Syksyn suosituimmat sisäliikuntatärpit.

Kirjoittanut Maxine Gerbaulet

Ehkä olet jo päässyt liikunnan makuun kesän aikana, ja nyt haluat ylläpitää kuntoasi. Töissä olisi kuitenkin kiire ja heikkenevä sää rokottaa lenkkeilyä. Hektinen arki yhdistettynä alati viilenevään ja märkään säähän saattaa aiheuttaa sen, että innokkaampikin liikkuja väsyy. Helpoin tapa jatkaa säännöllistä harrastamista on siirtyä sisätiloihin. Suomessa sisäliikunnan mahdollisuuksia tarjotaan onneksi kattavasti.

Halusimme selvittää, mitä sisäliikunnan lajeja suomalaiset harrastavat juuri nyt. Kokosimme yhteen listaan tämän syksyn kuumimmat harrastukset. Löydätkö joukosta omasikin? Alta löydät myös vinkkimme motivaation vaalimiseen.

bloggym

 

Motivaation vaaliminen.

Olet varmasti huomannut saman vuotuisen ilmiön monissa harrastuspaikoissa: kävijämäärät vähenevät hiljalleen ennen joulua ja vuoden vaihteessa harrastuspaikkojen kapasiteettia koetellaan. Ruuhka omalla harrastuspaikalla voi tuntua ennemminkin vaivaannuttavalta, joten nauti nyt väljistä saleista! Elämä vie kuitenkin helposti mennessään, mikä johtaa usein tilanteeseen, jossa liikkuminen ei ole se ensimmäinen prioriteetti.

Motivaatio hukassa? Tässä parhaimmat vinkkimme motivaation löytämiseksi.

Motivaatio ei pysy korkealla itsestään, mutta voimme vaikuttaa siihen eri tavoin. Kokeile näitä kikkoja helpottaaksesi paineita:

  • Löydä treenikaveri. Treeneistä on helpompi alkaa lipsumaan, kun kukaan ei ole katsomassa perään. Liikkuminen kaverin kanssa on muutenkin loistava tapa yhdistää kaksi asiaa, joille ei kalenterissa yleensä ole aikaa! Se, että sinulla on treenikaveri muistuttamassa huomisen ryhmätunnista tai kenttävuokrasta saattaa jo auttaa.
  • Ilmottaudu kurssille. Etukäteen laadittuun kurssiaikatauluun saa helpommin soviteltua muuten arjen menoja. Kun alun into on hiukan rauhoittunut, voi säännöllisen liikunnan toteuttaminen käydä helpommaksi, kun siitä on ennalta sovittu. Bonuksena kursseilla voi tutustua samanhenkisiin harrastajiin, ehkä seuraava treenikaverisi löytyy tanssikurssin riveistä?
  • Päivitä varusteet. Loppuun kuluneiden jumppatrikoiden tilalle ostetut uudet housut voivat piristää juuri sopivasti ja saada treeniin lähtemisen tuntumaan helpommalta.
  • Kuvaa kehitystäsi. Kehitystä on vaikeaa nähdä itse, mutta kuvat arjen keskeltä voivat kertoa jo paljon. Nappaa talteen rehellisiä hetkiä itsellesi, sinun ei siis tarvitse jakaa niitä julkisesti. Kuinka monessa sinua esimerkiksi hymyilyttää? Hyvä olo paistaa myös ulospäin, ja tuntuuhan se palkitsevalta, kun näkee itsensä voivan hyvin.

 

Siirry tästä mielenkiintoisimpaan kohtaan:

  1. Kuntosalit
  2. Uimahallit ja kylpylät
  3. Verkkovalmennukset
  4. Mailapelit

 

Kuntosalit.

Liikuntaedun ehdottomasti suosituin käyttökohde ovat salijäsenyydet. Eikä ihme, sillä yhdessä paikassa voit treenata monipuolisesti niin lihas- kuin kestävyyskuntoa sekä liikkuvuutta. 

Jos tuntuu siltä, että puntille lähtö ei vielä tunnu omalta tai treenit ovat käyneet liian yksipuolisiksi, meillä on ratkaisu. Liikuntaedulla voit myös maksaa PT-valmennukset. Henkilökohtaiset ratkaisut voivat auttaa motivaation ylläpitämisessä ja alentaa kynnystä aloitteleville kuntosalikävijöille. Oman valmentajan avulla voit kehittää monipuolisemman treeniohjelman, joka ottaa juuri kuntotasosi sekä tavoitteesi huomioon.

Katso Epassin kuntosalipalvelut >

 

Uimahallit ja kylpylät.

Tuhansien järvien maana ei ole ihme, että yksi suosituimmista liikuntalajeista on uinti. Onneksi siirtyminen syyskauteen onnistuu helposti: rantojen ja maauimaloiden sijasta voimme käydä uimahalleissa, kylpylöissä tai avannoissa!

Uinti on monipuolista liikuntaa, joka sopii kaikille uimataitoisille kuntotasosta riippumatta. Se kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa sekä lihaskestävyyttä ja huoltaa lihaksia. Uiminen on myös yksi harvoista liikuntalajeista, joka ei rasita niveliä, vaan suorastaan parantaa niiden liikkuvuutta. Uinti sopii siis erityisen hyvin niille, joille kävelykin voi olla kivuliasta.

Katso Epassin uintipaikat >

 

Verkkovalmennukset.

Verkkovalmennuksia on joka lähtöön. Ne ovat huikean helppo vaihtoehto kuntosaleille ja aikaakin säästyy. Treeninhän voi aloittaa juuri silloin, kun sinulle sopii eikä sinun erikseen tarvitse taittaa matkaa salille. Hait sitten uutta kipinää treenaamiseen tai uusia liikkeitä, löydät varmasti itsellesi sopivan verkkokurssin!

Katso verkkovalmennukset Epassi Marketplacesta >

 

Mailapelit.

Mailapelien trendikkyys jatkuu vuodesta toiseen – ja syystäkin. Ne ovat loistava tapa lisätä liikuntaa omaan elämään, ja samalla pääset viettämään aikaa sinulle tärkeiden ihmisten kanssa. Kirjoitimme mailapeleistä erikseen oman blogitekstin, jossa käymme lajikohtaisesti läpi Suomen suosituimmat mailapelit.

Sopisiko sinulle parhaiten kössi, tennis vai padel? Selvitä täältä!

Aiheet:Liikuntaetu

Lisää vinkkejä Epassilta: