Epassi lahjoittaa 10 000 ateriaa vähävaraisille lapsiperheille Pelastakaa Lapset ry:n kanssa

Kirjoittanut Lasse Saari

Epassi ja Pelastakaa Lapset ry käynnistivät 9.9. Auta aterialla -hyväntekeväisyyskampanjan. Yrityksiä sekä yksityishenkilöitä kannustetaan auttamaan ja lahjoittamaan aterioita vähävaraisille lapsiperheille kotimaassa. Epassi käynnistää haasteen lahjoittamalla itse 10 000 ateriaa perheille, joiden ahdinkoa koronakriisi on lisännyt entisestään.

Yli 110 000 suomalaislasta ja -nuorta elää vähävaraisessa perheessä. Edelleen jatkuva koronakriisi on syventänyt näiden lapsiperheiden vaikeuksia entisestään. Pohjoismaiden suurin henkilöstöetujen mobiilimaksupalvelu ePassi ja Pelastakaa Lapset ry käynnistävät Auta aterialla- kampanjan, jonka tavoitteena on tarjota tuhansia ravintolaelämyksiä vähävaraisille perheille.

”Rahan puute ei vaikuta pelkästään materiaaliseen toimeentuloon, vaan se heijastuu vahvasti myös perheen sosiaaliseen elämään. Kun raha ei arjessa riitä aina edes pakollisiin menoihin, on selvää, että ravintoloissa syöminen on asia, jonka toteuttaminen on usein mahdotonta”, kertoo Pelastakaa Lapset ry:n lapsiperheköyhyysasiantuntija Aino Sarkia.

Auta aterialla -kampanjan tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle vähäosaiselle lapselle tai nuorelle sekä heidän vanhemmilleen ilahduttava, hetkeksi arjen yläpuolelle nostava ravintolaelämys. Epassi lahjoittaa itse 10 000 ateriaa ja haastaa samalla mukaan kotimaan yritykset ja yksityishenkilöt. Keräyksen tuotot ohjataan aterialahjoituksiin.

Apua eniten tarvitseville ympäri Suomen

Kuka tahansa voi tehdä lahjoituksen Pelastakaa Lapset ry:n nettisivuilla. Jo kymmenen euron lahjoitus varmistaa yhden ravintola-aterian. Pelastakaa Lasten aluetoimistot ohjaavat 10 euron aterialahjoitukset kaikkein pahimpaan ahdinkoon joutuneille lapsiperheille Epassin mobiilisovelluksen kautta. 10 euron kerta-aterioita jaetaan tarveharkintaisesti perheen henkilömäärän mukaan. Aterialahjoituksen saaja voi maksaa Epassi-sovelluksella missä tahansa Epassin verkoston yli 7000 ravintolassa ja kahvilassa ympäri Suomen.

“Olemme innoissamme saadessamme olla mukana tässä ajankohtaisessa hankkeessa. Lahjoittamiemme aterioiden lisäksi mahdollistamme lahjoitusten jakamisen helposti ja yksinkertaisesti mobiilisovelluksemme kautta. Tämä on meille hyvin luontainen tapa tarjota vähävaraisille perheille yhteisen hetken tarjoava ravintolaelämys, joka on monille muille arkipäivää”, sanoo Epassin toimitusjohtaja Pekka Rantala.

Pelastakaa Lasten aluetoimistot jakavat suoraan tai mahdollisten yhteistyökumppaneiden kautta kampanjan kautta lahjoitetut Epassi ateriat apua tarvitseville lapsiperheille alkavan syksyn ja talven aikana. Jaettavan tuen kokonaismäärä on täysin riippuvainen saaduista lahjoituksista, joten mitä enemmän lahjoituksia tehdään, sitä useammalle lapsiperheelle aterialahjoitus voidaan jakaa. Tukea ei voi erikseen hakea.

”Kuka tahansa voi nyt auttaa. Osallistuminen on helppoa. Mitä suurempi määrä yrityksiä ja tavallisia suomalaisia innostuu tekemään pienen hyvän teon, sitä suurempaa määrää vähävaraisia lapsiperheitä voimme yhdessä ilahduttaa. Jokainen ateria on tärkeä”, sanoo Rantala.

Auta aterialla täällä.

Lisätietoja aterialahjoitusten jakamisesta täällä.

Lisätietoja:

Pekka Rantala

toimitusjohtaja, Epassi

040 5051 970/ pekka.rantala@epassi.fi
 

Aino Sarkia

lapsiperheköyhyysasiantuntija, Pelastakaa Lapset ry

050 5750 289 / aino.sarkia@pelastakaalapset.fi

Epassi

Vuonna 2007 perustettu Epassi oli ensimmäinen henkilöstöetujen mobiilimaksujärjestelmä ja on sittemmin laajentunut yleiseksi mobiilimaksamisen palveluksi. Suomalaisella Epassi-konsernilla on henkilöstöetujen kotimarkkinoillaan Suomessa ja Ruotsissa yhteensä yli miljoona aktiivista käyttäjää. Keräyksen lahjoitukseen osallistuvat Epassi ja sen pääomistaja Bregal Milestone. www.epassi.fi

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children -liikettä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. www.pelastakaalapset.fi

Lisää vinkkejä Epassilta: