Epassi-etujen suosituimmat käyttöpaikat

Kirjoittanut Lasse Saari

Alla listattuna vinkkejä paikoista, joissa voit käyttää Epassin liikunta-, kulttuuri- tai hyvinvointietuja paikan päällä mobiilisovelluksella.

Muista, että mobiilisovelluksella et voi ostaa verkosta. Hyödynnä verkkokauppoja, Marketplacea tai Epassin verkkopalvelua, mikäli haluat maksaa etänä.

Liikuntaedun suosituimmat käyttöpaikat

Kulttuuriedun suosituimmat käyttöpaikat

Hyvinvointiedun suosituimmat käyttöpaikat

Epassi_Tuhannet mahdollisuudet 1200x720

 

Mistä löydän Epassin käyttöpaikat?

Helpoin tapa selata alueesi käyttöpaikkoja on käyttämällä Epassi-sovellusta, tai etsi nimellä Käyttöpaikkahausta.


Hae näin Epassi-sovelluksella:

Lähistön käyttöpaikat listana. Katso lähellä sinua olevat käyttöpaikat sovelluksen Haku-sivulta. Näet listauksen lähimmistä Epassi-paikoista sivun lopussa.

Selaa kartalla. Avaa Haku-sivu alavalikosta ja valitse ylhäältä, millaisia palveluita etsit ja klikkaa sen jälkeen sivun keskeltä, oikeasta reunasta löytyvää karttakuvaketta.

Käyttöpaikkojen nimihaku. Voit hakea kaikkia käyttöpaikkoja niiden nimellä klikkaamalla alareunasta "Haku".

Nimi- ja karttahaku selaimessa

Jos käytät tällä hetkellä isompaa näyttöä tietokoneella tai tabletilla, löytyy paras ratkaisu sivustomme käyttöpaikkahausta:

Käyttöpaikkahakuun tästä >Haluaisitko ostaa palvelun, mutta etusaldosi ei riitä koko maksuun?

Täydennä puuttuva summa lataamalla Epassi-tilillesi OmaRahaa verkkopankistasi, niin voit ostaa palvelun helposti yhdellä maksulla. OmaRahaa voi hyödyntää verkkokaupan Epassi-maksunapilla, Epassin mobiilisovelluksella tai Epassin verkkomaksuissa. OmaRaha ei ole käytettävissä puhelinnumerolla kassalla tunnistautuessa.Liikuntaedun suosituimmat Epassin käyttöpaikat.

1. Kuntosalit ja kuntokeskukset.

Salikortti tai -jäsenyys vaikka koko vuodeksi kerralla kuntoon! Tue paikallista ja etsi lähin salisi käyttöpaikkahaustamme tai valitse oma suosikkisi valtakunnallisista ketjuista.

Netissä maksu onnistuu helpon Epassi-maksunapin myötä mm. Liikku-kuntokeskusten (31 keskusta ympäri Suomen) ja GoGo Expressin (Tampere, Turku, Jyväskylä, Lahti, Pirkkala, Espoo, Pori) verkkokaupoista.

Muista valtakunnallisista toimijoista esimerkiksi Fitness24Seven, Elixia, EasyFit, Ladyline, Fressi ja Forever ottavat aina vastaan Epassin liikuntaetumaksuja - katso myös mahdolliset etämaksuohjeistukset heidän sivuiltaan ylläolevista linkeistä.


2. Uimahallit ja kylpylät.

Kymppikortti paikalliseen uimahalliin tai rentouttava kylpyläreissu?

Esimerkiksi Allas Sea Pool, Flamingo, Bomba, Holiday Club Katinkulta, Saimaa ja Caribia sekä virkistyskylpylä Fontanella ovat olleet suosituimpia kylpyläkohteita. Heiltä saa myös henkilökohtaisia lahjakortteja myöhemmin kylpylään käytettäväksi.

Kylpylähotelli Kunnonpaikan verkkokaupasta löytyy helppo Epassi-maksunappi, jonka kautta voit ostaa netistä ennakkoon mm. kymmenen kerran kylpyläkortteja.

3. Nettitreenit ja verkkovalmennukset.

Suosituimpia valintoja palveluiksi ovat olleet mm.

 

Maksu Epassi -sovelluksella – Katso ohjeet etämaksuun palveluntarjoajan sivuilta.

4. Hiihtokeskukset.

Onko suunnitteilla laskettelureissu lähirinteeseen tai Lapin lumille?

Muista, että mihin rinteeseen ikinä suuntaatkin, voit maksaa henkilökohtaisen hissilippusi sekä välinevuokran Epassin liikuntaedulla lähestulkoon kaikkien Suomen hiihtokeskuksen kassalla.

Osaan hiihtokeskuksista voit ladata saldon myös etukäteen myöhemmin käytettäväksi. Epassita suoraan verkossa:

 

5. Palloiluhallit.

Sulkapallon, tenniksen, padelin tai muiden mailapelien suosio on kasvanut entisestään kuluvina vuosina.

Epassin liikuntaedulla voidaan maksaa yksittäisiä kenttä- ja mailavuokria sekä vaikka viikottaiset vakiovuorot niin pitkälle, kuin etusaldoa riittää.

Palloiluhalleissa voit maksaa Epassin sovelluksella tai puhelinnumerolla tunnistautumalla hallien kassalla / vastaanotossa.

Tarkista oman lähihallisi maksutavat käyttöpaikkahaustamme - muista, että halleille voit usein myös ladata etukäteen saldoa myöhemmin käytettäväksi.


6. Golf.

Voit ilmoittaa omalle golfkentällesi haluavasi maksaa ensi kauden pelioikeuden jo nyt ja sopia maksun suorittamisesta esimerkiksi Epassin mobiilisovelluksella.

Muista, että mikäli jäljellä oleva etusaldosi ei riitä koko maksuun, voit ladata sovelluksessa ensin puuttuvan määrän OmaRahaa tilillesi, ja suorittaa sen jälkeen maksun yhdellä kertaa.

Monet golfkentät mahdollistavat myös saldon latauksen nimelläsi Epassiin, jonka voit käyttää yksittäisiinkin kierroksiin ensi kauden alkaessa. Katso lista kaikista Epassia käyttävistä golfkentistä Golfpiste Teetime-palvelusta.

Lisäksi esimerkiksi Supergolfin palvelussa voit ladata saldon asiakastilillesi vuoden käyttöajalle.

 

7. Keilahallit.

Lähes joka pitäjästä löytyy keilahalli, jossa voi kokea onnistumisen elämyksiä ja rentoutua hyvässä seurassa. On muuten myös yllättävän hyvää treeniä keskivartalolle! Voit maksaa Epassilla keilahallien kassoilla. 

Kohti kaatoja!

 

8. Kiipeily- ja boulderhallit.

Kiipeilyharrastuksen suosio treenaamismuotona on kasvanut viime vuosina - kannattaa todellakin kokeilla!

Pääkaupunkiseudulla erityisesti Kiipeilyareenan Salmisaaren, Kalasataman ja Tammiston hallit ovat nostaneet suosiotaan.

Myös Boulderkeskuksen Espoon, Herttoniemen, Konalan, Pasilan ja Kinon hallit ovat keränneet paljon liikuntaeduilla maksajia - ei muuta kuin kokeilemaan!

 

9. Ulkoliikunta- ja seikkailupuistot.

Seikkailupuistoista mm. KORKEE, Huikee, Zippy, Huikia Oulu ja PuuhaPark Vihti ovat olleet suosittuja käyttöpaikkoja etenkin kesäkaudella.

Monet ulkoliikuntapaikat ja seikkailupuistot tarjoavat mahdollisuutta ostaa henkilökohtaisia lahja- tai 10-kortteja käytettäväksi ensi vuoden aikana - katso lisää palveluntarjoajien sivuilta tai ota rohkeasti yhteyttä!


10+ Muita liikuntaedun suosittuja käyttöpaikkoja.

Muita suosittuja käyttöpaikkoja ovat olleet mm.

Jooga- ja pilatesstudiot

mm. Yoga Nordic (Helsinki, Vantaa, Espoo, Turku), BAY Helsinki, Roots Helsinki, Helsingin Astanga, Om Yoga -koulu (Tampere), Pure Move (Turku), YogaROCKS (Lahti), Yoga room Lumo (Espoo), Somatic Studio (Helsinki) ja monet muut paikalliset jooga- ja pilatesstudiot - kysy lisää omalta suosikiltasi!

Tanssi

mm. Fiilis Fitness (Tampere), EtnoFitness (Helsinki), Salsa House (Tampere), Tanssikoulu Baila Baila ja monet muut tanssistudiot myyvät nyt talven ja kevään kursseja, myös verkkokursseja. Lanteet liikkeelle!

Urheiluseurojen liikuntapalvelut

Urheiluseuroille voidaan maksaa liikuntaedulla kaikkia sellaisia maksuja, jotka oikeuttavat suoraan liikuntapalvelun käyttöön, esimerkiksi suunnistuksessa iltarastien osallistumismaksut.

Sen sijaan lupatyyppisiä maksuja kuten seurojen jäsen- tai lisenssimaksuja, jotka eivät suoraan oikeuta palvelun käyttöön, ei voida maksaa liikuntaedulla. Tue paikallista urheiluseuraasi!

Juoksu- ja muut massaliikuntatapahtumat

Voit kohentaa treenimotivaatiotasi kertaheitolla ilmoittautumalla jo nyt ensi vuoden juoksu- ja muihin massaliikuntatapahtumiin! Esimerkiksi Helsinki City Run, NUTS Trail Running, Helsinki Half Marathon Saimaa Cycle Tour tai Finlandia-hiihto ovat olleet suosittuja Epassin liikuntaedun käyttökohteita.

Yhdessä lemmikin kanssa

Uusia ideoita yhdessä touhuamiseen ja harrastamiseen koirasi kanssa! Katso esimerkiksi Koirakoulu Kompassin nettikurssitarjonta, tai selvitä oman paikkakuntasi toimijat käyttöpaikkahausta. Koiraharrastuslaji Dobossa yhdistyvät liikunta ja hauskanpito koiran kanssa dobopallon avulla - dobo-verkkokurssit löytää mm. Koirakoulu Vision nettisivuilta.

 

 

Kulttuuriedun suosituimmat Epassin käyttöpaikat.

1. Tapahtumaliput.

Lippuja festareille, konsertteihin, urheilutapahtumiin, stand-up iltoihin, teatteriin tai oikeastaan mihin vain saa ostettua Epassin kulttuurieduilla joko suoraan palveluntarjoajalta tai yleisimmin lippuvälittäjien kautta.

Tiketti.fi -verkkokaupassa voit ostaa lipun tapahtumiin Epassi-maksutavalla suoraan verkkokaupassa.

Netticket.fi ja Liveto -verkkokaupoissa voit ostaa lipun tapahtumiin Epassi-maksutavalla suoraan verkkokaupassa.

Ticketmaster tarjoaa mahdollisuuden varata tapahtumalipun verkossa ja lunastaa lippu Ticketmasterin toimipisteistä Epassi-maksutavalla.

Lippu.fi:n toimipisteissä (esim. R-kioskit) voi ostaa tapahtumalipun Epassi-maksutavalla. Lippujen ennakkovaraus onnistuu puhelimitse Lippu.fi myyntipalvelusta.

2. Elokuvateatterit.

Istahdus leffateatterin punaiseen penkkiin antaa loistavan hengähdystauon arjen keskellä, ja voit unohtaa hetkeksi kaiken muun - virkistäytymistä parhaimmillaan.

Mikäli et halua käydä leffassa enää tämän vuoden puolella, voit ostaa sarjalippuja helposti nyt suoraan Finnkinon verkkokaupasta.

Myös muut paikalliset leffateatterit myyvät sarjalippuja ensi vuoden puolelle asti ulottuvalla voimassaoloajalla, ja voit ostaa niitä leffateatterien kassoilta.

Elokuvateatteri Iso-Hannun (Rauma) ja Leffabuumin (Mikkeli) verkkokauppojen kassalla voit maksaa suoraan Epassin maksunapilla.

3. Museokortti.

Museokortti oikeuttaa vuoden aikana sisäänpääsyyn yli 300 eri museokohteeseen ja on ollut viime vuosina erittäin suosittu kulttuuriedun käyttökohde.

Voit ladata lisää käyttöaikaa nykyiseen museokorttiisi tai ostaa täysin uuden kortin, jolloin käyttöaika alkaa vasta kortin ensimmäisestä käyttökerrasta.

Museokortin voi maksaa Epassin kulttuuriedulla suoraan Museokortin verkkokaupassa.

4. Teatterit.

Lippuja teatterinäytöksiin voi ostaa suoraan teatterin lipunmyyntipisteiltä tai lippuvälittäjien kautta.

Monet teatterit tarjoavat myös mahdollisuutta käyttää kulttuurietu myös henkilökohtaiseen teatterilahjakorttiin, jolla voit pidentää edun voimassaoloaikaa ensi vuoden puolelle.

5. Eläinpuistot.

Mikäli haluat viedä kulttuurikokemuksesi astetta karvaisempaan suuntaan, voit käyttää etuasi mm. Korkeasaaren, Ähtärin ja Ranuan eläinpuistoissa. Ne ovat auki vuoden ympäri. Eläinpuistot ovat oiva kotimaan matkailukohde!


6. Tiedekeskukset.

Esimerkiksi Tiedekeskus Heurekassa riittää nähtävää ja koettavaa useammallekin visiitille vuoden aikana. Ja joka kerralla taatusti oppii jotain uutta!

7. Kansalaisopistojen kurssit.

Uutta voi oppia taatusti myös paikallisten kansalaisopistojen kursseilla ja verkkokursseilla. Opi jokin uusi taito tai verestä vanhaa osaamistasi - ja nauti hyvästä ryhmähengestä!

Kansalaisopistojen kursseja voi maksaa helposti opistojen sivuilta löytyvällä Epassi-maksunapilla. Tutustu tarjontaan ja etsi oman mielenkiintosi kohde Kansalaisopistojen sivuilla.

8. Urheiluseurojen liput.

Katsomolippuja tapahtumiin voi ostaa kulttuuriedulla ja liikuntapalveluita liikuntaedulla.

Jääkiekkoseuroista esimerkiksi KooKoon, Jukureiden, Lukon, KalPan, SaiPan, Ilveksen, Sportin ja HIFK:n kausikortteja voi ostaa kulttuuriedulla - kysy mahdollisuuksista paikalliselta suosikkiseuraltasi!

+ Muita kulttuuriedun käyttöpaikkoja.

Musiikkikoulut

Opi soittamaan kitaraa, pianoa, muita soittimia tai kehitä laulutaitoasi mm. Helsingin Pianostudion, Rockway.fi:n Internet-musiikkikoulun, Nettipianokoulu Ilon tai paikallisten musiikkiopistojen ja -opettajien avulla.

Pelitilat

Virtuaalipelaamiseen löytyy rutkasti monipuolista tarjontaa mm. Pikseli -virtuaalipuistoista Iso Omenassa (Espoo), REDIn kauppakeskuksessa (Helsinki), Flamingossa (Vantaa) ja Seinäjoen Ideaparkissa.

Tietokone- ja konsolipelaamista tarjoaa mm. Shelter Gameroom REDIn kauppakeskuksessa Helsingissä.
Hyvinvointiedun suosituimmat Epassin käyttöpaikat.

1. Hierontapalvelut ja jalkahoidot.

Hyvinvointiedun käyttöpaikkaverkostossa on yli 4 000 hieronnan palveluntarjoajaa.

Mukana on niin pienyrittäjiä, joista voit etsiä lähimpäsi käyttöpaikkahakumme kautta, kuin myös valtakunnallisia toimijoita kuten Rela-hierojat, joille voit varata ajan helposta nettipalvelusta.

Suosittu käyttötapa on ollut myös henkilökohtaisen lahjakortin ostaminen suoraan palveluntarjoajan verkkokaupasta. Esimerkiksi Fysiomekan (Helsinki, Jyväskylä, Kotka, Kuopio, Siilinjärvi), Hierontaotteen ja Suomen Urheiluhierontakeskuksen (Pääkaupunkiseutu) sivuilla tämä onnistuu myös kotisohvalta.

Hyvinvointietua voi käyttää klassiseen hierontaan, urheiluhierontaan sekä ammattitutkinnon suorittaneen palveluntarjoajan antamiin jalkahoitoihin.

Esimerkiksi aromaterapia tai kuumakivihieronta eivät ole edun piirissä.


2. Hammashoito.

Euromääräisesti suuri osa hyvinvointiedusta kulutetaan hammashoidon palveluihin.

Hammashoidon voi maksaa Epassin hyvinvointiedulla mm. MehiläisenOralinPlusTerveydenTerveystalon tai Pihlajalinnan toimipisteissä.

Varaa aika netissä ja kerro toimipisteen kassalla maksavasi Epassilla. Maksu onnistuu joko puhelinnumero ilmoittaen tai Epassin mobiilisovelluksella.

3. Terveysmittaus.

Yksi hyvinvointiedun huomattavista kasvajista tänä vuonna on ollut helpot laboratoriokokeet ilman lääkärin lähetettä tarjoava verkkopalvelu Puhti. Testit tarjoavat tarkkaa ja arvokasta tietoa kroppasi tilasta, joka auttaa sinua parantamaan kehosi hyvinvointia.

Puhti-palvelussa varaat ajan näytteenottoon ilman erillistä lääkärikäyntiä ja näet tulokset tulkittuina seuraavana päivänä. Valitse maksutavaksi Epassi valittuasi tuotteen ostoskoriin Puhdin verkkokaupassa ja vahvista maksu omilla Epassi-tunnuksillasi.

Myös mm. Terveystalo tarjoaa personoituja tutkimuspaketteja. Terveystalon vaihtoehtoja löydät täältä. Terveystalossa maksetaan toimipisteen kassalla Epassin mobiilisovelluksella.


4. Fysioterapia ja muu fysikaalinen hoito.

Fysioterapian ja fysikaalisen hoidon lisäksi myös manipulaatiohoidot kuten osteopatia, naprapatia tai kiropraktiikka voidaan maksaa Epassin hyvinvointiedulla.

Fysioterapiapalveluita tarjoavat paikallisten toimijoiden lisäksi mm. Medirex ja Fysios.


5. Erikoislääkärit.

Voit maksaa Epassin hyvinvoinnilla työterveyden ulkopuolisia palveluita mm. Terveystalossa ja Mehiläisessä. Saatavilla on kaikkien erityisalojen asiantuntijoita, esimerkiksi silmä- tai urheilulääkäreitä. 

Maksaminen Terveystalossa käy kätevästi Epassin mobiilisovelluksella.
Lisätietoa ja ajanvaraus Terveystaloon

Maksaminen Mehiläisessä hoidetaan omalla puhelinnumerolla kassalla tunnistautumalla.
Lisätietoa ja ajanvaraus Mehiläiseen


Huom! Tarkista mitä hyvinvointipalveluita saat ostaa Epassilla.

Epassi Hyvinvointi on “vapaaehtoinen” osa työnantajan tarjoamaa työterveyshuoltoa. Siksi hyvinvointiedun kohdalla on mainittu työnantajan lähete siitä, mihin etua voi käyttää. Työnantaja voi rajata edun koskemaan esimerkiksi vain hierontapalveluita tai hammashoitoa.

 

LUE HYVINVOINTEDUN KÄYTTÖSÄÄNNÖT

 

Huom! Muistathan, että Verohallinnon ohjeistuksen mukaan hyvinvointiedulla ei voi maksaa mitään esteettisiä palveluita kuten kampaamo-, kauneudenhoito- tai spa-tyyppisiä hoitoja.


Takaisin liikuntaedun listaan

Takaisin kulttuuriedun listaan


Hyödyllisiä linkkejä

Kirjaudu sisään ja tarkista saldosi

Täydennä etuasi OmaRahalla
Jos haluat ostaa palvelun mihin etusaldosi ei kokonaisuudessaan riitä, voit ladata tilillesi omaa rahaasi ja hyödyntää etusummasi täysimääräisesti. Katso ohje tästä.


Usein kysytyt kysymykset - työntekijä

Aiheet:KulttuurietuLiikuntaetuHyvinvointietu

Lisää vinkkejä Epassilta: