Epassi sai 41,5 miljoonan euron strategisen kasvuinvestoinnin

Kirjoittanut Risto Virkkala

Epassi sai Bregal Milestonelta ja Risto Siilasmaan First Fellow Partnersilta 41,5 miljoonan euron strategisen kasvuinvestoinnin

Epassi, henkilöstöetujen mobiilimaksujen markkinajohtaja ja yksi Euroopan nopeimmin kasvavista yhtiöistä, vauhdittaa strategiansa toteuttamista eurooppalaisen pääomasijoittajan Bregal Milestonen ja Risto Siilasmaan First Fellow Partnersin tekemän strategisen kasvuinvestoinnin avulla. 

Bregal Milestone ja First Fellow Partners sijoittavat yhdessä 41,5 miljoonaa euroa Epassiin suoralla osakesijoituksella. Bregal Milestonen tekemä sijoitus on yhtiön 400 miljoonan euron rahaston viides sijoitus, toinen Suomessa, ja kuluvan vuoden toinen fintech-sijoitus.

Epassin perustaja Risto Virkkala jatkaa merkittävänä osakeomistajana ja yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Bregal Milestone osallistuu hallitustyöskentelyyn, ja Risto Siilasmaa toimii hallituksen neuvonantajana. Pekka Rantala, Epassin äskettäin nimitetty toimitusjohtaja, sijoittaa myös yhtiöön samassa yhteydessä.

“Lisäarvoa tuottavien kumppaniemme Bregal Milestonen ja First Fellow Partnersin avulla olemme valmiita seuraavaan kehitysvaiheeseemme. Tavoitteemme on jatkaa toimialan innovaattorina asiakkaidemme, heidän työntekijoidensä ja kumppaniemme hyväksi”, sanoo Risto Virkkala, Epassin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Epassi on laajentanut henkilöstöetujen ja mobiililompakkojen ratkaisujen tarjontaansa ja on viime aikoina allekirjoittanut useita uusia, merkittäviä yhteistyösopimuksia keskeisten kansainvälisten toimijoiden, kuten AliPay ja WeChat, kanssa.

“Bregal Milestonen ja First Fellow Partnersin tekemän investoinnin avulla pystymme kasvamaan ja hyödyntämään muun muassa EU:n maksupalveludirektiivin tarjoamia, mobiilimaksamisen markkinaa laajentavia mahdollisuuksia. Tarjoamme jatkossakin innovaatiojohtajuuden ja tuotekehityksen turvin erinomaista palvelua asiakkaillemme ja kumppaneillemme, ja uskomme, että tämä puolestaan auttaa herättämään kansainvälistä kiinnostusta”, kertoo Pekka Rantala, Epassin toimitusjohtaja.

“Olemme ylpeitä saadessamme tehdä yhteistyötä Risto Virkkalan kanssa. Hänen kehittämänsä uniikki, asiakaskeskeinen ja teknologiavetoinen liiketoimintamalli erottautuu edukseen. Tulemme aktiivisesti tukemaan Epassin tiimiä innovaatioiden toteuttamisessa ja markkinoille tuonnissa”, sanoo Matteo Bozzo, Bregal Milestonen johtaja.

Järjestely vaatii vielä viranomaisten hyväksynnän. Epassi arvioi järjestelyn saatavan päätökseen loppuvuonna 2019.

 

Lisätietoa:

Risto Virkkala, Epassi, hallituksen puheenjohtaja, +358 40 501 8434, risto.virkkala@epassi.com

Pekka Rantala, Epassi, toimitusjohtaja, +358 40 505 1970, pekka.rantala@epassi.com

Matteo Bozzo, johtaja, Bregal Milestone, + 44 203 958 3509, matteo.bozzo@bregalmilestone.com

 

Bregal Milestone

Bregal Milestone on eurooppalainen, yksityisomistuksessa oleva pääomasijoitusyhtiö, joka hallinnoi 400 miljoonan euron nopeasti kasvaviin, eurooppalaisiin yrityksiin sijoittavaa yleiseurooppalaista rahastoa. Yritys tarjoaa pääomaa ja strategista neuvonantoa erilaisissa transaktiotilanteissa markkinoiden johtaville yrityksille teknologia-, terveydenhuolto-, kuluttaja- ja yrityspalvelut-, korkean jalostusasteen teollisuus- ja erikoisrahoitus-toimialoilla. Bregal Milestone on osa Bregal Investmentsiä, joka on COFRA:n operatiivinen yritys. COFRA on yksityisomistuksessa oleva yritysryhmä, johon kuuluu myös globaali muotibisnes (C&A) ja kiinteistöliiketoiminnat (Redevco). COFRA:n pääkonttori sijaitsee Sveitsissä. Bregal Investments perustettiin vuonna 2002, ja se on tähän mennessä sijoittanut yli 12 miljardia euroa.
www.bregalmilestone.com.

First Fellow Partners

First Fellow Partners on Risto Siilasmaan ja Kim Groopin luotsaama yksityinen sijoitusyhtiö. Yhtiön arvopohjainen toiminta pohjautuu vahvasti yrittäjyyteen, luottamukseen, suoraselkäisyyteen ja pyrkimykseen parantaa maailmaa. First Fellow Partners tekee yhteistyötä sellaisten teknologiayrittäjien kanssa, jotka intohimoisesti korjaavat tai rakentavat jotain maailman kannalta tärkeää. Yrityksen vaikuttavaan, lähes 30 kasvavan yrityksen salkkuun kuuluu isoja nimiä, kuten Alphasense, Wolt, Detectify, Aito.ai, Picosun ja Aiven.
www.firstfellow.com

 

Lisää vinkkejä Epassilta: