Epassi ostaa ruotsalaisen ActiWayn

Kirjoittanut Lasse Saari

Suomalainen Epassi ostaa ruotsalaisen ActiWayn ja vahvistaa asemaansa henkilöstöetujen mobiilimaksujen markkinajohtajana Pohjoismaissa. Yli miljoona aktiivista käyttäjää. 

Suomalainen Epassi, henkilöstöetujen mobiilimaksujen markkinajohtaja ja yksi Euroopan nopeimmin kasvavista yhtiöistä, ostaa Ruotsista paikallisen kilpailijansa ActiWayn. ActiWay on henkilöstöetujen maksu- ja hallinnointipalvelujen nykyinen markkinajohtaja Ruotsissa.

Kaupan myötä Epassi-konserni vahvistaa asemaansa pohjoismaisena henkilöstöetujen mobiilimaksamisen edelläkävijänä, laajentaa palvelutarjontaansa ja luo uusia kasvumahdollisuuksia. Kauppa kasvattaa Epassi-konsernin käyttäjäkunnan yli miljoonaan aktiiviseen käyttäjään, ja nostaa konsernin liikevaihdon noin 150 miljoonaan euroon.

Epassi-konsernin ruotsalainen tytäryhtiö Epassi Sweden ja ActiWay jatkavat kasvuaan yhdessä Ruotsissa. Yhtiöiden palvelut täydentävät toisiaan tuottaen vahvemman tarjooman nykyisille ja tuleville asiakkaille, käyttäjille ja palveluntarjoajille Ruotsissa.

ActiWay on kaksinkertaistanut liikevaihtonsa ja käyttäjiensä määrän kolmessa vuodessa ja saavuttanut roolin tunnustettuna työhyvinvoinnin puolestapuhujana.  ActiWayn poikkeuksellinen sitoutuminen asiakaskuntansa palvelemiseen ja digitaaliseen käyttäjäkokemukseen mahdollistavat yhdistyneen liiketoiminnan kasvun jatkumisen henkilöstöetumarkkinalla Ruotsissa.

ePassi-Actiway-PekkaRantala-NiclasJernberg-1
ePassin toimitusjohtaja Pekka Rantala (vas.) ja Niclas Jernberg (oik.), ActiWayn nykyinen ja ePassin Ruotsin liiketoiminnan nimitetty toimitusjohtaja.

ActiWayn nykyinen toimitusjohtaja Niclas Jernberg tulee johtamaan Epassin ja ActiWayn yhdistynyttä liiketoimintaa Ruotsissa. Jernberg tekee myös sijoituksen ePassiin tullen samalla sen osaomistajaksi.

"Kaupan myötä asemamme Ruotsissa vahvistuu entisestään. Epassin ja ActiWayn palveluntarjoajien määrä kohoaa yli 13 000:een. Päätavoitteemme on parantaa käyttäjiemme hyvinvointia saumattomilla ja helppokäyttöisillä ratkaisuilla. Näin pystymme luomaan sekä työnantaja-asiakkaidemme henkilöstölle että palveluntarjoajille mahdollisimman suurta lisäarvoa", sanoo Niclas Jernberg.

ActiWayn oston myötä Epassi-konserni jatkaa laajentumistaan mobiilimaksujen ja henkilöstöetujen markkinoilla. Se on viime aikoina tehnyt useita merkittäviä yhteistyösopimuksia keskeisten kansainvälisten toimijoiden, kuten Alipayn ja WeChatin kanssa, saaden samalla uusia kasvumahdollisuuksia.

"ActiWayn dynaaminen yrityskulttuuri ja matka johtavaksi henkilöstöetujen tarjoajaksi Ruotsissa on ollut vaikuttavaa. Yhdessä ePassin mobiilimaksamisen innovaatioiden kanssa voimme tarjota entistä parempia palveluja kasvavalle joukolle työnantaja-asiakkaita ja kauppiaita. Yli miljoona aktiivista loppukäyttäjää Pohjoismaissa pääsee nauttimaan työnantajan tarjoamista eduista kauttamme. Odotamme kasvun jatkuvan kotimarkkinoillamme Suomessa ja Ruotsissa, ja tutkimme myös uusia kasvumahdollisuuksia muilla markkinoilla", lisää Pekka Rantala, Epassin toimitusjohtaja.

