ePassi Flex

ePassi Flex yhdistää työnantajan tarjoamat hyvinvointiedut yhdeksi budjetiksi, jonka työntekijä voi joustavasti jakaa eri etujen kesken.

Ota käyttöön

ePassi Flex on työntekijän henkilökohtainen hyvinvointibudjetti

Siinä missä yksi kaipaa hierontaa, toinen harrastaisi mieluummin kulttuuria. ePassi Flex tarjoaa kaivattua valinnanvapautta henkilöstöetujen käyttöön. Jo sadat työnantajat ovat ottaneet Flexin käyttöön, koska se on joustavin hyvinvointibudjetti.

Valitse vähintään kaksi etua

Työnantaja voi valita Flexiin vähintään kaksi seuraavista eduista: Sportti & Kulttuuri, Työmatka ja Hyvinvointi. Valituista eduista muodostuvat etukohtaiset lompakot. Näiden lompakoiden välillä työntekijän budjetti jakautuu etujen käytön mukaisesti.

Jokainen lompakko noudattaa itsenäisesti verottajan ohjetta kyseisen edun käytöstä. Esimerkiksi 600 € Flex-budjetista voi käyttää Sportti & Kulttuuriin enintään 400 € ja loput 200 € voi käyttää vaikkapa hierontaan tai hammashoitoon oman tarpeen mukaan.

Sportti & Kulttuuri

ePassi sportti- ja kulttuurietu

Edun piiriin kuuluu tuhansia käyttöpaikkoja urheiluseuroista museoihin. Myös mm. Tiketti, Lippupiste ja Ticketmaster!

Lue lisää

Työmatka

ePassi työmatkaetu

Edulla voi maksaa paikallisliikenteen, VR:n ja Matkahuollon henkilökohtaiset matkakortit tai kausiliput.

Lue lisää

Hyvinvointi

ePassi hyvinvointietu

Edun piiriin kuuluvia palveluita ovat muun muassa hieronta, fysikaalinen hoito sekä silmä- ja hammaslääkäripalvelut.

Lue lisää
antti-pekka-epassi

Puheenvuoro:

Valinnanvapaus on nykypäivää myös henkilöstöeduissa

Aiemmin yksilöllisten tarpeiden ja mieltymysten huomioiminen henkilöstöeduissa on ollut hankalaa. Jokaiselle edulle on ollut oma työnantajan antama budjetti ja erillinen maksuväline. Henkilöstöetuja on jaettu periaatteella "ota tai jätä", mikä ei ole paras tapa kannustaa jokaista huolehtimaan hyvinvoinnistaan. Siksi kehitimme Flexin.

Lue lisää

Työnantaja, ota ePassi käyttöön Ota ePassi käyttöön