Tervetuloa Epassin käyttäjäksi!

Kiitos työnantajasi, nyt sinäkin voit epassittaa ostoksiasi työsuhde-etuna. Tältä sivulta löydät ohjeita epassittamiseen sekä vastauksia yleisiin kysymyksiin.

Tämän sivun sisältö:

  1. Pikaohje
  2. Kirjautuminen Epassiin.
  3. OmaRahan lataaminen ja käyttäminen.
  4. Maksaminen Epassilla.
  5. Yleisiä kysymyksiä ja vastauksia.

 

Pikaohje

Epassin pikaohjeesta löydät 2-sivuisen version siitä, miten aloitat Epassi-etujen käytön eli epassittamisen. Löydät myös tiiviit ohjeet siihen, miten maksat paikan päällä mm. Epassi-sovelluksella tai etänä verkossa.

Kielet: 🇫🇮 🇸🇪 🇬🇧

Avaa pikaohje

AVAA PIKAOHJE

WEBSITE Pikaohje small icon_Page_1
579b1f29-b476-4987-8985-579850f5f59a

Näin kirjaudut Epassiin.


Kun otat Epassia käyttöön ensimmäistä kertaa, käytä kirjautuessa Epassin lähettämässä tervetuloviestissä saamaasi henkilökohtaista kutsulinkkiä. Tuo viesti on lähetetty sinulle siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka työnantajasi on Epassille toimittanut ja jota sinun tulee käyttää ensimmäiseen kirjautumiseen.

Lue alta tarkemmat kirjautumisohjeet ja tutustu esimerkkivideoon.

Epassiin kirjautuminen.

 • Käytä kirjautumiseen sitä sähköpostiosoitetta, johon viesti on tullut.

 • Aktivointilinkki on voimassa vain yhden kerran!

Kun olet kirjautunut sisään ensimmäistä kertaa, voit vaihtaa Käyttäjä-kohdassa kirjautumisyhteystietojasi. 

Jos sisäänkirjautuminen ei onnistu, lue ohjeet täältä

Etkö saanut kutsulinkkiä tai poistitko vahingossa viestin, mutta sinulle kuuluu Epassi-edut? Ei hätää kirjautuminen kutsulinkin kautta ei ole pakollista. Voit myös käydä lataamassa Epassi-sovelluksen sovelluskaupasta ja kirjautua sisään sovellukseen noudattamalla alla olevia kirjautumisohjeita kohdasta 2. eteenpäin.

 

Näin kirjautuminen etenee vaihe vaiheelta:

1. Kun olet saanut Epassilta viestin sähköpostiisi, avaa viesti ja lataa Epassi-sovellus puhelimeesi viestissä olevasta linkistä.

2. Valitse kieli ja kirjautumistavaksi sähköposti.

3. Syötä sähköpostiosoitteesi ja vahvista kirjautuminen vahvistuskoodilla, jonka sait juuri sähköpostitse. Sovellus kysyy liitätkö Finnair Plus -tilisi. Voit ohittaa tämän vaiheen.

4. Hyväksy käyttöehdot ja tietosuojaseloste.

5. Tarkista tietosi, ja lisää puhelinnumerosi, jotta voit maksaa myös osassa paikoista puhelinnumerollasi.

6. Tarkista Saldot-sivulta, mitä etuja ja kuinka paljon sinulla on käytettävissä. Etsi sinulle paras tapa arjen piristämiseen Epassin yli 39 000 käyttöpaikan joukosta.

Screenshot 2022-08-19 at 12.46.21

 

Video: Näin kirjaudut Epassi-sovellukseen.

 
personalförmåner i mobilen

Näin maksat Epassilla.

Epassilla maksaminen on helppoa! Voit maksaa joko Epassin sovelluksella, verkossa, puhelinnumerollasi tai tekstiviestillä. Kaikki maksutavat eivät kuitenkaan käy kaikissa käyttöpaikoissa. Tarkista Epassin käyttöpaikkahausta kunkin yrityksen hyväksymät maksutavat.

Maksu sovelluksella

 (HUOM! Sovellusmaksut tehdään aina paikan päällä.)

Lataa Epassi-sovellus Google Play-kaupasta tai App Storesta. Edut kulkevat kätevästi mukanasi puhelimessasi!

 1. Etsi käyttöpaikkahausta oikea toimipiste.
 2. Syötä maksettava summa tai valitse tuote.
 3. Vahvista maksu pyyhkäisemällä ja näytä kuitti puhelimesi ruudulta kassalla. Huomaa, että kuitti on voimassa 15 minuuttia maksuhetkestä - tee siis maksu vasta paikan päällä!


  Sport + OmaRaha payment example 1600x600

   

 

Maksu verkossa

Verkossa maksuja voi tehdä useammallakin tavalla: 

1. Tutustu Epassi marketplaceen, jossa voit käyttää Epassi-etujasi helposti Epassin maksupainikkeella verkkokaupan kassalla. Siirryt maksamaan ostoksesi Epassin verkkopalveluun ja palaat sen jälkeen verkkokauppaan.

2. Epassi Marketplacen lisäksi täältä löydät listan kauppiaiden omista verkkokaupoista, joissa voit maksaa Epassilla. Painamalla Epassi-maksupainiketta, siirryt maksamaan ostoksesi Epassin verkkopalveluun ja palaat sen jälkeen verkkokauppaan. 

3. Jotkin käyttöpaikat, esimerkiksi osa urheiluseuroista, eivät voi ottaa vastaan kassamaksuja. Sen sijaan saat heiltä laskun, jonka voit maksaa Epassin verkkopalvelussa näin:

 • Kun olet kirjautunut sisään Epassin verkkopalveluun, valitse sivuvalikosta “Verkkomaksut”.
 • Kirjoita palveluntarjoajan nimi ”Valitse palveluntarjoaja”-kenttään ja valitse haluamasi palveluntarjoaja.
 • Täytä vaaditut kentät ja paina ”Maksa”-painiketta, joka ilmestyy, kun kaikki tarvittavat tiedot on täytetty. Maksu veloitetaan Epassi-saldostasi saman tien. Voit käyttää maksamiseen myös lataamaasi OmaRahaa.
 • Saat sähköpostiisi kuitin, jonka voit tarvittaessa näyttää tai lähettää palveluntarjoajalle.
 • Noudatathan toimipisteen mahdollisesti antamia ohjeistuksia verkkomaksuissa. 

Maksu puhelinnumerolla

Osa käyttöpaikoista voi tehdä veloituksen matkapuhelinnumerollasi. Toimi näin:

 1. Kerro kassalla maksavasi Epassilla ja matkapuhelinnumerollasi.
 2. Esitä henkilöllisyystodistuksesi ja anna matkapuhelinnumerosi sekä summa, jonka halua maksaa Epassilla.
 3. Saat kuitin maksusta Epassi-sovellukseen tai tekstiviestillä, jos et ole ladannut sovellusta.


Huomioi, että puhelinnumerosi tulee olla lisättynä käyttäjätietoihisi, jotta maksu onnistuu!

Maksu tekstiviestillä

Osa käyttöpaikoista hyväksyy tekstiviestimaksuja.

Toimi näin:

 1. Varmista, että käyttöpaikka hyväksyy tekstiviestimaksuja!
 2. Kirjoita tekstiviestiin toimipaikan numerotunnus, välilyönti sekä maksettava summa, esimerkiksi ”39097 9,80”. Toimipaikan viisinumeroinen tunnus löytyy kassalta. 
 3. Lähetä tekstiviesti numeroon 050 902 3456.
 4. Näytä paluuviestinä saamasi maksukuitti kassalle.

  

OmaRaha Epassissa.

OmaRaha on omaa rahaasi, jota voit ladata Epassi-tilillesi omasta verkkopankistasi ja käyttää tarpeen mukaan esimerkiksi silloin, kun maksettava summa on henkilöstöedun arvoa suurempi. Et siis tarvitse muita maksuvälineitä, vaan saat kuitattua koko summan Epassi-sovelluksessa yhdellä kertaa.

OmaRahaa käytetään myös henkilöstöetujen omavastuuosuuksien maksamiseen. Omavastuuosuus on usein käytössä Lounasedussa ja työnantajastasi riippuen mahdollisesti myös muissa etutyypeissä. Mikäli OmaRaha on käytössä, tulee sinun ladata OmaRahaa Epassi-tilillesi, jotta etujesi saldot tulevat näkyviin. Mikäli henkilöstöetujesi saldot on käytetty ja nollissa, voit käyttää OmaRahaa maksaaksesi tuotteet tai palvelut kokonaan lataamallasi OmaRahalla (maksat siis koko maksun itse). 

Maksukuitista näet kuinka paljon maksusta kuitataan etusaldostasi ja kuinka paljon OmaRahasta. OmaRahalla voit maksaa minkä suuruisia maksuja tahansa. Se käy kaikkialla, missä voit maksaa Epassin mobiilisovelluksella. 

Huomaathan kuitenkin, että et voi maksaa OmaRahalla etusaldosi ylittävää osuutta tekstiviestimaksuna etkä puhelinnumerollasi. 

boosta

Näin lataat OmaRahaa.

Jos työnantajasi veloittaa edusta omavastuun OmaRahalla, sinun pitää ladata rahaa Epassin OmaRaha-saldoon käyttääksesi etua. OmaRahalla voit myös maksaa edun maksimiarvon ylittävän osuuden kätevästi.
 
Huom. Ensimmäisellä kerralla sinun tulee tehdä vahva tunnistautuminen ennen kuin pystyt lataamaan OmaRahaa. Lue lisää käyttäjän tunnistamisesta täältä.
 1. Avaa Epassi-sovelluksen Saldot-sivu.
 2. Klikkaa LATAA SALDOA OmaRaha-kohdasta.
 3. Valitse ladattava summa (vähintään 20 €).
 4. Seuraa ohjeita ja vahvista maksu omasta verkkopankistasi.

  image (9)

Mikäli sinulla ei vielä ole Epassi-sovellusta, lataa se sovelluskaupasta (Google Play, App Store tai Huawei App Gallery).

Lisätietoa OmaRahasta.

Esimerkki: Joogatuntien kausimaksun maksaminen liikuntaedulla ja OmaRahalla.

Tässä tapauksessa liikuntaedun saldo on 208,50 euroa ja jäsenyys maksaa 300 euroa. Erotus maksetaan sujuvasti samalla kertaa Epassi OmaRaha -saldosta.

Sport + OmaRaha payment example 1600x600