Syyskuussa 2019 Epassi ilmoitti vauhdittavansa kasvustrategian toteuttamista eurooppalaisen pääomasijoittajan Bregal Milestonen rahoituksen avulla.

"ActiWayn ja Epassin yhteentuominen vauhdittaa Epassin visiota tulla mobiilimaksamisen markkinajohtajaksi palvellen yrityksiä, kauppiaita ja työntekijöitä. Toivotamme Niclaksen ja ActiWayn tiimin innoissamme mukaan yhteiselle matkalle", sanoo Matteo Bozzo, johtaja Bregal Milestonella. 

Kaupan osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkaista.

 

Lisätietoa:
Pekka Rantala, toimitusjohtaja, ePassi Payments Oy, +358 40 505 1970, pekka.rantala@epassi.com
Niclas Jernberg, toimitusjohtaja, ePassi Sweden, +46 70 716 6189, niclas.jernberg@actiway.se

Epassi
ePassi Payments Oy on perustettu vuonna 2007. ePassi oli ensimmäinen henkilöstöetujen mobiilimaksujärjestelmä ja on sittemmin laajentunut yleiseksi mobiilimaksamisen palveluksi ja yhdeksi Euroopan nopeimmin kasvavista yhtiöistä. ePassia käyttävät kymmenet tuhannet palveluiden tuottajat niin Suomessa kuin Ruotsissa muun muassa julkisen liikenteen, lentämisen, kaupan, ravintolan, urheilun, kulttuurin, hyvinvoinnin ja tapahtumien parissa. Yli 8000 työnantajaa ja 800 000 työntekijää käyttää ePassin tarjoamia henkilöstöetupalveluja.
www.epassi.fi 

ActiWay
ActiWay on perustettu vuonna 2005. ActiWay on vuodesta 2014 keskittynyt tarjoamaan henkilökorttipohjaisia, digitaalisia, hyvinvointietujen ja yksityisen terveydenhoidon maksu- ja hallinnointipalveluja. ActiWay on näiden palvelujen markkinajohtaja Ruotsissa palvellen yli 320 000 käyttäjää ja yli 8 000 rekisteröityä yhteistyökumppania.
www.actiway.se 

Merkkipaaluja

2005 FriskvårdsChecken (tällä hetkellä ActiWay) perustettiin Ruotsissa. Se tuotti paperisia etuseteleitä henkilöstöetujen maksamiseen.

2007 ePassi Payments Oy perustettiin Suomessa. Se tarjosi Suomen markkinoille henkilöstöetujen mobiilimaksua.

2014 ActiWay perustettiin Ruotsissa. Paperiset etusetelit korvattiin verkko- ja henkilökorttipohjaisella järjestelmällä henkilöstöetujen maksuissa.

2015 Epassi hankkii enemmistön ruotsalaisesta Min Friskvård Sverige AB:sta, ja tuo samalla henkilöstöetujen mobiilimaksut Ruotsin markkinalle. Kaupan jälkeen Epassin Ruotsin toimintojen (Epassi Min Friskvård) käyttäjäkunta on yli kolminkertaistunut.

2017 Epassi laajentaa mobiilimaksamisen liiketoimintaansa solmimalla strategisen yhteistyökumppanuuden maailman suurimpien mobiilimaksualustojen joukkoon kuuluvan Alipayn kanssa. Epassi toteutti Alipay-maksutavan mm. Finnairille, josta tuli maailman ensimmäinen lentoyhtiö, joka hyväksyi Alipayn mobiilimaksut lennon aikana. 

2017 Epassi ostaa Vaasalaisen RJ-Kuntoiluseteli Oy:n ja henkilöstöetujen maksuvälineiden Tyky-Kuntosetelit ja Tyky-Online -liiketoiminnan.

2019 Epassi saa Bregal Milestonelta ja First Fellow Partnersilta 41,5 miljoonan euron strategisen kasvurahoituksen. 

2020 Epassi hankkii omistukseensa ActiWay Ab:n ja nousee yli miljoonalla aktiivisella käyttäjällään henkilöstöetujen mobiilimaksujen markkinajohtajaksi Pohjoismaissa.

Lisää vinkkejä Epassilta: