4 askelta, joilla työnantaja saa henkilöstöeduista täyden hyödyn irti.

Kirjoittanut Niko Kangasmaa

Liikunta- ja kulttuurietu sekä hyvinvointietu ovat verottomia henkilöstöetuja, joilla pyritään lisäämään työntekijöiden terveyttä ja hyvinvointia. Samalla sairauspoissaolot vähenevät ja työtyytyväisyys sekä sitoutuminen lisääntyvät. Nämä hyödyt työnantaja voi saavuttaa vain siinä tapauksessa, että etuja todella käytetään. Tässä blogissa annamme apua siihen, miten työnantaja voi kannustaa työntekijöitään käyttämään arvokkaita henkilöstöetujaan.

BLOG 4 steps with which employers can get the most out of benefits

 

Askel 1. Tarjoa kunnon edut.

Epassin yli 8 000 suomalaista työnantaja-asiakasta jakavat liikunta- ja kulttuurietua sekä hyvinvointietua keskimäärin 266 € vuodessa. Havaintomme kuitenkin osoittavat, että kun etuja tarjotaan enemmän, niitä myös käytetään enemmän. Eli kun edut ovat arvokkaammat, useampi työntekijä myös käyttää niitä työkykynsä ylläpitämiseen.

Jos haluatte todella vaikuttaa työntekijödenne hyvinvointiin ja tuottavuuteen, tarjotkaa heille kunnon henkilöstöedut. Liikunta- ja kulttuurietua voi tarjota vuodessa verovapaasti enintään 400 € ja hyvinvointietua 500 €.

Etubudjettien korottamisen kustannukset eivät ole 100 % budjetin korotuksesta, jos järjestätte edut Epassilla. Laskutuksemme nimittäin perustuu todelliseen etujen käyttöön. Käyttämättömät edut hyvitetään aina seuraavan vuoden laskutuksessa, jolloin ette maksa käyttämättömästä edusta yhtään mitään.

 

Askel 2. Tee etujen käyttämisestä helppoa.

Jotta yhä useampi työntekijä käyttäisi etujaan, etuja on voitava käyttää mahdollisimman helposti. Me Epassilla olemme tehneet valtavasti työtä tämän toteutumiseksi. Epassilla etuja käytetään helpolla mobiilisovelluksella, jossa työntekijä valitsee haluamansa käyttöpaikan, lisää maksun arvon ja näyttää maksukuitin käyttöpaikan kassalla. Etuja voi käyttää myös henkilöstöetujen verkkokauppa Epassi Marketplacessa tai tiettyjen palveluntarjoajien verkkokaupoissa. Osa käyttöpaikoista vastaanottaa maksuja tekstiviestillä tai veloittamalla maksun työntekijän puhelinnumeron perusteella.

Toinen tärkeä seikka etujen käyttämisessä on käyttöpaikkojen valikoima. Työntekijöiden on voitava käyttää etujaan siellä missä juuri he haluavat. Epassilla on Suomen laajin käyttöpaikkaverkosto, joka kattaa yli 32 000 palveluntarjoajaa ympäri Suomen.

Tiede antaa paljon hyviä perusteita sille, miksi Liikunta- ja Kulttuurietu & Hyvinvointietu kannattavat. Täyden hyödyn työnantaja saa näistä eduista, kun niitä käytetään. Lue lisää oppaastamme.

 

Askel 3. Tarjoa jokaiselle jotakin.

On tärkeää tarjota monipuolisia ​​aktiviteetteja jokaiseen makuun ja tarpeeseen, koska jokainen meistä palautuu arjen rasituksista eri tavalla. On äärimmäisen tärkeää, että työntekijöillä on mahdollisuus valita käyttävätkö he hyvinvointibudjettinsa tennistuntiin, uintiin tai kuntosalitreeniin, musiikkielämykseen tai museokäyntiin vai hierontaan, hammashoitoon tai fysioterapiaan. 

Kun valittavana on monia aktiviteetteja, jotka sopivat jokaisen mieltymyksiin ja tarpeisiin, aloituskynnys laskee merkittävästi. Se on näkynyt Epassin asiakkaiden keskuudessa - jotka puolestaan ​​ovat huomanneet hyvinvointituen käytön lisääntyneen työntekijöidensä keskuudessa 30 prosentista yli 90 prosentin.

Epassi Flex mahdollistaa yksilöllisen hyvinvoinnin edistämisen lisäämättä työmäärää etujen hallinnoinnissa. Työnantaja valitsee Flex-edun arvon ja siihen kuuluvat henkilöstöedut. Jokainen etu noudattaa itsenäisesti Verohallinnon ohjetta kyseisen edun käytöstä. 

 

Askel 4. Kerro työntekijöille eduista ja siitä, mihin niitä voi käyttää.

Ehkä yleisin syy siihen, miksi hyviä ja arvokkaita henkilöstöetuja ei hyödynnetä, on yksinkertaisesti se, että niistä ei tiedetä. Etujen listaaminen työsuhteen alussa ja uusien etujen latautumisesta ilmoittaminen vuoden alussa eivät riitä alkuunkaan. Näemme lähes miljoonan suomalaisen etujen käyttötilastoista, että liikunta- ja kulttuurietua sekä hyvinvointietua käytetään enemmän, kun työntekijöitä muistutetaan jäljelläolevien etujen määrästä läpi koko vuoden. Toinen keino lisätä etujen käyttöä on jakaa työntekijöille jatkuvasti vinkkejä ja inspiraatiota siitä, mihin palveluihin etuja voi käyttää. Epassilla onkin tapana jakaa työntekijöille ajankohtaisia käyttövinkkejä noin kerran kuukaudessa. Käyttökohteiden monipuolisuudesta kertomalla herätetään myös niiden työntekijöiden kiinnostus, jotka eivät muuten liikkuisi ehkä ollenkaan.

Jatkuvan viestinnän lisäksi yksi hyvä keino motivoida työntekijöitä käyttämään etujaan ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan on järjestää liikunnan ja terveyden teemapäivä. Päivä voi sisältää esimerkiksi inspiroivia luentoja, koulutuskursseja, terveystestejä, motivaatiokeskusteluja ja lajikokeiluja. Näin työntekijät saavat mahdollisuuden tutustua kaikkiin mahdollisuuksiin ja aloittaa liikunnan yhdessä. Sopivissa yhteyksissä voidaan aina muistuttaa, että tähänkin voi käyttää liikunta- ja kulttuurietua tai hyvinvointietua. 

Mitä useampi työntekijä aktivoituu käyttämään henkilöstöetujaan, sitä enemmän saat takaisin työnantajana. Hyvinvoivat ja terveet työntekijät ovat yksi yrityksen tärkeimmistä menestystekijöistä.

 

Ehkä teidänkin henkilöstöetujenne olisi aika kehittyä?

Työpaikka, työskentelytavat, työntekijät ja maailma ovat muuttuneet aika paljon viimeisen vuosikymmenen ja ihan viimeisten kuukausienkin aikana. Siksi työntekijöiden hyvinvointia pitää tänä päivänä tukea yksilöllisesti. Yksi kaipaa palautuakseen punttitreeniä tai uintia, toinen hauskaa teatteriesitystä ja kolmas rentouttavaa hierontaa.

Epassilla työnantaja päättää jaettavan hyvinvointibudjetin, ja työntekijät valitsevat mihin sen käyttävät. Käyttökohteita Epassilla on Suomen eniten.
 
KATSO MIHIN KAIKKEEN EPASSI-ETUJA VOI KÄYTTÄÄ 
 
Aiheet:HyvinvointiHenkilöstöedut

Lisää vinkkejä Epassilta:

Valitse henkilöstöetu, jonka työntekijät oikeasti haluavat.

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset palkansaajat haluavat eniten henkilöstöetuja, jotka kohdistuvat fyysiseen hyvinvointiin (kuten kuntosaliharjoitteluun tai hierontaan), kulttuurielämyksiin sekä ravitsemukseen ja lounaaseen.

Nämä kaikki saat järjestettyä helpoiten Epassilla. Ehkä siksi jo miljoona suomalaista epassittaa ostoksiaan yli 39 000 palveluntarjoajan verkostossamme.

TYÖNANTAJA: TUTUSTU MAHDOLLISUUKSIIN

WEBSITE FI B2B ads LP 2024 featured img@1.5x