6 askelta pyöräily-ystävälliseksi työpaikaksi.

Kirjoittanut Niko Kangasmaa

BLOG 6 steps to a cycling-friendly workplace

Pyöräily kasvattaa jatkuvasti suosiotaan sen tuomien hyötyjen ansiosta. Helpon terveysliikunnan lisäksi pyöräilyn lisääminen rauhoittaa kaupunkiympäristöä. Näistä syistä työnantajan on tärkeää kannustaa työntekijöitä pyöräilemään edes pari kertaa viikossa. 

Ensimmäinen askel työntekijöiden innostamiseksi on joustavan pyöräedun tarjoaminen. Verovapaa ja suosittu EpassiBIKE-pyöräetu on helppo ja monipuolinen palvelu, jolla työnantaja säästää palkan sivukuluista ja tukee rekrytointia. Työntekijä puolestaan säästää pyöräedulla jopa 20–30 % uuden pyörän hinnasta. 

TUTUSTU PYÖRÄETUUN

 

Pyöräedun lisäksi on hyvä ottaa huomioon muutama muukin seikka, jotta työpaikasta saadaan mahdollisimman pyöräily-ystävällinen. Alla listaamme kuusi vinkkiä, jotka kannustavat työntekijöitä taittamaan työmatkansa pyörällä. 

 

6 kriteeriä pyöräily-ystävällisemmän työpaikan luomiseksi.  

 

1. Kattava tiedottaminen. 

Varmista, että tieto pyöräilyn helppoudesta on kaikkien saatavilla. Herätä kollegoidesi mielenkiinto kertomalla yrityksen pyöräilypolitiikasta, mahdollisesta pyöräedusta, pysäkköinnistä, pukuhuoneista sekä lisäosista. Julkaise tarvittava tieto intranetiin, ja osoita selkeästi kenen puoleen työntekijöiden kannattaa kääntyä pyöräilyyn liittyvissä kysymyksissä.  

 

2. Pyöräpysäköinti.

Varmista, että työntekijöillä on työpaikan vieressä pyöräparkki, jota työntekijät voivat käyttää. Plussaa saat vielä siitä, että pysäköintialue on valaistu, talvella huollettu ja turvallinen. Hyvä lukitusmekanismi ehkäisee kanssa pyöriin kohdistuvaa ilkivaltaa ja varkauksia.  

 

3. Polkupyörän perustyökalut.

Rapatessa roiskuu, ja niin esimerkiksi rengasrikkojakin sattuu toisinaan. Ikävän tilanteen voi paikata helposti, jos työpaikalla on saatavilla ratkaisu. Valmiudet renkaan vaihtoon, puhjenneen kumin paikkaamiseen tai reistaileviin ketjuihin on kullan arvoinen hädän hetkellä. Helpota siis tilannetta tarjoamalla yleisimmät työkalut, polkupyöräpumppu ja voiteluöljyä. Näillä varusteilla vaurio voidaan korjata, vaikkakin väliaikaisesti, jotta voit sitten pyöräillä eteenpäin kunnolliseen huoltokeskukseen, jossa voidaan tehdä perusteellisempi korjaus.  

 

4. Pukuhuoneet.

Mielekkään pyöräilyn kruunaa hyvät pukuhuoneet. Työpaikalle saapuessa pyöräilijä haluaa varmasti käydä raikastavassa suihkussa ja vaihtaa vaatteet.  Etenkin kesäkuukausina monet saattavat pidättäytyä pyöräilemästä töihin juuri siksi, että he eivät halua saapua toimistolle hikisinä. Siksi on erittäin tärkeää sekä pyöräilijöiden että muiden työtovereiden kannalta, että työpaikalla on mahdollisuus virkistäytyä ennen työpäivää.  

 

5. Pyöräilyryhmän kokoaminen.

Kuka työpaikallasi suhtautuu intohimoisesti pyöräilyyn? Yrityksen sisäinen pyöräilyryhmä voi olla kätevä. Innokkaimmat polkijat voivat jakaa parhaimpia vinkkejään, ehdotuksia yrityksen pyöräilyn edistämiselle ja innostaa muita mukaan.  

 

6. Osoita johtajuutta.

Me ihmiset seuraamme johtajien jalanjälkiä. Siksi on hyvä vaikutus työntekijöihin, jos johtavassa asemassa olevat henkilöt pyöräilevät itse työpaikalle. Pelkkä puhuminen siitä, kuinka hienoa on pyöräillä töihin, ei merkitse läheskään yhtä paljon kuin sen osoittaminen teoilla. Kannusta siis johtajia valitsemaan pyöräily, jotta yhä useammat haluavat seurata heidän jalanjälkiään! 

 

Työpaikan pyöräily-ystävällisemmäksi tekemisessä pitää siis huomioida monta eri näkökulmaa. Näillä keinoilla voit työnantajana kannustaa useampia työntekijöitä aloittamaan säännöllisen pyöräilyn, mikä tuo monia etuja sekä työntekijöille että yritykselle.

 

Aiheet:Pyöräetu

Lisää vinkkejä Epassilta:

Valitse henkilöstöetu, jonka työntekijät oikeasti haluavat.

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset palkansaajat haluavat eniten henkilöstöetuja, jotka kohdistuvat fyysiseen hyvinvointiin (kuten kuntosaliharjoitteluun tai hierontaan), kulttuurielämyksiin sekä ravitsemukseen ja lounaaseen.

Nämä kaikki saat järjestettyä helpoiten Epassilla. Ehkä siksi jo miljoona suomalaista epassittaa ostoksiaan yli 39 000 palveluntarjoajan verkostossamme.

TYÖNANTAJA: TUTUSTU MAHDOLLISUUKSIIN

WEBSITE FI B2B ads LP 2024 featured img@1.5x