Epassi vie Alipayn Pohjoismaihin ja Baltiaan

Kirjoittanut Epassi

 

Tiedote:

Suomalainen mobiilimaksamiseen erikoistunut Epassi aloittaa tänä kesänä laajentumisen Eurooppaan. Epassi on Suomessa mahdollistanut kiinalaisturisteille mahdollisuuden maksaa Alipayllä suomalaisissa kaupoissa. Nyt yritys tuo saman mahdollisuuden myös muihin Pohjoismaihin ja Baltiaan.

Epassin saama uusi maksulaitostoimilupa mahdollistaa mobiilimaksujen välittämispalveluiden laajentamisen koko Eurooppaan. Ensimmäiset maat, joihin Epassin maksuvälityspalvelut tulevat tarjolle ovat Ruotsi, Norja, Viro sekä Islanti. Laajentuminen on tarkoitus toteuttaa niin oman henkilöstön voimin kuin paikallisten kumppaneiden kanssa.

”Suomi on mobiilimaksamisen edelläkävijämaa Euroopassa. Kiina pelaa kuitenkin aivan omassa sarjassaan, ja Alipay on kiinalaisten suosituin mobiilimaksutapa. Epassin kauppiaille tarjoamalla Alipay -maksutavalla kiinalaiset pystyvät maksamaan heille tutun Alipayn kautta myös Euroopan matkoillaan. Jo Suomessa on nähty Alipay-maksutavan lisäävän merkittävästi kiinalaisturistien tekemiä ostoja, joten uskon tämän mahdollisuuden kiinnostavan kauppiaita myös näissä uusissa Epassin kohdemaissa”, kertoo Epassin toimitusjohtaja Risto Virkkala.

Finanssivalvonta myöntää Suomessa maksulaitoksen toimiluvat, ja Epassi on Suomessa ensimmäisten joukossa saadessaan tämän luvan uuden PSD2 lain tultua voimaan. Toimilupa on myönnetty Epassin 100% omistamalle tytäryhtiölle ePassi Clearing Oy:lle.

”Fintech-markkinat ovat nopean muutoksen alla, mikä johtuu uudesta maksupalveludirektiivistä eli PSD2-lainsäädännöstä. PSD2 pakottaa pankit avaamaan rajapinnat, mutta vaikka on todennäköistä, että rajapintoja päästään käyttämään vasta vuoden, muutamankin kuluttua, niin Epassissa olemme nähneet, että muutoksessa on oltava ensimmäisten joukossa. Näin pääsemme kehittämään markkinaa sen kärjessä. Nyt Epassi onkin ensimmäisten joukossa tarjoamassa maksupalveluita, ensi alkuun mobiilimaksujen välittämisessä, mutta olemme valmiita laajempaan PSD2-aikakauteen ja sen tuomiin mahdollisuuksiin”, Virkkala päättää.

Lisätietoa:

Risto Virkkala, Epassin toimitusjohtaja, +358 40 501 8434, risto.virkkala@epassi.fi

Alexander Yin, Epassin talousjohtaja, +358-45-324-3268, alexander.yin@epassi.fi

Aiheet:Alipay

Lisää vinkkejä Epassilta: