5 syytä miksi sinunkin kannattaa pyöräillä töihin.

Kirjoittanut Maxine Gerbaulet

Tiedätkö kuinka paljon hyötyjä työmatkapyöräilyllä on? Listasimme viisi syytä, miksi sinunkin kannattaisi lisätä enemmän pyöräilyä arkeesi mahdollisuuksien mukaan.

 

BLOG commute by cycling

 

Pyöräile töihin, ota hetki itsellesi ja hyödy monella tavalla.

Asutko kohtuullisen matkan päässä työpaikastasi? Mieti sitä tunnetta, kun hyppäät satulaan raikkaana aamuna ja lähdet polkemaan pidemmän lenkin. Saat vielä hetken itsellesi ennen päivän askareita, mikä rauhoittaa mieltä – ja saat tämän lisäksi hieman liikuntaa ujutettua päivääsi! Puhumattakaan pyöräilyn tuomista säästöistä, on hienoa nähdä pyöräilyn kasvattavan suosiotaan koko ajan. Alla olevat viisi seikkaa antavat vain esimakua siitä, mitä positiivisia jatkovaikutuksia arkipyöräily voi sinulle tuoda.

 

1. Pyörällä pääset autoa nopeammin perille ja säästät rahaa.

Ruuhkassa istuminen, parkkipaikkojen etsiminen sekä niiden maksaminen, bussin odottaminen ja metron tungos... Eikö olisikin ihanaa välttyä kaikelta tältä? Joskus pyöräily saattaa olla nopeampaa kuin parkkihallista mateleminen, ruuhkassa istuminen ja parkkeeraaminen. Kuukausikulutkin vähentyvät; polttoaineen ostaminen ja auton omistaminen voi käydä kukkarolle, ja vaikka et pärjäisikään kokonaan ilman autoa, tuo pyöräily enemmän säästöjä, kuin luulet. Pienistä puroista syntyy suuri joki…ehkä matkakassaan kertyy ylimääräisiä lantteja?

2. Aloita rauhassa ja lisää vauhtia muutaman viikon jälkeen.

Varo kuitenkin, ettet aloita liian kunnianhimoisesti! Mikäli et ole tottunut treenaamaan on parempi, että säädät rasituksen sinulle sopivaksi esimerkiksi pyöräilemällä alkuun joka toinen päivä. Vain muutaman viikon jälkeen tulet huomaamaan eron jaksamisessasi, virkistyväsi sekä unenlaadun paranevan.

Jatkossa voit siirtyä intervallitreeneihin, joka voi tuoda sinulle lisämotivaatiota tai haluamasi tuloksia. Pyöräile esimerkiksi vähän nopeammin seuraavalle lyhtytolpalle tai kunnes olet hitaasti laskenut 45:een. Pidä samanmittainen rauhallisempi jakso, jossa tasaat hengitystäsi ja toista tämä useampaan kertaan lenkin aikana.

Kunnon kohentuessa voi pidemmät lenkit tai muut urheilulajit innostaa entistä enemmän. Kun aloitat pienillä muutoksilla, niin arjessasi voi avautua uusia ovia ja mahdollisuuksia.

3. Pyöräily sopii kaikille ja ehkäisee monia sairauksia.

Pyöräily toimii myös kevyenä liikuntamuotona, sillä se ei rasita polvia tai muita niveliä. Tämän lisäksi pyöräilyllä on lukuisia muita terveyteen liittyviä hyötyjä. Päivittäinen liikunta voi ehkäistä lievää masennusta, sydän- ja verisuonitauteja ja joitakin syöpämuotoja. Jos liikuntaa on muuten vaikeaa sovittaa päivittäiseen rutiiniin, voi pyöräily liikennevälineenä olla ratkaisu.

> Lue loputkin terveyshyödyt täältä.

4. Arjen menoihin löytyy lisävarusteet ja aktiivinen pyöräily tekee sinusta roolimallin lapsillesi.

Miten pyöräily töihin käytännössä sujuisi arjessasi? Erilaisia haasteita voi tulla ilmi, kun kotimatkalla on mentävä ruokakauppaan tai lapsi on vietävä päiväkotiin matkalla töihin. Älä huoli, kaikkeen on olemassa ratkaisu. Nykyään on olemassa monia hyviä vetokärryjä tavaroille ja lastenistuimia. Toki ne vaativat jonkin verran logistista ajattelua, mutta toimisit hyvänä roolimallina lapsillesi. Kuten me kaikki tiedämme, lapset eivät tee niin kuin me sanomme, vaan niin kuin me teemme. Hyvien tapojen opetteleminen varhain, kuten runsas liikunta jokapäiväisessä elämässä, vaikuttaa koko elämän ajan siihen, miten lapset suhtautuvat liikkumiseen ja liikuntaan. Lisäksi useimmissa paikoissa Suomessa on nyt mahdollista tehdä ruokaostokset verkossa ja tilata kotiovelle. Ehkä tämä on ratkaisu, jonka avulla voit jättää autoilun väliin silloin tällöin?

5. Pienikin määrä pyöräilyä riittää.

Ajatus uusista elämäntavoista voi olla innostava, mutta toisinaan saatamme haukata liian ison palan. Onneksi pyöräilyn aloittaminen on helppoa, ja riittää, että poljet vaikka kerran viikossa nauttiaksesi kuitenkin terveyshyödyistä. Älä siis lannistu, jos et pysty korvaamaan autoilua kokonaan, pääasia on, että haastat itsesi kuitenkin!

Työsuhdepyöräetu on kaikille edullinen.

Tarjoaako työnantajasi jo EpassiBIKE-työsuhdepyöräedun? Edun avulla voit hankkia helposti unelmiesi pyörän ja räätälöidä pyöräpaketin juuri toiveidesi mukaiseksi – lisävarusteita ja huoltoja myöden. Etu puhuu puolestaan, kun verovapauden ansiosta voit säästää hinnasta jopa 20–40 %.

Lisävarusteiksi voit ottaa esimerkiksi:

  • Kypärä
  • Polkimet
  • Lukko
  • Valaisimet
  • Lokasuojat

 

Tämän lisäksi työsuhdepyörän käyttöä ei ole rajoitettu. Voit fillaroida hyvillä mielin vapaa-ajallasikin, tai lainata pyörää perheenjäsenelle.

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Tutustu EpassiBIKE-pyöräetuun täällä.

 

Aiheet:Pyöräetu

Lisää vinkkejä Epassilta: