Epassi Flex on työntekijän henkilökohtainen hyvinvointibudjetti

Kirjoittanut Antti-Pekka Seikkula

Työnantajille koituu vuosittain miljardien eurojen edestä sairauspoissaolokustannuksia. On siis tärkeä kysymys, miten työntekijöitä voi parhaiten kannustaa huolehtimaan hyvinvoinnistaan. Tiedämme Epassilla, että joustavalla mobiilimaksamisella voi olla tässä merkittävä rooli.

Valinnanvapaus on nykypäivää myös henkilöstöeduissa

Työntekijät ja elämäntilanteet ovat erilaisia. Siinä missä yksi haluaa harrastaa työpäivän päätteeksi hikijumppaa, tarvitsee toinen rentouttavaa ja niska-hartiavaivoja helpottavaa hierontaa.

Aiemmin yksilöllisten tarpeiden ja mieltymysten huomioiminen henkilöstöeduissa on ollut hankalaa. Jokaiselle edulle on ollut oma työnantajan antama budjetti ja erillinen maksuväline. Henkilöstöetuja on jaettu periaatteella "ota tai jätä", mikä ei ole paras tapa kannustaa jokaista huolehtimaan hyvinvoinnistaan.

Halusimme kuulla työnantajien ja työntekijöiden toiveita ja vastasimme valinnanvapauden haasteeseen kehittämällä Flex-edun. Se on työntekijän henkilökohtainen hyvinvointibudjetti, jonka hän voi käyttää tarvitsemiinsa palveluihin.

Kaikki edut kulkevat käyttäjän puhelimessa – turvallisesti.

Epassin henkilöstöedut kulkevat mukana puhelimessa. Maksut voidaan tehdä mobiilisovelluksella tai henkilökohtaisella puhelinnumerolla. Sovelluksella työntekijä voi myös etsiä kartalta käyttöpaikkoja, sekä seurata saldoaan ja maksuhistoriaansa.

Palvelua ei voi väärinkäyttää, koska edun henkilökohtaisuus on varmistettu. Maksuvälinettä ei voi kadottaa tai antaa toiselle. Epassi huomioi joustavasti eri maksutilanteissa Verohallinnon määräykset etujen käytöstä, toisin kuin fyysiset maksuvälineet voivat tehdä.

Helppoa ja joustavaa myös työnantajalle

Tavoitteenamme on tuottaa aidosti työnantajan ja työntekijän elämää helpottavia palveluita sekä tukea työhyvinvointia. Siksi myös henkilöstöetuihin liittyvän hallinnoinnin on oltava mahdollisimman helppoa.

Epassiin ei liity fyysisiä maksuvälineitä eikä siten niihin liittyvää manuaalista työtä kuten logistiikkaa ja saldojen latauksia. Henkilöstöedut ovat loogisesti voimassa kalenterivuoden loppuun asti ja osa-aikaisille sekä määräaikaisille työntekijöille voidaan automaattisesti määrittää etujen arvot ja voimassaoloajat työsuhteen mukaisiksi suhteutettuina. Esimerkiksi prepaid-maksuvälineissä saldot ovat voimassa aina 15-24 kk ja jos siitä jää osa käyttämättä, se koituu aina työnantajan ja työntekijän tappioksi. ePassin avulla tätä hävikkiä ei synny, sillä edut maksetaan aina toteutuneen käytön mukaan.

Joustavat henkilöstöedut ovat positiivinen viesti

Joustavat, henkilöstön tarpeet huomioivat henkilöstöedut rakentavat positiivista yritys- ja työnantajamielikuvaa, mikä tottakai auttaa myös rekrytoinnissa ja työntekijöiden sitouttamisessa – työhyvinvointia unohtamatta.

Jos yrityksenne ei vielä tarjoa joustavia henkilöstöetuja, tutustu Epassin Flex-etuun.

Lue lisää Epassi Flex -edusta

 

Aiheet:Henkilöstöedut

Lisää vinkkejä Epassilta:

Valitse henkilöstöetu, jonka työntekijät oikeasti haluavat.

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset palkansaajat haluavat eniten henkilöstöetuja, jotka kohdistuvat fyysiseen hyvinvointiin (kuten kuntosaliharjoitteluun tai hierontaan), kulttuurielämyksiin sekä ravitsemukseen ja lounaaseen.

Nämä kaikki saat järjestettyä helpoiten Epassilla. Ehkä siksi jo miljoona suomalaista epassittaa ostoksiaan yli 39 000 palveluntarjoajan verkostossamme.

TYÖNANTAJA: TUTUSTU MAHDOLLISUUKSIIN

WEBSITE FI B2B ads LP 2024 featured img@1.5x