ePassi työnantajalle (1)

Epassin avulla panostat tärkeimpään – ihmisiin.

Epassi tarjoaa fiksun ja luotettavan tavan parantaa työntekijöidesi hyvinvointia. Ota henkilöstöedut käyttöön, ilman turhaa säätöä.

Kiinnostuitko?Ota edut käyttöön

Miksi Epassi kannattaa?

Säästät rahaa ja vaivaa, ja työntekijäsi kiittävät.

Boxes

Yrityksesi näköinen

Epassilla on laajin valikoima erilaisia etuja, ja niistä voidaan räätälöidä yritystäsi parhaiten palveleva paketti. Edut saatte käyttöönne nopeasti ja stressittömästi.

Ellipse 45

Järkevät kustannukset

Laskutuksemme perustuu etujen todelliseen käyttöön. Käyttämättömistä eduista ei koidu turhia kustannuksia. Liittymis- tai kuukausimaksuja emme veloita.

Ellipse 46-1

Käyttäjä edellä

Edut kulkevat mukana puhelimessa ja ovat siten aina käden ulottuvilla. Epassi palvelee monenlaisia käyttäjiä: sillä voi maksaa jo yli 25 000 paikassa ympäri Suomen.

Ellipse 46-4

Kattava raportointi

Voit seurata etujen käyttöä työntekijä- ja etukohtaisesti, reaaliajassa. Tällöin etujen vaikutusta työhyvinvointiin on helppo arvioida.

Ellipse 46-3

Ekologinen valinta

Koska kortteja tai seteleitä ei tarvita, Epassin käytöstä ei synny paperi- tai muoviroskaa. Lisäksi palvelimemme pyörivät uusiutuvalla energialla.

Ellipse 46-2

Kotimainen palvelu

Epassi on suomalainen yritys, joka työllistää ihmisiä Suomessa, Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa. Palvelemme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Yksi Epassi, kaikki edut.

Epassi huolehtii kaikista yrityksesi henkilöstöeduista. Voit koota eduista juuri teille parhaiten sopivan nipun.

Joustavalla Epassi Flexillä voit paketoida 2-4 etua yhdeksi saldoksi.

Asset 1-80

Epassi Lounas hyödyttää sekä sinua että työntekijöitäsi.

Lounasetu kannustaa työntekijöitäsi pitämään lounastauon ja syömään järkevästi työpäivän aikana. Terveellinen ruoka lisää koko joukkueesi hyvinvointia, ja lounasedun ansiosta työntekijäsi pääsevät nauttimaan siitä tavallista huokeampaan hintaan.

Epassi Lounas on fiksu sijoitus myös sinulle, sillä yrityksesi voi vähentää edun kustannukset verotuksessa.

Voit tarjota lounasedun työntekijöille joko luontoisetuna  (palkanlisä) tai lounasvähennyksenä (palkanpidätys), jolloin palkasta vähennetään edun verotusarvo 75 %. Verotusarvon ylittävän osuuden työntekijäsi voivat maksaa kätevästi Epassiin ladatulla OmaRahalla.

Tutustu lounasetuun

Asset 1 380x380

Epassi Liikunta kannustaa työntekijäsi liikkeelle

Liikuntaedulla työntekijäsi voivat esimerkiksi ostaa salikortin, käydä uimahallissa tai osallistua tenniskurssille. Etua voi käyttää myös urheiluseurojen ja erilaisten liikuntatapahtumien jäsen- tai osallistumismaksuihin. 

Liikuntaedun yhteenlaskettu arvo yhdessä kulttuuriedun kanssa voi olla enintään 400 euroa vuodessa. Sen voi vähentää kokonaisuudessaan verotuksessa.

Tutustu liikunta- ja kulttuurietuun

Asset 3

Epassi Kulttuuri tarjoaa työntekijöillesi hyviä arjen elämyksiä

Kulttuuriedulla työntekijäsi voivat maksaa vaikkapa museokortin, festarilipun tai kansalaisopiston keramiikkakurssin. Se käy yhtä lailla leffaan kuin pakohuonepeleihin – käyttökohteita riittää. Epassin kulttuuriedulla voi maksaa myös lippuvälittäjien myyntipisteissä ja R-kioskeissa. 

Kulttuuriedun yhteenlaskettu arvo yhdessä liikuntaedun kanssa voi olla enintään 400 euroa vuodessa. Sen voi vähentää kokonaisuudessaan verotuksessa.

Tutustu liikunta- ja kulttuurietuun

Asset 4

Epassi Hyvinvointi muistuttaa työntekijöitäsi pitämään huolta itsestään

Hyvinvointietua voi käyttää erilaisiin hyvinvointi- ja terveyspalveluihin, kuten hierontaan, terveystarkastuspakettiin tai hammaslääkärillä käyntiin.

Nyt myös fysioterapian voi maksaa ilman lääkärin tai työterveyshuollon lähetettä.

Sen sijaan edulla ei voi maksaa kosmeettisia tai esteettisiä palveluita, eikä henkilökohtaisia henkisen kehittämisen valmennuksia. 

Hyvinvointietua voi tarjota enintään 500 euroa vuodessa ja etu tulee tarjota koko henkilöstölle.

Tutustu hyvinvointietuun

Asset 5

Epassi Työmatka kuljettaa työntekijäsi kotoa töihin ja takaisin

Työntekijäsi voivat kuitata kodin ja työpaikan väliset matkat näppärästi työmatkaedulla. Epassi käy matkakorttien ja kausilippujen maksuvälineeksi muun muassa R-kioskeilla, Stockmannilla ja HSL:n mobiilisovelluksessa sekä palvelupisteissä (Itis, Pasila ja Rautatientori). 

Voit tarjota työmatkaedun työntekijöillesi joko palkanlisänä tai palkkaan sisällytettynä etuna.

Etu on verovapaa 3400 euroon asti.

Tutustu työmatkaetuun

Asset 1w

Epassi ErgoSafe - Ergonomia, työturvallisuus ja -terveys

Työnantajat voivat osallistua henkilöstön työvälineiden, kuten etätyöpisteiden kalusteiden sekä työvaatteiden ja -kenkien hankintaan kustantamalla ne osittain tai kokonaan, riippuen niiden tarkoituksesta sekä työhyvinvointiin ja -turvallisuuteen liittyvistä vaatimuksista.
 
TUTUSTU ERGOSAFE -TUOTTEISIIN

Miksi Epassi?

tyontekijalle featured

Ei kustannuksia käyttämättömistä eduista.

Epassiin ladattu saldo on kuin luottoraja: sitä ei voi ylittää, mutta käyttämättömästä arvosta emme veloita. Tämä on merkittävä ero verrattuna seteleihin, jotka ovat prepaid-maksuväline. Niissä maksat koko summan etukäteen – käytti työntekijäsi etuja tai ei.

Voit siis jakaa etuja työntekijöiden käyttöön huoletta, sillä hyvitämme käyttämättä jääneen saldon laskutuksen yhteydessä. Hävikkiä ei synny.

image 56-1

Etujen hallinnointi käy kevyesti.

Saat otettua Epassin käyttöön ilman ylimääräistä stressiä. Kun työntekijöiden tiedot on kirjattu järjestelmään ja laskutus laitettu kuntoon, edut ovat saman tien käytettävissä. Ei siis seteleiden tai korttien tilailua, odottamista ja jakelua.

Käyttöönoton yhteydessä luomme järjestelmään säännöt, jotka huomioivat työsuhteiden osa- tai määräaikaisuudet ja suhteuttavat etujen määrän ja voimassaolon suoraan niihin. Näin työntekijöillä on käytössään aina oikea määrä etusaldoja.

tyontekija1-3

Työntekijän ravintoedun omavastuuosuudet.

Työntekijän omavastuuosuudet voidaan järjestää Epassilla näppärästi kahdella eri tavalla: toimittamalla palkkahallintoon sähköinen lista työntekijöiden valmiiksi lasketuista omavastuuosuuksista, jotka saadaan Epassin raporteista parilla klikkauksella tai työntekijät maksavat omavastuun itse Epassin OmaRahalla.

vaikutus tyohyvinvointiin-1-1

Etujen vaikutusta on helppo seurata.

Voit seurata etujen käyttöä etukohtaisesti yrityksesi omalla sivulla. Jos yrityksessäsi pohditaan henkilöstöetujen vaikuttavuutta työhyvinvointiin tai vaikkapa sairauspoissaolojen määrään, asia ei jää arvailujen varaan, kun eri henkilöstöryhmien etujen käyttöä voidaan verrataan muihin tietoihin. 

Usein kysyttyä - työnantajat

Aloitus ja käyttöönotto
Etujen hallinnointi työnantajana

Ota Epassin henkilöstöedut käyttöön.

Alle 20 työntekijää

Jos organisaatiossa on alle 20 työntekijää, voit aktivoida edut itsellesi käyttöön heti verkkopalvelussamme. Valittavissasi on Lounas, Liikunta & Kulttuuri, Hyvinvointi tai Työmatkaedut. Voit ladata haluamiisi etuihin saldoa ja työntekijäsi saavat sen heti käyttöön.

1. Täytä yrityksesi tiedot rekisteröitymissivulla

2. Lisää työntekijöidesi tiedot

3. Lataa saldoa verkkomaksulla tai laskulla

4. Työntekijäsi saavat meiltä omat Epassi-tunnukset ja edut ovat käytettävissä

Sopii hyvin myös yrittäjille!

Aloita ePassi Go:n käyttö

Yli 20 työntekijää

Mikäli organisaatiossasi on yli 20 henkilöä, voi työntekijöiden tietojen käsin syöttäminen olla työlästä. Siksi suosittelemme jättämään meille yhteydenottopyynnön alta, niin opastamme teitä Epassin käyttöönotossa ja neuvomme parhaan ratkaisun tarpeisiinne. 

Yli 20 työntekijälle voit yhdistää Liikunta & Kulttuuri-, Hyvinvointi- ja Työmatkaedun yhden Epassi Flex -hyvinvointibudjetin alle.