Viisi älykästä tapaa maksaa ePassilla

Helppokäyttöiset maksutavat huomioivat sekä käyttäjien tarpeet että palveluntarjoajan mahdollisuudet eri maksuvälineiden vastaanottamiseen. Tutustu käteviin maksutapoihimme!

  • Etsi mieleisesi käyttöpaikka hakukoneesta ja tarkista käytössä olevat maksutavat (kuvake).
  • Kerro käyttöpaikassa maksavasi ePassilla. Maksun vastaanottaja antaa sinulle ohjeet.
  • Käyttöpaikka päättää itse, mitkä maksutavat se ottaa käyttöön.
  • Muistathan, että kysymyksessä on henkilökohtainen veroetu. Sillä ei siis voi verottajan ohjeen mukaan maksaa muiden kuin käyttäjän itsensä ostamien palveluiden maksuja. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi maksutilanteessa, kaikissa maksutavoissa järjestelmä kertoo maksun vastaanottajalle edunsaajan nimen.
  • Tee maksu vasta paikan päällä, kassalle esitettävissä kuiteissa on voimassaoloaika, joten näytä kuitti kassalle heti maksun jälkeen. Jos kuitin voimassaoloaika on päättynyt, käyttöpaikka ei ole velvollinen hyväksymään maksua.

Pääasiassa ePassilla maksetaan käyttäen maksutonta mobiilisovellusta. Mikäli käytössä ei ole älypuhelinta, voi maksun tehdä vaihtoehtoisesti tekstiviestillä (lounaiden maksuissa) tai soittamalla palvelunumeroon (liikunta). Suurin osa liikunta- ja kulttuuripalveluiden tuottajista tekevät veloituksen kysymällä työntekijän puhelinnumeron ja tunnistavat hänet sen avulla. Lisäksi verkkopalvelussamme suoritettavat maksut mahdollistavat ostot myös niiltä palveluntarjoajilta, joilla ei ole käytössään kassaa tai jotka normaalisti vain laskuttavat asiakkaitaan.

Käyttöpaikkahausta näkee, minkä maksutavan kukin palveluntarjoaja on valinnut. Järjestelmä kertoo aina kaikissa maksutavoissa palveluntuottajalle edun käyttäjän nimen, jolloin henkilöllisyys voidaan tarkistaa.

Mobiilimaksu ePassi-mobiilisovelluksessa käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ovat samat kuin verkkopalvelussakin.

Pääasiassa ePassilla maksetaan käyttäen maksutonta mobiilisovellusta. Mikäli käytössä ei ole älypuhelinta, voi maksun tehdä vaihtoehtoisesti tekstiviestillä (lounaiden maksuissa) tai soittamalla palvelunumeroon. Monet palveluntuottajat tekevät veloituksen kysymällä työntekijän puhelinnumeron ja tunnistavat hänet sen avulla, jolloin muuta maksutapaa ei tarvita. Lisäksi verkkopalvelussamme suoritettavat maksut mahdollistavat ostot myös niiltä palveluntarjoajilta, joilla ei ole käytössään kassaa tai jotka normaalisti vain laskuttavat asiakkaitaan.

Käyttöpaikkahausta näkee, minkä maksutavan kukin palveluntarjoaja on valinnut. Palveluntarjoaja voi aina varmistaa käyttäjän oikeuden etuun tämän nimen perusteella.

Kaikille työnantajille toimitetaan sähköpostilla edelleen jaettavaksi yksityiskohtaiset maksutapojen käyttöohjeet.

Maksutavat

Mobiilimaksu: sovelluksella tehtävä maksu
- Lounas ja Liikunta

Tekstiviesti: kaikilla puhelimilla varamaksutapa
- Lounas ja Liikunta (Jos sinulla ei ole älypuhelinta, voit maksaa myös tekstiviestillä numeroon 050 902 3456. Anna toimipaikan tunnus, välilyönti sekä summa, esim. ”39097 9,80” . Toimipaikan viisinumeroinen käyttäjätunnus löytyy kassalta.)

Kertaluontoinen maksu: puhelinnumeron perusteella tehtävä veloitus
- Liikunta ja Kulttuuri

Verkkomaksu: ePassin verkkopalvelussa tehtävä laskun maksaminen
- Tyypillisesti tapahtumien osallistumismaksut ja seurojen liikuntamaksut sekä kulttuurin kurssimaksut

Maksu soittamalla: (tästä kaikki alkoi), soitto ePassin palvelunumeroon, johon annetaan liikuntapaikan hinnaston mukaisen koodi, kuitti tekstiviestillä.
- Liikunta ja Kulttuuri (väistyvä maksutapa, sovellus korvaa tämän)

Tuliko ongelmia? Muista, että asiakastukemme on Sinua varten! Klikkaa tästä »

Kuinka käytän ePassia?