5 syytä käydä työpaikkalounaalla.

Kirjoittanut Vieraskynä

Oletko koskaan miettinyt, miksi lounasravintolassa syömisen jälkeen olo vaikuttaa levänneeltä ja energisemmältä? Tai miksi lounastauko työpaikalla voi olla paljon enemmän kuin pelkkä ruokailuhetki? Tässä kirjoituksessa Factory Pitäjänmäen salivastaava Laura Nummi kertoo vuosien kokemuksella 5 syytä, miksi käydä työpaikkalounaalla. Pureudumme myös siihen, miksi lounasaika on tärkeämpi kuin moni meistä ajattelee.

BLOG Factory guest blog hero

1. Terveellisyys.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että lounasravintolassa syövät noudattavat terveellisempää ruokavaliota verrattuna niihin, jotka tuovat omat eväänsä mukanaan. Esimerkiksi Factoryn lounasbuffet tarjoaa tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa, joka ei ole käynyt pitkää säilytysprosessia. Tämän ansiosta lounasravintolassa tarjottava ruoka vastaa paremmin ravitsemussuosituksia, ja asiakkaat valitsevat lautaselle useammin kasviksia, kasvisruokia sekä kalaa.

“Me Factorylla olemme panostaneet jatkuvasti enemmän salaattipöydän tarjontaan ja tätä on meiltä myös asiakkaiden puolelta toivottu. Päivittäinen suositus tulee helposti täyteen, kun aloittaa salaattipöydästä ja kasaa lautaselle monipuolisesti kasviksia.” - Laura Nummi kertoo.

 

Illalla, kun päivän mittaan nälkä on kasvanut, syömisen hallitseminen voi olla vaikeampaa. Tämä voi johtaa epäterveellisiin ruokavalintoihin ja ylensyömiseen. Monipuolinen ja vaihteleva ravinto auttaa myös pitämään nälkää loitolla. Siksi lounas on tärkeä osa päivittäistä ruokailurytmiä ja auttaa ylläpitämään terveellistä painoa. 

 

2. Työkaverit.

Ruokailu on enemmän kuin vain ravinnon saantia. Se on myös tilaisuus tavata työkavereita ja irrottautua hetkeksi työtehtävistä. Tutkimukset ovat korostaneet, kuinka tärkeää sosiaalinen kanssakäyminen on lounasaikana. Yhteinen tauko työkavereiden kanssa tarjoaa mahdollisuuden levätä, virkistyä ja rakentaa suhteita. Työpaikkalounas on päivän tärkein tauko ja se voi olla myös hyvä syy vaihtaa etätyöstä toimistolle.

Hyvä lounaspaikka saa henkilöstön viihtymään paremmin työpaikalla.

“Useat asiakkaat ovat kertoneet, että katsovat viikon aikataulut ruokalistan mukaan ja pitävät lähipäivän, kun listalla on jotain jotain erityisen hyvää!”, Laura nauraa.

 

3. Lisää luovuutta ja vähemmän stressiä.

Lounastauolla on mahdollisuus irrottautua työpaineista ja antaa aivoille lepoa. Tämä edistää luovuutta ja vähentää stressiä. Uudessa ympäristössä aivot saavat lepoa ja virikkeitä, eikä pieni kävely raikkaassa ulkoilmassa ole haitaksi. Omalta työpisteeltä siis kannattaa poistua erilaiseen ympäristöön ainakin taukojen ajaksi.

 

4. Monipuolisuus.

Lounasravintolassa on yleensä laaja valikoima erilaisia ruokia, jotka sopivat monenlaisille makumaailmoille. Tämä tarkoittaa, että voit tarjota monipuolisia vaihtoehtoja koko työporukallesi ja nauttia vaihtelevista mauista päivästä toiseen.

“Factorylla olemme kiinnittäneet aina huomiota ruuan monipuolisuuteen. Lounaspaikan valinta voi olla pienestä kiinni, kun lähdetään työporukalla syömään. Buffet-pöydästä jokainen voi kasata omanlaisensa lounaan, ja monesti tulee kokeiltua jopa jotain uutta! Esimerkiksi kasvis- ja vegaaniruuan menekki on meillä kasvanut tasaisesti myös sekasyöjien keskuudessa.

Meillä lounaan hintaan sisältyy myös kahvi ja jälkiruoka ja tämän kyllä huomaa kävijämäärissä esimerkiksi torstaisin, kun meillä on itse paistettuja lettuja tarjolla.”, Nummi jatkaa.

BLOG Factory guest blog img 1

 

5. Helppous ja nopeus.

Omien eväiden valmistaminen voi olla aikaa vievää ja resursseja kuluttavaa. Erityisesti kiireisten perhearjen keskellä aika on kortilla, ja omien eväiden valmistaminen voi olla yksi lisästressin aihe. Lounasravintola tarjoaa helpon ja kätevän vaihtoehdon, joka säästää aikaa ja vaivaa: ruoka on valmiina tarjolla, joten sinun ei tarvitse käyttää vapaa-aikaasi eväiden valmistamiseen tai pakkaamiseen, tai viikon ruokalistan suunnitteluun. Nopea maksaminen esimerkiksi Epassilla ja noutopöydästä ruokailu säästää aikaa, jonka voit käyttää nauttien ruoasta ja työkavereidesi seurasta.

Kaiken kaikkiaan lounastauko työpäivän aikana on paljon enemmän kuin pelkkä ruokailuhetki. Se vaikuttaa terveyteemme, sosiaalisiin suhteisiimme, painonhallintaamme – ja jopa luovuuteemme sekä stressinhallintaan. Joten kun seuraavan kerran mietit, missä syödä lounasta, harkitse lounasravintolaa vaihtoehtona omien eväiden sijaan. Se saattaa osoittautua terveydelle ja hyvinvoinnille kannattavaksi päätökseksi.

 

Epassin ja Factoryn avulla sopimusruokailu helpommin kuin koskaan ennen.

Epassin Sopimuslounas on työnantajalle helppo tapa kannustaa työntekijät työpaikkalounaalle. Pääkaupunkiseudulla Sopimuslounaan voi järjestää mm. terveellistä ja laadukasta ruokaa tarjoilevissa Ravintola Factoryn ravintoloissa. Epassin Sopimuslounaalla voit siis auttaa työntekijöitäsi syömään terveellisemmin, voimaan paremmin ja tekemään tuottavampaa työtä.

Etsi lähin Epassi-lounaspaikkasi >

Epassin Sopimuslounas sopii erityisesti vähintään muutama kymmentä henkilöä työllistäville yrityksille. Syödyt lounaat laskutetaan työnantajalta käytön mukaan jälkikäteen ja työnantaja voi periä työntekijäosuuden ennakkoon OmaRahalla tai jälkikäteen palkkavähennyksenä.

TUTUSTU EPASSIN JA RAVINTOLA FACTORYN RATKAISUUN

 

Vieraskynän kirjoittaja: Ravintola Factory.

Kaikkia Factorylaisia yhdistää halu onnistua. Ruokien valmistus tapahtuu ravintoloidemme keittiössä, omien kokkien valmistamana. Valmistuotteista emme piittaa ja meillä kokit tekevät muutakin kuin lämmittävät ruokaa. Tarjoilumme kattavat laaja-alaisen paketin lounasruokailussa, jossa tarjoamme samaan hintaan kahvin ja jälkiruoan. Meiltä ei tarvitse lähteä nälkäisenä!

Factory -ravintolat ovat kasvaneet yhdestä lounasravintolasta 19 ravintolan ketjuksi, jolla on 100 % suomalainen omistus. Haluamme olla tulevaisuudessakin se suomalainen ravintolaketju, jossa uskotaan tekemisen meininkiin ja itse tehtyyn ruokaan.

Tutustu Ravintola Factoryyn >

 

Lisää vinkkejä Epassilta: