Näin käytät lounasetua uudessa arjessa.

Kirjoittanut Niko Kangasmaa

Koronapandemian aikana ravintolat ovat joutuneet sulkemaan ovensa välillä osittain, välillä kokonaan. Toisinaan taas aukiolo on ollut vapaata. Jatkuvasti muuttuva tilanne on opettanut sekä ravintolat että kuluttajat käyttämään lounasetua uusilla tavoilla, jotka ovat tulleet jäädäkseen. Lounassetelien pitääkin toimia muuttuneiden työnteon tapojen ehdoilla. Toimistopäivinä nautitaan ja nauretaan kollegoiden kanssa ravintolalounaan merkeissä. Etäpäivinä puolestaan noudetaan tai tilataan ravintola-annos kotiinkuljetettuna, tai poimitaan valmisannos ruokakaupasta. 

BLOG Using lunch benefit in the new normal HERO

Ruokaile ravintolassa ja nauti kollegoiden seurasta.

Lounastauko toimii tehokkaana työpäivän tauottajana ja antaa meille uutta virtaa. Saat arkeesi virkistävää vaihtelua, kun käyt lounaalla ravintolassa. Etäpäivänä voit vaihtaa maisemaa käymällä keskipäivällä lähialueen ravintolassa. Toimistopäivinä sinulla on erinomainen tilaisuus tuulettaa ajatuksiasi ja pitää hauskaa lounastamalla kollegoidesi kanssa. 

Tutkimusten mukaan kollegat, jotka syövät usein yhdessä, tekevät työnsä yksin ruokailevia paremmin. Keskustellessasi kollegoidesi kanssa mistä sattuu välillänne oleva toveruuden tunne vahvistuu. Tunnet olevasi tiiviimpi osa työyhteisöäsi, jolloin pidät enemmän kollegoidesi kanssa työskentelystä.

Lounaalle ei ole toki pakko lähteä porukalla, sillä joskus tarvitsemme yksinäisyyttä ja rauhaa omille ajatuksillemme. Ravintolaympäristö voi tarjota sinulle juuri tätä samalla, kun täytät vatsasi herkullisella ruualla.

 

Lounastauko on tie vahvempaan työyhteisöön

Sosiaalisen kanssakäynnin tavoitteena on tuntea kuuluvansa hyvään porukkaan, eli edistää porukan jäsenten yhteenkuuluvuutta. Lounastauko tarjoaa erinomaisen tilaisuuden sosiaaliseen kanssakäyntiin. Suomalaiset ovat unohtaneet lounastauon merkityksen etätöiden yleistyttyä. Nyt kannattaakin ottaa tiimilounas takaisin kalenteriin.

Lue miten lounastauko vahvistaa yhteisöllisyyttä työpaikalla

 

Nouda, tilaa tai hae valmisannos ruokakaupasta.

Arki on hektistä ja suunnitelmat sekä aikataulut muuttuvat usein täysin yllättäen. Siksi emme aina ehdi pysähtyä lounaalle ravintolassa. Tai haluamme muuten vaan nauttia lounaan jossain muualla kuin ravintolassa, esimerkiksi työpaikan taukohuoneessa eväitä tuoneiden kollegojen kanssa tai kesäaikaan yhdessä puistossa.

Näissä tilanteissa voit hyödyntää lounasetua noutamalla lounasaterian ravintolasta, tilaamalla sen kuljetettuna tai valitsemalla valmisannoksen ruokakaupasta.

 

1. Ravintoloiden omat kuljetus- ja noutopalvelut.

Tue noutoannoksia myyviä ravintoloita tilaamalla suoraan ravintolalta, ja maksa Epassilla ruokaa noudettaessa tai kotiinkuljetuksen saapuessa. Tarkista oman lähiravintolasi aukiolo- ja tilausohje ravintolan kotisivuilta tai sosiaalisen median kanavista.

Katso myös muutamat lounasedun verkkokaupat, joissa voi maksaa suoraan tilauksen Epassilla.

 

2. Tilaa kotiin tai noudettavaksi Woltista.

Oman Epassi-tilin voi yhdistää helposti Wolt-palveluun ja tilata ruokaa lounasedulla Wolt-sovelluksella tai nettisivuilla. Katso ohje Woltin liittämiseen tästä. Jos Wolt ei vielä toimita alueellesi, ks. ylempi kohta.

 

3. Valmisateriat ruokakaupasta.

Jo sadat ruokakaupat ympäri Suomen vastaanottavat Epassi-maksuja. Poimi valmis ateriakokonaisuus esim. salaatti-, lämminruoka- tai sushitiskiltä ja hyödynnä lounasetusi Epassilla maksaen. Kannattaa myös tutustua toiseen blogikirjoitukseemme, jossa kerromme mitä lounasedulla voi ostaa ruokakaupoista.

Huomioithan, että kaupasta voi ostaa lounasedulla tällä hetkellä valmiita ateriakokonaisuuksia, eli niin sanottuja pakattuja aterioita. Lounasseteleillä ei voi ostaa einestuotteita, virvoitusjuomia, pakasteaterioita tai muita elintarvikkeita.

Löydät lähimmät ruokakauppasi helpoiten Epassi-sovelluksesta. Avaa Haku ja etsi hakusanalla ruokakauppa. Lähimmät ruokakaupat näytetään automaattisesti ensimmäisenä.

Voit myös tutustua ruokakauppoihin käyttöpaikkahaussamme.

Sekä lisäksi mm. ABC-asemat ympäri maan.

Pyrimme saamaan jatkuvasti lisää kauppoja liittymään verkostoomme. 

LUE MITÄ LOUNASEDULLA VOI OSTAA RUOKAKAUPOISTA

Aiheet:Lounasetu

Lisää vinkkejä Epassilta: