Pekka Rantalasta Epassin toimitusjohtaja

Kirjoittanut Tommy Sarja

Mobiilimaksamiseen erikoistuneen Epassin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty KTM Pekka Rantala. Aiemmin Rantala on toiminut muun muassa Hartwallin ja Rovion toimitusjohtajana sekä Nokian matkapuhelinten maailmanlaajuisesta markkinoinnista vastaavana johtaja. Rantala aloittaa ePassin toimitusjohtajana lokakuussa 2019.

Suomalainen Epassi on henkilöstöetujen mobiilimaksujen edelläkävijä ja yleinen mobiilimaksamisen palvelu, jota käyttävät kymmenet tuhannet palveluiden tuottajat ja sadat tuhannet kuluttajat Euroopassa. Financial Times nosti Epassin yhdeksi nopeimmin kasvavista yrityksistä Euroopassa FT 1000 -listauksessaan tänä vuonna. Yhtiö palkkasi Rantalan vahvistamaan yhtiön kasvua ja kansainvälistymistä.

”Olemme henkilöstöetujen mobiilimaksujen markkinajohtaja Suomessa ja Ruotsissa. Euroopassa henkilöstöedut, kuten lounas-, liikunta-, kulttuuri- ja matkalippuedut, hoidetaan kuitenkin vielä pääsääntöisesti paperiseteleillä ja muovikorteilla, joten näemme siellä valtavan kasvumarkkinan. Uskomme, että Pekka Rantalan kansainvälinen osaaminen ja verkostot auttavat vahvistamaan asemaamme Euroopassa”, kertoo Epassin perustaja ja nykyinen toimitusjohtaja Risto Virkkala.

”Lisäksi EU:n maksupalveludirektiivin siirtymäaika päättyy syyskuussa 2019, ja viimeistään silloin pankit avaavat rajapintansa fintech-yrityksille. Tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että mobiililompakot voidaan liittää suoraan ihmisten pankkitileihin. Epassille avautuu siis entistä laajemmat markkinat myös yleisen mobiilimaksamisen puolella, joten halusimme Suomen parhaan osaajan joukkoomme”, sanoo Epassin toiminnassa sekä hallituksen puheenjohtajana jatkava Virkkala.

Epassin asiakkaisiin kuuluu valtion organisaatioita, yksityisyrittäjiä, pk-yrityksiä, isoja pörssiyrityksiä sekä kuntasektorin toimijoita. Yhtiön yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Finnair, Alipay, Whim, Lähitaksi, WeChat Pay ja Nordea. Rantala siirtyy Epassiin HMD Globalin markkinointijohtajan ja varatoimitusjohtajan tehtävästä.

”Mobiilimaksaminen on toimialana valtavan kasvun kynnyksellä, ja Epassi on alan edelläkävijä. Olen sielultani suomalaisten brändien kansainvälistäjä ja esimerkiksi ollut viemässä kahdesti Nokian matkapuhelimia maailman kartalle. Nyt koin, että on sopiva aika hyödyntää tätä osaamistani Epassin kasvuun ja kansainvälistymiseen. Olen erittäin innostunut tästä haasteesta ja uskon, että tulen myös oppimaan paljon tulevassa tehtävässäni”, Rantala kertoo.

Rantala siirtyy samalla yrittäjäksi, sillä hän on jatkossa myös yksi Epassin omistajista.

”Kiinnostuin Epassista pääasiassa siksi, että se on tuotteena ja palveluna erinomainen, ja sillä on kaikki edellytykset nopeaan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Kiinnostukseni yrittäjyyteen on kasvanut viime vuosien aikana ja yrittäjäksi ryhtyminen tuo virtaa uuteen tehtävääni”, Rantala avaa.

Pekka Rantalan ura

1994–2011: Nokia mm. Nokian matkapuhelinten maailmanlaajuisesta markkinoinnista vastaava johtaja

2011–2013: Fazer Leipomot & Makeiset -liiketoiminta-alueen toimitusjohtaja

2013–2014: Hartwallin toimitusjohtaja

2014–2015: Rovion toimitusjohtaja

2016–2019: HMD Globalin markkinointijohtaja ja varatoimitusjohtaja

2019: Epassin toimitusjohtaja

Lisätietoa:

Risto Virkkala, Epassin toimitusjohtaja, +358 40 501 8434, risto.virkkala@epassi.fi

Pekka Rantala, +358 40 505 1970, pekrantala@gmail.com

Epassi Finland Oy on perustettu vuonna 2007. Se kuuluu suomalaiseen Tech Consulting Group TCG Oy -konserniin. Epassi oli ensimmäinen henkilöstöetujen mobiilimaksujärjestelmä ja on sen jälkeen laajentunut yleiseksi mobiilimaksamisen palveluksi. Epassia käyttävät kymmenet tuhannet palveluiden tuottajat niin Suomessa kuin Ruotsissa muun muassa julkisen liikenteen, lentämisen, kaupan, ravintolan, urheilun, kulttuurin, hyvinvoinnin ja tapahtumien parissa.

Lisää vinkkejä Epassilta: