Kirjaudu

Menu

Uudistamme sivustoamme - linkit vievät takaisin vanhaan epassi.fi

Takaisin epassi.fi -sivustolle
Kirjaudu sisään

ePassin blogi

Tutustu käyttöpaikkoihin, löydä vinkkejä ja pysy kartalla ePassin uusista ominaisuuksista. 

Mihin käyttää hyvinvointietua?

Lasse Saari, on 13.08.2020

Hyvinvointietu on etutyypeistä uusin ja sen suosio on kovassa kasvussa - eikä ihme, sillä edulla voi todella edistää omaa jaksamista ja terveyttä! Mihin kaikkeen hyvinvointietua voi käyttää? Tutustu vinkkeihimme alta.

ePassi-Hyvinvointi


Käyttövinkkejä hyvinvointietuun

1. Hieronta tekee hyvää

Anna kroppasi rentoutua, avaa jumittuneita lihaksia ja lievitä stressiä. 

Hieronta on yksi hyvinvointiedun suosituimmista käyttökohteista, eikä syyttä. Etsi paikallinen hierojasi käyttämällä käyttöpaikkojen karttahakua. Valitse kategoriaksi “Hyvinvointi” ja näet toimipisteet kartalla. Avaamalla toimipisteen tiedot pääset varaaman ajan heidän kotisivuiltaan tai soittamalla.

Valtakunnallisista toimijoista voit käyttää hyvinvointietua mm. kaikissa Rela-hierojat toimipisteissä. Ajanvaraus täältä.

Hyvinvointietua voi käyttää klassiseen hierontaan, urheiluhierontaan sekä esimerkiksi jalkahoitoihin. Esimerkiksi aromaterapia tai kuumakivihieronta eivät ole edun piirissä.

2. Hoida hampaat kuntoon

Milloin kävit edellisen kerran hammaslääkärissä? Suun hygienia ja mahdolliset tulehdukset vaikuttavat koko kehosi hyvinvointiin. Mitä aiemmin korjaat asian, sitä halvemmalla ja helpommalla pääset!

Hammashoidon voi maksaa ePassin hyvinvointiedulla mm. Mehiläisen, Oralin, PlusTerveyden, Terveystalon tai Pihlajalinnan toimipisteissä. Varaa aika netissä ja kerro toimipisteen kassalla maksavasi ePassilla. Maksu onnistuu joko puhelinnumero ilmoittaen tai ePassin mobiilisovelluksella.

3. Testaa kroppasi hyvinvointi

Haluaisitko saada lisätietoa kroppasi tilasta ilman lääkärikäyntiä? Valmiisiin paketteihin on valittu tärkeimmät arvot, jotka vaikuttavat hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Suosittu Puhti tarjoaa mm. Terveystarkastuksen (99 €), raudanpuutteen tutkimuspaketin (49 €) tai Ferritiini ja D-vitamiinimittauksen (59 €). Palvelusta varaat ajan näytteenottoon ja näet tulokset tulkittuina seuraavana päivänä.

Kun tiedät mitä haluat ostaa Puhdilta, tee maksu tilaussummasi mukaan ePassin mobiilisovelluksella käyttöpaikalle "Puhti". Laita sen jälkeen viesti asiakaspalvelu@puhti.fi otsikolla "ePassi" ja kirjoita viestiin oma nimi. Saat paluuviestinä maksusi arvoisen tilauskoodin Puhti-verkkokauppaan, ja pääset varaamaan ajan labraan.

Terveystalo tarjoaa ilman lähetettä mm. liikkujan, laihduttajan, keliakian, tai kasvissyöjän personoituja tutkimuspaketteja. Tutustu Terveystalon vaihtoehtoihin täältä. Terveystalossa maksetaan toimipisteen kassalla ePassin mobiilisovelluksella.

4. Hyödynnä erikoislääkäreiden asiantuntemusta

Voit maksaa ePassin hyvinvoinnilla työterveyden ulkopuolisia palveluita mm. Terveystalossa. Saatavilla on kaikkien erityisalojen lääkäreitä ja asiantuntijoita. Maksaminen Terveystalossa käy kätevästi ePassin mobiilisovelluksella. Lisätietoa ja ajanvaraus Terveystaloon

5. Fysioterapia, osteopatia, ym.

Huom. Vain työterveyden lähetteellä

Fysikaalinen hoito ja fysioterapia tulee olla verottajan ohjeen mukaan työterveyshuollon lähetteellä määräämä. Hoidot voidaan maksaa ePassin hyvinvointiedulla, jos työntekijällä on lähete työterveyshuollosta.

Fysioterapian ja fysikaalisen hoidon lisäksi voidaan sallia myös manipulaatiohoidot kuten osteopatia, naprapatia tai kiropraktiikka. Kaikki työterveyden lähetteellä.

Tarkista ensin oma ePassi-tilisi

ePassi Hyvinvointi on “vapaaehtoinen” osa työnantajan tarjoamaa työterveyshuoltoa, pakollisen työterveyshuollon ohelle. Siksi hyvinvointiedun kohdalla on mainittu työnantajan lähete siitä, mihin etua voi käyttää. Työnantaja voi rajata edun koskemaan esimerkiksi vain hierontapalveluita tai hammashoitoa.

Tarkista näin:

Kirjaudu ePassi-tunnuksillasi sisään tästä. Näet Hyvinvointi-saldosi alla työnantajasi antaman ohjeen.

Jos kenttä on tyhjä, ei työnantajasi ole rajoittanut hyvinvointiedun käyttöä ja kaikki käyttöpaikat ovat käytettävissäsi. 

Katso myös: Viisi vinkkiä liikunta- ja kulttuuriedun käyttöön >

Aiheet:HyvinvointietuTyöntekijälleKäyttövinkit