Lähitaksi ottaa käyttöön maailman suurimman mobiilimaksujärjestelmän

Kirjoittanut Niklas Löfgren

Lähitaksi ottaa käyttöön kiinalaisen Alipay-mobiilimaksujärjestelmän. Alipaylla voi helmikuusta 2018 lähtien maksaa matkan kaikissa Lähitaksin 1250:ssa taksissa pääkaupunkiseudulla ja Lähitaksi onkin Alipayn suurin pohjoismainen yhteistyökumppani taksialalla.

Alipay on maailman suurin mobiilimaksujärjestelmä, jolla on runsaat 520 miljoonaa aktiivista käyttäjää Kiinassa.

Lähitaksin markkinointipäällikkö Heidi Säynäjoki huomauttaa, että kiinalaisten matkailijoiden määrä on kasvanut myös Suomessa merkittävästi.

”Yhä useammat kiinalaiset matkustajat ovat kysyneet mahdollisuutta maksaa Alipay-sovelluksella. Siksi päätimme lanseerata tämän uuden innovatiivisen maksutavan, jotta voimme tarjota kiinalaisille asiakkaille entistä paremman palvelukokemuksen”, Säynäjoki toteaa.

Säynäjoen mukaan kiinalaiset matkailijat ja liikemiehet käyttävät Lähitaksin palveluja etenkin lentokenttäkuljetuksissa.

”Haluamme helpottaa kiinalaisten asiakkaiden asiointia ja tarjota heille mahdollisuuden maksaa taksimatkan kotimaastaan tutulla tavalla”, Säynäjoki sanoo. ”Tavoitteenamme on kasvattaa markkinaosuuttamme merkittävästi kasvavan asiakassegmentin, eli kiinalaisturistien käyttämien liikkumispalveluiden osalta pääkaupunkiseudulla.”

Alipay toimii siten, että asiakas avaa älypuhelimestaan Alipay-sovelluksen ja lukee sen avulla taksista löytyvän QR-koodin. Puhelimeen syötetään matkan hinta ja maksun toteuduttua kuljettaja näkee omalla päätteellään tiedon onnistuneesta maksusta.

Lisätietoja:
Heidi Säynäjoki, Markkinointipäällikkö Lähitaksi, p. 09 477 80 350, heidi.saynajoki@lahitaksi.fi
Daniela Nittoli, Alipay Network Specialist, ePassi, p. 050 317 2497, daniela.nittoli@epassi.fi

Alipaysta:
Alipay kuuluu samaan yritysryppääseen maailman suurimman verkkokauppa Alibaban kanssa. Alipayn mobiilimaksu on maailman suosituin ja sillä on yli 520 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Maksutapa kattaa 70 % kiinalaisten mobiilimaksuista.

Epassista:
Vuonna 2007 Suomessa perustettu Epassi on johtava sähköisen maksamisen palvelu. Epassia käyttävät kymmenet tuhannet palveluiden tuottajat niin Suomessa kuin Ruotsissa muun muassa julkisen liikenteen, lentämisen, kaupan, ravintolan, urheilun, kulttuurin, hyvinvoinnin ja tapahtumien parissa. Lokakuussa 2016 Alipayn kanssa solmitun strategisen kumppanuuden myötä, ePassi ja Alipay ovat yhdessä luoneet Suomesta ensimmäisen maan, jossa kiinalaiset turistit voivat kokea täysin ilman käteistä tapahtuvan vierailukokemuksen.

Lähitaksista:
Lähitaksi on vuonna 1965 perustettu taksien tilausvälitysyhtiö, jonka toiminta-alue on 19 kuntaa pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Lähitaksin autoja on noin 1250 ja kuljettajia yli 4000. Lähitaksi on laatusertifioitu, pääkaupunkiseudun johtava taksikeskus.

Aiheet:Alipay

Lisää vinkkejä Epassilta: