Pikalinkit

Käyttöpaikat
Uusi salasana
Ota yhteyttä
Ehdota käyttöpaikkaa
Materiaalipankki

Mihin käyttää hyvinvointietua?

Kirjoittanut Lasse Saari

Hyvinvointietu on etutyypeistä uusin ja sen suosio on kovassa kasvussa - eikä ihme, sillä edulla voi todella edistää omaa jaksamista ja terveyttä! Mihin kaikkeen hyvinvointietua voi käyttää? Tutustu vinkkeihimme alta.

ePassi-Hyvinvointi


Käyttövinkkejä hyvinvointietuun

Huom! Hyvinvointiedulla ei voi maksaa mitään esteettisiä palveluita kuten kampaamo-, kauneudenhoito- tai spa-tyyppisiä hoitoja verottajan määrittämien ohjeiden mukaisesti.

1. Hieronta tekee hyvää

Anna kroppasi rentoutua, avaa jumittuneita lihaksia ja lievitä stressiä. 

Hieronta on yksi hyvinvointiedun suosituimmista käyttökohteista, eikä syyttä. Etsi paikallinen hierojasi käyttämällä käyttöpaikkojen karttahakua. Valitse kategoriaksi “Hyvinvointi” ja näet toimipisteet kartalla. Avaamalla toimipisteen tiedot pääset varaaman ajan heidän kotisivuiltaan tai soittamalla.

Valtakunnallisista toimijoista voit käyttää hyvinvointietua mm. kaikissa Rela-hierojat toimipisteissä. Ajanvaraus täältä.

Pääkaupunkiseudulla mm. Suomen Urheiluhierontakeskuksen verkkokaupan kassalla voit maksaa käynnin jo etukäteen Epassin hyvinvointiedulla. 

Hyvinvointietua voi käyttää klassiseen hierontaan, urheiluhierontaan sekä ammattitutkinnon suorittaneen palveluntarjoajan antamiin jalkahoitoihin. Esimerkiksi aromaterapia tai kuumakivihieronta eivät ole edun piirissä.

 

2. Hoida hampaat kuntoon

Milloin kävit edellisen kerran hammaslääkärissä? Suun hygienia ja mahdolliset tulehdukset vaikuttavat koko kehosi hyvinvointiin. Mitä aiemmin korjaat asian, sitä halvemmalla ja helpommalla pääset!

Hammashoidon voi maksaa Epassin hyvinvointiedulla mm. Mehiläisen, Oralin, PlusTerveyden, Terveystalon, Coronarian tai Pihlajalinnan toimipisteissä. Varaa aika netissä ja kerro toimipisteen kassalla maksavasi Epassilla. Maksu onnistuu joko puhelinnumero ilmoittaen tai Epassin mobiilisovelluksella.

3. Fysioterapia, osteopatia, ym.

Päivitys: Vuonna 2021 fysioterapiapalveluiden maksamiseen hyvinvointiedulla ei tarvita enää työterveyden lähetettä!

Fysioterapian ja fysikaalisen hoidon lisäksi voidaan sallia myös manipulaatiohoidot kuten osteopatia, naprapatia tai kiropraktiikka. 

4. Testaa kroppasi hyvinvointi

Haluaisitko saada lisätietoa kroppasi tilasta ilman lääkärikäyntiä? Valmiisiin paketteihin on valittu tärkeimmät arvot, jotka vaikuttavat hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Suosittu Puhti-terveystarkastus (99€) sisältää 30 eri mittaria jotka antavat kattavan käsityksen siitä, miten oma keho voi ja tukee omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista.

Puhti-palvelussa varaat ajan näytteenottoon ilman erillistä lääkärikäyntiä ja näet tulokset tulkittuina seuraavana päivänä. Valitse maksutavaksi Epassi valittuasi tuotteen ostoskoriin Puhdin verkkokaupassa ja vahvista maksu omilla Epassi-tunnuksillasi.

Terveystalo tarjoaa ilman lähetettä mm. liikkujan, laihduttajan, keliakian, tai kasvissyöjän personoituja tutkimuspaketteja. Tutustu Terveystalon vaihtoehtoihin täältä. Terveystalossa maksetaan toimipisteen kassalla Epassin mobiilisovelluksella.

5. Hyödynnä erikoislääkäreiden asiantuntemusta

Voit maksaa Epassin hyvinvoinnilla työterveyden ulkopuolisia palveluita mm. Terveystalossa ja Mehiläisessä. Saatavilla on kaikkien erityisalojen lääkäreitä ja asiantuntijoita.

Maksaminen Terveystalossa käy kätevästi Epassin mobiilisovelluksella.
Lisätietoa ja ajanvaraus Terveystaloon

Maksaminen Mehiläisessä hoidetaan omalla puhelinnumerolla kassalla tunnistautumalla.
Lisätietoa ja ajanvaraus Mehiläiseen

 

Tarkista ensin oma Epassi-tilisi

Epassi Hyvinvointi on “vapaaehtoinen” osa työnantajan tarjoamaa työterveyshuoltoa, pakollisen työterveyshuollon ohelle. Siksi hyvinvointiedun kohdalla on mainittu työnantajan lähete siitä, mihin etua voi käyttää. Työnantaja voi rajata edun koskemaan esimerkiksi vain hierontapalveluita tai hammashoitoa.

Tarkista näin:

Kirjaudu Epassi-tunnuksillasi sisään tästä. Näet Hyvinvointi-saldosi alla työnantajasi antaman ohjeen.

Jos kenttä on tyhjä, ei työnantajasi ole rajoittanut hyvinvointiedun käyttöä ja kaikki käyttöpaikat ovat käytettävissäsi. 

Katso myös: Viisi vinkkiä liikunta- ja kulttuuriedun käyttöön >

Lisää vinkkejä ja ajankohtaisia tarjouksia palveluntarjoajilta Instagramissamme: 

Aiheet:HyvinvointietuTyöntekijälleKäyttövinkit

Jaa uutinen:

Aikaisemmat ePassi-uutiset: