TA ja Warburg Pincus saattoivat päätökseen Epassi-yrityskaupan ja ilmoittivat samanaikaisesti Epassin laajentuvan Saksaan ja Alankomaihin ostamalla Exerciten.

Kirjoittanut Epassi

Saksassa ja Alankomaissa toimivan terveys- ja hyvinvointietujen edelläkävijän Exerciten ostaminen vauhdittaa Epassin matkaa Euroopan johtavaksi digitaalisten työsuhde-etujen mobiilimaksualustaksi ja kasvattaa Epassin asiakasmäärän 20 000 yritykseen ja 73 000 palveluntarjoajaan. Kaupan myötä palvelun piirissä on jo yli 15 miljoonaa työntekijää.

linked in 2023 (1)

 

Epassi, digitaalisten työsuhde-etujen mobiilimaksamisen markkinajohtaja Pohjoismaissa, Isossa-Britanniassa ja Italiassa, ilmoitti tänään ostavansa terveys- ja hyvinvointietuja Saksassa ja Alankomaissa tarjoavan Exerciten yhtiön perustajilta sekä pääomasijoitusyhtiö Waterland Private Equityltä. Kaupan ehtoja ei julkistettu. Yrityskauppa on välitön seuraava askel TA Associatesin ja Warburg Pincusin, kahden johtavan globaalin kasvusijoittajan, juuri päätökseen saadusta enemmistösijoituksesta Epassiin.

Vuonna 2004 perustettu Exercite tarjoaa yli 2,5 miljoonalle työntekijälle pääsyn mm. laajaan kuntosalien, fitness-studioiden ja fysioterapiakeskusten verkostoon sekä joukkoon digitaalisia mindfulness-, urheilu- ja hyvinvointipalveluita.

”Työntekijöiden hyvinvoinnin tukeminen on entistä tärkeämpää ja sen myötä henkilöstöeduista on tullut yhä merkittävämpi tekijä osaavan työvoiman palkkaamisessa ja sitouttamisessa niin Suomessa kuin Euroopassakin”, Epassi Groupin toimitusjohtaja Pekka Rantala sanoo. ”Tavoitteemme on olla johtava eurooppalainen monietujen tarjoaja, ja tämä yritysosto on merkittävä askel tavoitteen saavuttamisessa. Toivotamme Exerciten työntekijät lämpimästi tervetulleiksi osaksi Epassin perhettä. Tästä on myös hienoa lähteä kiihdyttämään kasvumatkaamme yhdessä uusien omistajiemme TA:n ja Warburg Pincusin kanssa."

Kaupan myötä Epassista tulee yksi Euroopan suurimmista itsenäisistä työsuhde-etujen tarjoajista kasvattaen Epassin liiketoimintaa yli 7 000 yritysasiakkaalla ja yli 11 000 palveluntarjoajalla. Yrityskaupan jälkeen Epassi palvelee seitsemässä Euroopan maassa (Saksa, Suomi, Ruotsi, Italia, Alankomaat, Iso-Britannia ja Irlanti) noin 20 000 yritystä, joiden henkilöstö voi lunastaa kattavan valikoiman etuja yli 73 000 palveluntarjoajalta.

”Epassin laajentuminen Saksaan ja Alankomaihin sekä sen aseman vahvistaminen eurooppalaisena digitaalisten työsuhde-etujen alustana tukee sekä kasvua että kannattavuutta", toteavat Naveen Wadhera, Managing Director, Max Cancre, Director, ja Laurent Indekeu, Vice President, TA.

"Exerciten osto on keskeinen osa TA:n ja Warburg Pincusin strategiaa Epassin pitkän aikavälin arvonluonnissa. Exercite mahdollistaa Epassin pääsyn Euroopan suurimmille työmarkkinoille Saksaan sekä Alankomaihin ja houkuttelevalle terveys- ja hyvinvointisektorille”, kertovat Issam Abedin, Principal, ja Tarik-Timo Ghoniem, Vice President, Warburg Pincus.

”Uusi jännittävä luku historiassamme on alkanut. Odotamme innolla tiivistä yhteistyötä Epassin kanssa tarjotaksemme jatkossakin yritysasiakkaillemme, työntekijöille ja verkostokumppaneillemme luokkansa parhaita terveys- ja hyvinvointipalveluita. Odotamme erityisesti Epassin mobiilialustan hyödyntämistä laajentaaksemme Exerciten monietujen valikoimaa", lisäsi Alexander Wellhöfer, Exerciten toimitusjohtaja.

Epassin ja Exerciten asiakasyritysten työntekijöiden kokonaismäärä kasvaa yrityskaupan myötä 2,5 miljoonalla käyttäjällä yli 15 miljoonaan. Suomalaisille käyttäjille kauppa tulee näkymään yhtiön yhä vahvempana kykynä panostaa merkittävästi omaan tuotekehitykseen. Jatkossa Epassi voi myös tuoda tuotteita ja palveluita muilta markkinoilta suomalaisille asiakkaille.

Epassi
Vuonna 2007 Helsingissä perustettu Epassi on henkilöstöetujen mobiilimaksujen markkinajohtaja Pohjoismaissa, Italiassa sekä Iso-Britanniassa ja Irlannissa. Epassin ainutlaatuinen ja skaalautuva ratkaisu yhdistää kaikki edut yhteen käyttäjäystävälliseen palveluun.

Epassi Groupin palvelu on saatavilla lähes 13 miljoonalle työntekijälle, joista miljoona työskentelee Suomessa. Epassin asiakkaina on yli 13 500 työnantajaa ja kumppaneina 62 000 palveluntarjoajaa. Epassi on johtava fintech-alan yhtiö, jonka Financial Times on palkinnut yhtenä nopeimmin kasvavista yrityksistä Euroopassa vuonna 2022 sekä 2023. Talouselämä 500 -selvityksen mukaan Epassin liikevaihdon kasvu vuonna 2022 oli 3. sijalla kuluttajapalvelualoilla Suomessa.

Epassi – Boosting everyday well-being.

www.epassi.fi
Yhteydenotot:
Pekka Rantala
Group CEO
pekka.rantala@epassi.com
+358 40 505 1970

Exercite

Exercite on johtava B2B-terveys- ja hyvinvointiverkosto Saksassa ja Hollannissa. Vahvoilla Hansefit-, Bedrijfsfitness Nederland- ja Fitbase-brändeillään yhtiö tarjoaa kokonaisvaltaisen yritysten hyvinvointialustan. Se mahdollistaa yli 7 000 yritysasiakkaan yli 2,5 miljoonalle työntekijälle pääsyn yli 12 000 urheilu- ja hyvinvointipalveluun, kuten kuntosaleihin, uimahalleihin, wellness-keskuksiin, fysioterapiaan, kiipeilysaleihin ja tanssistudioihin. Exercite on jatkuvasti laajentanut palvelutarjontaansa ja on nykyään myös digitaalisen terveyden edistämisen markkinajohtaja.

TA Associates
TA on johtava globaali pääomasijoitusyhtiö, joka keskittyy kannattavien yritysten kasvun skaalaamiseen. Vuodesta 1968 lähtien TA on sijoittanut yli 560 yritykseen viidellä kohdetoimialallaan – teknologia, terveydenhuolto, rahoituspalvelut sekä kuluttajille ja yrityksille suunnatut palvelut. TA hyödyntää syvää toimialaosaamistaan ja strategisia resurssejaan maailmanlaajuisesti auttaen huippuyhtiöitä tuottamaan pysyvää arvoa. Yritys on kerännyt tähän mennessä 65 miljardia dollaria pääomaa, ja sen palveluksessa työskentelee yli 150 sijoitusammattilaista. Lisätietoja osoitteessa www.ta.com.

Warburg Pincus LLC
Warburg Pincus LLC on johtava globaali kasvusijoittaja. Yhtiö hallinnoi yli 84 miljardin dollarin pääomaa ja sillä on yli 250 yrityksen aktiivinen hajautettu sijoitussalkku. Warburg Pincus on kestävää arvoa tavoittelevien johtoryhmien kokenut kumppani. Vuonna 1966 perustettu yhtiö on sijoittanut yli 113 miljardia dollaria yli 1 000 yritykseen yli 40 maassa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee New Yorkissa. Lisätietoja osoitteessa www.warburgpincus.com.

 

 

Lisää vinkkejä Epassilta: