotiin asti, tee maksu vasta sen saapuessa. Jos olette sopineet jätöstä ilman kontaktia, voit tehdä maksun heti ja ravintola näkee sen heti maksetuksi nimelläsi omasta ePassin palvelustaan.

 

Mistä ja miten voin tilata ruokaa kotiin?

Yleisin tapa on soittaa suoraan ravintolaan. Osalla ravintoloista on myös online-tilauspalvelu.

Teemme töitä ruoan kotiinkuljetuspalveluiden kanssa tällä hetkellä sen eteen, että ePassin maksutapa saataisiin mahdollisimman nopeasti mukaan näihin palveluihin.

Kasasimme uusille sivuillemme listan paikoista, joista voi jo nyt tilata ruokaa ja maksaa ePassin lounasedulla:

 

Ravintolat kotiinkuljetuksella

Jaa työkavereille:

Katso lisää artikkeleita: