Epassi Flex

 

Paketoi tarjoamasi henkilöstöedut yhdeksi hyvinvointibudjetiksi, jonka työntekijä voi joustavasti jakaa eri etujen kesken.
 
Ota käyttöön
 

Epassi Flex on työntekijän
henkilökohtainen hyvinvointibudjetti

Siinä missä yksi kaipaa hierontaa, toinen harrastaisi mieluummin kulttuuria. Epassi Flex tarjoaa kaivattua valinnanvapautta henkilöstöetujen käyttöön.

Suomen arvostetuimmat työnantajat ovat ottaneet Flexin käyttöön, koska se on joustavin hyvinvointibudjetti.

Boxes

Valitse 2-4 etua

Työnantaja valitsee Flexiin vähintään kaksi seuraavista eduista: Liikunta & Kulttuuri, Hyvinvointi tai Työmatka. Valituista eduista muodostuvat etukohtaiset lompakot, jotka ovat työntekijän käytettävissä edun maksimiarvojen mukaisesti.

Hyvinvointietu on vapaaehtoista terveydenhuoltoa, josta tulee mainita työhyvinvointi- tai työterveyssuunnitelmassa. Työnantaja kirjoittaa lähetetekstin Epassiin ottaessaan hyvinvointiedun käyttöön ja työntekijät näkevät sen oman Epassi-tilinsä yhteydessä.

Ellipse 45

Huolehdimme verovapaudesta

Jokainen lompakko noudattaa itsenäisesti verottajan ohjetta kyseisen edun käytöstä. Esimerkiksi 600 € Flex-budjetista voi käyttää Liikuntaan ja Kulttuuriin enintään 400 € ja loput 200 € voi käyttää vaikkapa hierontaan tai hammashoitoon oman tarpeen mukaan.

Ellipse 46-4

Valinnanvapautta työntekijöillesi

Työntekijät ja elämäntilanteet ovat erilaisia. Siinä missä yksi haluaa harrastaa työpäivän päätteeksi hikijumppaa, tarvitsee toinen rentouttavaa ja niska-hartiavaivoja helpottavaa hierontaa. Hyvinvoinnin lisääminen liikunta- ja kulttuuriedun rinnalle on yleisin käyttäjiltä työnantajille sunnattu toive.

Ellipse 46-3

Positiivinen viesti

Joustavat, henkilöstön tarpeet huomioivat henkilöstöedut rakentavat positiivista yritys- ja työnantajamielikuvaa, mikä tottakai auttaa myös rekrytoinnissa ja työntekijöiden sitouttamisessa – työhyvinvointia unohtamatta.

Ota Epassi käyttöön.

Ota käyttöön