Katoaako sinultakin satoja euroja vuodenvaihteessa? Näin käytät 31.12. erääntyvät henkilöstöetusi helposti.

Kirjoittanut Epassi

Suomalaisilta jää tänäkin vuonna henkilöstöetuja, kuten liikunta- ja kulttuurietua tai hyvinvointietuja käyttämättä. Työsuhde-eduilla ostettuja palveluita ei ole pakko hyödyntää kiireessä heti. Monet energiaa arkeen tuovat palvelut voi ostaa nyt ja käyttää myöhemmin. Myös turvalliset etämaksutavat helpottavat työsuhde-etujen käyttämistä viime hetkellä, kertoo henkilöstöetujen mobiilimaksupalvelu Epassi 

Epassi EOY tiedote 2023 hero

 

Suomen Tuloverolaki mahdollistaa sen, että yritykset tarjoavat työntekijöilleen palkan lisänä verottomia – ja siten kaikille osapuolille edullisia – henkilöstöetuja. Suosittuja liikunta- ja kulttuurietua sekä hyvinvointietua on yleensä käytössä satojen eurojen arvosta. Monet työntekijät heräävät käyttämään etujaan vasta vuoden viimeisten viikkojen ja päivien aikana, vain hieman ennen kuin arvokkaat edut vanhentuvat. 

Henkilöstöedut tuovat merkittävän lisäruiskeen suomalaisten palveluntarjoajien loppuvuoden liikevaihtoon. Siksi joulukuu on monen palveluntarjoajan liiketoiminnalle vuoden tärkein kuukausi. Samalla työntekijöillä on mahdollisuus hankkia itselleen arjen piristystä pitkälle ensi vuoteen ja hyödyntää palveluntarjoajien tarjoukset lopuilla etusaldoillaan”, pohtii Epassi Finland Oy:n maajohtaja Niklas Löfgren. 

Pidennä etujen käyttöaikaa jäsenyyksillä sekä sarja- ja lahjakorteilla. 

Näin loppuvuonna voi tuntua siltä, että erääntyviä etuja ei ehdi käyttää kokonaan koska ei ole aikaa käydä harrastamassa liikuntaa tai kulttuuria juuri nyt. Paikan päällä voi kuitenkin käydä ostamassa palveluita ilman, että niitä tarvitsisi jäädä käyttämään juuri silloin.  

Monia sarja- ja kausikortteja ja muita palveluita voi ostaa nyt ja käyttää myöhemmin, minkä ansiosta vanhentuvien etujen käyttöaikaa voi pidentää jopa useilla kuukausilla. Monista tänä vuonna ostettavista palveluista voi nauttia omaan tahtiin pitkälle ensi vuoteen. Palveluita voi ostaa myös helposti omalta kotisohvalta etänä. 

Liikunta- ja kulttuuriedun viime hetken käyttövinkit: 

1. Nettitreenit ja verkkovalmennukset 
2. Hissiliput hiihtokeskukseen 
3. Sarjaliput leffaan itsellesi 
4. Saldoa kuntosalikortille 
5. Kymppikortti uimahalliin tai kylpylään 
6. Museokortilla yli 370 museoon 
7. Tennis, padel, golf ja muut mailapelit 
8. Jooga ja pilates 
9. Juoksu- ja muiden massaliikuntatapahtumien pääsyliput itselle 
10. Omat liput festareille, konsertteihin ja urheilutapahtumiin. 

Hyvinvointiedun suosituimmat käyttökohteet *: 

1. Hieronta – erityisesti sarjakortit – ja jalkahoito 
2. Hammaslääkäri 
3. Fysioterapia 
4. Terveysmittaukset 
5. Erikoislääkärit kuten ortopedi, gynekologi tai psykologi. 

* Hyvinvointiedun piiriin kuuluvat käyttökohteet vaihtelevat riippuen henkilöstöetupalvelusta sekä työnantajan linjauksista.  

 

Käytä edut helposti etänä. 

Henkilöstöetuja voi käyttää etänä lukuisiin energiaa arkeen antaviin palveluihin. Epassilla etämaksutapoja on kolme. 

1. Epassi Marketplace. 

Epassi Marketplace on henkilöstöetujen verkkokauppa, joka kokoaa jo lähes 200 verkkokauppiaan palvelut yhteen paikkaan. Maksutapana toimivat Epassin henkilöstöedut, jolla voit maksaa liikunnan, kulttuurin ja hyvinvoinnin palveluita. Marketplacesta löytyvät myös loppuvuoden parhaat hyvinvointitarjoukset. 

2. Palveluntarjoajien verkkokaupat. 

Monilla henkilöstöetujen maksuvälineillä voi maksaa suoraan palveluntarjoajien verkkokaupoissa valitsemalla maksuvälineeksi oman henkilöstöetupalvelun. Esimerkiksi Epassi löytyy maksutapana yli 400 verkkokaupasta. Näistä verkkokaupoista voi ostaa etänä verkkovalmennuksia, sarjalippuja, kausikortteja, kuntosalijäsenyyksiä, vakiovuoroja, leffalippuja, henkilökohtaisia lahjakortteja ja lukuisia muita liikunnan, kulttuurin ja hyvinvoinnin palveluita.  

3. Kysy palveluntarjoajalta voitko maksaa etänä. 

Jos edellä esitellyistä maksutavoista ei löydy sopivaa vaihtoehtoa, ole yhteydessä palveluntarjoajaan ja kysy voitko maksaa eduillasi etänä. Kysy esimerkiksi, voitko maksaa maksuvälineen sovelluksella ja lähettää palveluntarjoajalle kuvakaappauksen maksukuitista. Kuvakaappauskuitin perusteella palveluntarjoaja voi mahdollisesti myydä sinulle haluamasi palvelun etänä.  

Edistyneet digitaaliset ratkaisut ja tiivis yhteistyö palveluntarjoajien kanssa mahdollistavat Epassin käyttäjille monia helppoja tapoja hyödyntää arvokkaat etunsa. Jokainen voi valita itselleen sopivimman maksutavan, käyttöpaikan kassalla tai etänä. Muista siis hyödyntää etusi nyt, kun vielä ehdit. 

Lisätiedot: 

Niklas Löfgren, 
Country Manager Finland 
niklas.lofgren@epassi.com 
+358 44 546 5482 

Epassi 
Vuonna 2007 Helsingissä perustettu Epassi on henkilöstöetujen mobiilimaksujen markkinajohtaja seitsemässä Euroopan maassa (Saksa, Suomi, Ruotsi, Italia, Alankomaat, Iso-Britannia ja Irlanti). Epassin ainutlaatuinen ja skaalautuva ratkaisu yhdistää kaikki edut yhteen käyttäjäystävälliseen palveluun. 

Epassi Groupin palvelu on saatavilla yli 15 miljoonalle työntekijälle, joista miljoona työskentelee Suomessa. Epassin asiakkaina on yli 20 000 työnantajaa ja kumppaneina 73 000 palveluntarjoajaa. Epassi on johtava fintech-alan yhtiö, jonka Financial Times on palkinnut yhtenä nopeimmin kasvavista yrityksistä Euroopassa vuonna 2022 sekä 2023. Talouselämä 500 -selvityksen mukaan Epassin liikevaihdon kasvu vuonna 2022 oli 3. sijalla kuluttajapalvelualoilla Suomessa. 

Epassi – Boosting everyday well-being. 

 

Lisää vinkkejä Epassilta: