TA ja Warburg Pincus ostavat enemmistöosuuden Epassista Bregal Milestonelta

Kirjoittanut Epassi

Yrityskauppa tukee Epassin visiota nousta Euroopan johtavaksi digitaalisten henkilöstöetujen mobiilimaksujen tarjoajaksi 

next_episode

 

Kansainväliset pääoma- ja kasvusijoittajat TA Associates ja Warburg Pincus LLC ovat ostaneet enemmistöosuuden henkilöstöetujen mobiilimaksujen tarjoajasta Epassi Groupista yhtiön nykyisiltä omistajilta Bregal Milestonelta ja Risto Siilasmaan First Fellow Partnersilta. Epassin perustaja Risto Virkkala jatkaa vähemmistöomistajana ja osallistuu yhtiön kasvustrategian seuraavan vaiheen toteuttamiseen. 

Epassi on henkilöstöetujen mobiilimaksujen markkinajohtaja Pohjoismaissa. Epassin asiakkaina alueella on yli 10 000 työnantajaa, ja yhtiö tarjoaa noin kahdelle miljoonalle työntekijälle kattavan valikoiman henkilöstöetuja Epassin yli 51 000 kumppanin verkoston kautta Suomessa ja Ruotsissa. Vuonna 2023 Epassi laajeni Euroopan markkinoille ja kasvatti verkostoaan yli 3 000 työnantajalla, 11 miljoonalla työntekijällä ja 11 000 kumppanilla Isossa-Britanniassa, Irlannissa ja Italiassa. 

Epassin johtava asema Pohjoismaissa on luonut vahvan perustan tulevalle laajentumiselle Eurooppaan. Yhtiön kasvua edistävät erottuva, mobiilipohjainen digitaalinen tarjonta ja monipuolinen yritysten, kauppiaiden ja kuluttajien verkosto. Vuodesta 2019 lähtien Epassi on nostanut GMV:n (Gross Merchandise Value) yhdeksänkertaiseksi, asiakasmääränsä nelinkertaiseksi ja työntekijöidensä määrän viisinkertaiseksi. Nyt Epassi haluaa nousta Euroopan johtavaksi digitaalisten henkilöstöetujen mobiilimaksujen tarjoajaksi. 

”TA:n ja Warburg Pincuksen investointi tulee juuri sopivaan aikaan. Olemme kasvaneet Pohjoismaissa ja laajentuneet äskettäin Isoon-Britanniaan, Irlantiin ja Italiaan ja haluamme nyt kiihdyttää kasvua. Olemme Bregal Milestonen avulla jo osoittaneet Epassin potentiaalin ja olemme valmiita kasvamaan edelleen kansainvälisesti ja laajentumaan muille liiketoiminta-alueille ja markkinoille. Tämä on luonnollinen seuraava askel ja toivotamme kahden maailmanluokan kasvusijoittajan tuen tervetulleeksi”, sanoo Pekka Rantala, Epassin toimitusjohtaja. 

”Epassin ainutlaatuinen asema sekä henkilöstöetuteknologian että mobiilimaksujen osaajana tukee digitaalista siirtymää ja auttaa työnantajia kehittämään entistä tärkeämpää työhyvinvointi- ja ESG-tarjoomaansa. Lähdemme vakuuttuneina tukemaan Epassia sen tulevalla kasvumatkalla. Visiomme on auttaa Epassia nousemaan johtavaksi Euroopan laajuiseksi digitaalisten henkilöstöeturatkaisujen tarjoajaksi yhdessä Epassin perustajan Risto Virkkalan, johdon ja TA:n kanssa”, sanovat Adarsh Sharma, toimitusjohtaja, Issam Abedin, Principal ja Tarik-Timo Ghoniem, Vice President, Warburg Pincus. 

“Epassi on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä digitaalisena toimijana henkilöstöetumaksujen toimialalla. Yhtiön vahva sitoutuminen innovointiin, ymmärrys markkinan muuttuvista tarpeista, vahva teknologiaosaaminen ja markkina-asema auttavat Epassia laajentamaan tuotevalikoimaansa ja läsnäoloaan Euroopan markkinoilla sekä orgaanisesti että yritysostoin. Osallistumme innolla Epassin matkan seuraavalle etapille yhdessä kumppanimme Warburg Pincusin kanssa”, sanovat Naveen Wadhera, Managing Director, Max Cancre, Director, ja Laurent Indekeu, Vice President, TA. 

"Olemme erittäin ylpeitä siitä, että olemme yhdessä rakentaneet Epassista yhden Euroopan johtavista henkilöstöetumarkkinalla toimivista yrityksistä. Olemme samalla haastaneet vakiintuneita toimintamalleja ja kasvattaneet liikevaihtoa ja kannattavuutta räjähdysmäisesti vuoden 2019 alkusijoituksestamme lähtien sekä laajentuneet onnistuneesti Euroopassa. Toivomme Epassille menestystä sen seuraavassa kasvuvaiheessa”, sanovat Cyrus Shey, Managing Partner, Rob Hetherington, Head of Milestone Performance Partners, ja Saachi Oza, Principal, Bregal Milestone. 

Osalliset ovat sopineet ettei kaupan ehtoja julkisteta. Kauppa on tavanomaisten toteutumisehtojen alainen. Kirkland & Ellis toimi oikeudellisena neuvonantajana Warburg Pincusille ja Goodwin toimi oikeudellisena neuvonantajana TA:lle. J.P. Morgan toimi taloudellisena neuvonantajana ja White & Case oikeudellisena neuvonantajana Bregal Milestonelle ja Epassille. 

Lisätietoja:  

Epassi 
Pekka Rantala  
CEO, Epassi Group  
Pekka.rantala@epassi.com  
+358405051970 

TA 
Maggie Benoit  
Senior Manager, Communications 
mbenoit@ta.com  
+1 617-598-6685 

Warburg Pincus 
Jenna Ward 
Director, Marketing and Communications 
Jenna.ward@warburgpincus.com  
+44 7570 844338 

Bregal Milestone 
Jillian Hazelton  
Head of Marketing & Communications 
Jillian.hazelton@bregal.com   

 

Epassi 

Vuonna 2007 Helsingissä perustettu Epassi on henkilöstöetujen mobiilimaksujen markkinajohtaja Pohjoismaissa ja UK:ssa. Epassin ainutlaatuinen ja skaalautuva ratkaisu yhdistää kaikki edut yhteen käyttäjäystävälliseen palveluun.  

Epassi Groupin palvelu on saatavilla lähes 13 miljoonalle työntekijälle, joista miljoona työskentelee Suomessa. Epassin asiakkaina on yli 13 500 työnantajaa ja kumppaneina 59 000 palveluntarjoajaa. Epassi on Pohjoismaiden johtava fintech-alan yhtiö, jonka Financial Times on palkinnut yhtenä nopeimmin kasvavista yrityksistä Euroopassa vuonna 2022 sekä 2023. Talouselämä 500 -selvityksen mukaan Epassin liikevaihdon kasvu vuonna 2022 oli 3. sijalla kuluttajapalvelualoilla Suomessa.  

Epassi – Boosting everyday well-being.    
www.epassi.fi   

Warburg Pincus 

Warburg Pincus LLC on johtava maailmanlaajuinen kasvusijoittaja. Yhtiöllä on 83 miljardia dollaria hallinnoitavia varoja. Yhtiön yli 250 yrityksen aktiivinen salkku on laajasti hajautettu niin vaiheittain, sektoreittain kuin maantieteellisesti. Warburg Pincus on kokenut kumppani vakaita yrityksiä ja kestävää yritysarvoa rakentavalle yritysjohdolle. Vuonna 1966 perustettu Warburg Pincus on perustanut 21 pääomarahastoa ja 2 kiinteistörahastoa, jotka ovat sijoittaneet yli 112 miljardia dollaria yli 1 000 yhtiöön yli 40 maassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee New Yorkissa ja toimistot Amsterdamissa, Pekingissä, Berliinissä, Hongkongissa, Houstonissa, Lontoossa, Luxemburgissa, Mumbaissa, Mauritiuksella, San Fransiscossa, São Paulossa, Shanghaissa, ja Singaporessa. Lisätietoa: www.warburgpincus.com 

TA 

TA on johtava maailmanlaajuinen pääomasijoitusyhtiö. TA on keskittynyt kannattavien yritysten kasvun skaalaamiseen. Vuodesta 1968 alkaen TA on sijoittanut yhteensä yli 560 yhtiöön viidellä kohdetoimialallaan, jotka ovat teknologia, terveydenhuolto, rahoituspalvelut, kuluttaja- ja yrityspalvelut. TA hyödyntää syvää toimialaosaamistaan ja strategisia resurssejaan ja tekee yhteistyötä yritysjohdon kanssa maailmanlaajuisesti auttaakseen korkealaatuisia yrityksiä tuottamaan kestävää arvoa. TA on kerännyt tähän mennessä yli 65 miljardia dollaria pääomaa ja yhtiössä työskentelee yhteensä yli 150 sijoitusammattilaista toimistoissa Bostonissa, Menlo Parkissa, Lontoossa, Mumbaissa ja Hongkongissa. Lisätietoa: www.ta.com 

Bregal Milestone 

Bregal Milestone on johtava teknologiayritysten kasvusijoittaja ja pääomasijoitusyhtiö. Se on perustamisestaan lähtien kerännyt noin 1,3 miljardia euroa pääomia. Yritys tarjoaa kasvupääomaa ja strategista neuvonantoa markkinoiden johtavien teknologiayritysten tukemiseksi. Bregal Milestone on osa johtavaa maailmanlaajuista sijoitusalustaa Bregal Investmentsiä, jonka hallinnoitavat varat ovat yli 16 miljardia euroa. Lisätietoa: www.bregalmilestone.com 

 

 

Lisää vinkkejä Epassilta: