Neljä älykästä tapaa maksaa ePassilla

Helppokäyttöiset maksutavat huomioivat sekä käyttäjien tarpeet että palveluntarjoajan mahdollisuudet eri maksuvälineiden vastaanottamiseen. Tutustu käteviin maksutapoihimme!

  • Etsi mieleisesi käyttöpaikka verkkopalvelun tai sovelluksen hakukoneesta ja tarkista käytössä olevat maksutavat (kuvake).
  • Jos et ole varma maksutavasta, kerro käyttöpaikassa maksavasi ePassilla. Maksun vastaanottaja antaa sinulle ohjeet.
  • Käyttöpaikka päättää itse, mitkä maksutavat se ottaa käyttöön omien mahdollisuuksiensa mukaan.
  • Muistathan, että kysymyksessä on henkilökohtainen veroetu. Sillä ei voi verottajan ohjeen mukaan maksaa muiden kuin käyttäjän itsensä ostamien palveluiden maksuja. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi maksutilanteessa, kaikissa maksutavoissa järjestelmä kertoo maksun vastaanottajalle edunsaajan nimen.
  • Tee maksu vasta paikan päällä, kassalle esitettävissä kuiteissa on voimassaoloaika, joten näytä kuitti kassalle heti maksun jälkeen. Jos kuitin voimassaoloaika on päättynyt, käyttöpaikka ei ole velvollinen hyväksymään maksua.

Pääasiassa ePassilla maksetaan käyttäen maksutonta mobiilisovellusta. Mikäli käytössä ei ole älypuhelinta, voi maksun tehdä vaihtoehtoisesti tekstiviestillä. Toistaiseksi suuri osa Hyvinvointi-, liikunta- ja kulttuuripalveluiden tuottajista tekevät veloituksen kysymällä työntekijän puhelinnumeron ja tunnistavat hänet sen avulla. Vuoden 2019 aikana ePassi siirtyy vaiheittain pääasiassa mobiilisovelluksella tehtäviin maksuihin kaikissa eduissa. Lisäksi verkkopalvelussamme suoritettavat maksut mahdollistavat ostot myös niiltä palveluntarjoajilta, joilla ei ole käytössään kassaa tai jotka normaalisti vain laskuttavat asiakkaitaan.

Mobiilimaksu ePassi-mobiilisovelluksessa käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ovat samat kuin verkkopalvelussakin. Kaikille työnantajille toimitetaan sähköpostilla edelleen jaettavaksi yksityiskohtaiset maksutapojen käyttöohjeet.

Maksutavat

Mobiilimaksu: sovelluksella tehtävä maksu (kasvava maksutapa)
- Lounas , Liikunta & Kulttuuri ja Hyvinvointi

Tekstiviesti: kaikilla eduilla varamaksutapa
- Lounas ja Liikunta (Jos sinulla ei ole älypuhelinta, voit maksaa myös tekstiviestillä numeroon 050 902 3456. Anna toimipaikan tunnus, välilyönti sekä summa, esim. ”39097 9,80” . Toimipaikan viisinumeroinen käyttäjätunnus löytyy kassalta.)

Kertaluontoinen maksu: puhelinnumeron perusteella tehtävä veloitus (väistyvä maksutapa)
- Liikunta ja Kulttuuri, Työmatka ja Hyvinvointi

Verkkomaksu: ePassin verkkopalvelussa tehtävä laskun maksaminen (vain liikunta ja osa kulttuuripaikoista)
- Tyypillisesti tapahtumien osallistumismaksut ja seurojen liikuntamaksut sekä kulttuurin kurssimaksut

Tuliko ongelmia? Muista, että asiakastukemme on Sinua varten! Klikkaa tästä »

Kuinka käytän ePassia?