Hybridityö vaatii henkilöstöeduilta joustavuutta.

Kirjoittanut Niko Kangasmaa

Namnlös design (2)

Korona-aika on muuttanut tapojamme tehdä töitä. Töitä tehdäänkin yhä enemmän etänä, mikä asettaa henkilöstöeduille uusia vaatimuksia. Niiden on oltava entistäkin joustavampia, eli mukauduttava työntekijöiden yksilöllisiin tarpeisiin.

Lounasedun pitää olla käytettävissä kotona ja työpaikalla, ja pelkkä liikuntaetu ei riitä palauttamaan arjesta. Etätöiden yleistyessä työnantajat voivat osallistua etätyöpisteiden järjestämiseen, ja työpaikoille palaamisen turvaksi kannattaa tilata koronaviruksen kotitestejä.

 

Lounasedun palveltava kaikkia sekä toimistolla että kotona.

Suomessa on totuttu siihen, että lounas syödään työpaikan ruokalassa (tai naapuritalon ravintolassa) viitenä päivänä viikossa. Korona-aikana merkittävä osa suomalaisista siirtyi kuitenkin tekemään etätöitä, mikä vauhditti lounaskulttuurimme muutosta.

Monien kyselyjen mukaan suuri osa suomalaisista tulee työskentelemään jatkossakin etänä 2-3 päivänä viikossa.  Työpaikkaruokalat ovat siis henkilöstön käytössä ehkä vain puolena kuukauden työpäivistä. Siksi lounasedun pitää palvella suomalaisia kuluttajia sekä toimistolla että kotona.

Suuret yritykset ovat pääsääntöisesti järjestäneet lounasedun sopimusruokailuna. Elämme nyt murrosvaihetta, jossa totuttu toimintatapa ei enää riitäkään. Se tarkoittaa suuryrityksille sopimusruokailun vaihtamista avoimeen lounasetuun. Tällä muutoksella voi olla merkittävä hintalappu poistuvan verovähennysmahdollisuuden takia.

Epassi Lounas joustaa kotona ja työpaikalla

Epassilla lounasedun voi järjestää joustavana avoimen lounaan ja sopimuslounaan hybridinä. Hybridilounaassa järjestetään sopimuslounas käyttöön niissä ravintoloissa, joihin suurin osa lounasedun käytöstä keskittyy. Tästä käytöstä työnantajalla on mahdollisuus hyödyntää verovähennykset. Etätöitä varten työntekijöiden käytössä on avoin lounas Epassin verkoston tuhansissa ravintoloissa.

Näin lounasetu joustaa työntekijöiden tarpeisiin riippumatta siitä, missä he kulloinkin työskentelevät. Epassin hybridilounas on lisäksi taloudellisesti järkevä palvelu, koska työnantaja maksaa siitä käytön mukaan. Hävikkiä ei siis synny Epassilla ollenkaan.

 

40-sivuisella henkilöstöetujen käsikirjalla päivität tietämyksesi ajan tasalle.

 

Yksilöllistä hyvinvointia liikunnasta, kulttuurista ja hyvinvoinnista.

Liikuntaetu on suurelle osalle suomalaisista työikäisistä tuttu ja pidetty henkilöstöetu, jonka avulla pääsemme nauttimaan liikunnan riemusta ja palautumaan samalla arjen rasituksista. Kaikki meistä eivät kuitenkaan palaudu samalla tavalla. Yksi kaipaa rääkkiä treenisalilla, toinen vierailun mielenkiintoisessa museossa ja kolmas rentouttavan hieronnan.

Tämän takia liikuntaetu yksinään ei palvele työntekijöiden vaihtelevia tarpeita kovin hyvin.

Liikuntaedun rinnalle lisätään usein kulttuurietu, jonka palauttavat vaikutukset tunnustetaan Suomessa laajalti. Kulttuurietu laajentaakin henkilöstön palautumismahdollisuudet taiteellisiin harrastuksiin.

Liikunta- ja kulttuuriedut yhdistetään poikkeuksetta samaan etusaldoon, koska niiden käyttöä rajoittaa sama vuotuinen verotusarvo (400 € vuonna 2021). Tänä päivänä on kuitenkin mahdollista viedä palauttavat ja hyvinvointia edistävät henkilöstöedut vielä pidemmälle.

Epassi Flex

Epassi Flex on jokaisen työntekijän henkilökohtainen hyvinvointibudjetti. Työnantaja päättää Flexiin kuuluvat edut ja Flex-saldon vuotuisen arvon, minkä jälkeen työntekijät voivat käyttää saldonsa ihan miten haluavat. Epassi huolehtii siitä, että etujen käyttö pysyy verottajan sallimissa rajoissa.

Epassi Flexillä työnantajat voivat laajentaa liikunta- ja kulttuurietuja erilaisiin hyvinvointi- ja terveyspalveluihin, kuten hierontaan, hammashoitoon ja jopa erikoislääkäripalveluihin. Flexillä työnantajan on siis erittäin helppoa tarjota työntekijöille jokaisen omiin tarpeisiin joustava henkilöstöetu, josta työnantaja maksaa käytön mukaan.

 

Ota Epassi Flex käyttöön

 

Etätyöpisteisiin panostaminen maksaa itsensä takaisin säästyneinä työterveyskuluina.

Kun toimistoilta siirrytään etätöihin kotiin, pitää työpisteet järjestää kuntoon. Valitettavan monissa yrityksissä tämä asia on jätetty työntekijöiden omalle vastuulle, jolloin etätyöpisteet ovat vähän mitä sattuu. Tästä seuraa tietysti ongelmia etenkin työntekijöiden niska-hartiaseudun ja selän lihaksistossa, mikä näkyy yritykselle kasvavina työterveyskuluina.

Työnantaja voi välttää turhat työterveyskulut ja sitouttaa työntekijöitä osallistumalla etätyöpisteiden hankintakustannuksiin osittain. Etätyöpisteiden hankinnat on mahdollista järjestää itse, mutta se on sangen työlästä työnantajalle ja työntekijälle. Työnantajat joutuisivat selvittelemään jatkuvasti laskuja ja/tai kulukuitteja työntekijöiden hankinnoista.

Epassi on lanseerannut tähän tarkoitukseen Epassi ErgoSafe -lompakon, jolla työnantaja voi automatisoida etätyöpisteiden hankinnoista syntyvän maksuliikenteen. Epassi ErgoSafe -lompakolla työnantajan ei tarvitse selvitellä laskuja, eikä työntekijän kerätä kuitteja ja tehdä kulukorvauslaskuja työnantajan selvitettäväksi. 

 

Turvaa paluu toimistoille koronavirus-kotitesteillä

Suomalaiset työnantajat miettivät tällä hetkellä kuumeisesti, miten työnteko organisoidaan hybridityön aikakaudella. Yksi isoimmista kysymyksistä on, että miten työntekijöiden terveys turvataan heidän palatessaan työpaikoille lähitulevaisuudessa.

Suomen hallitus valmistelee parhaillaan uutta koronatestausstrategiaa, jota tullaan toteuttamaan riittävän rokotekattavuuden saavuttamisen jälkeen. Uudessa testausstrategiassa suositellaan kotitestien hyödyntämistä etenkin matalan riskin ja lieväoireisten tartuntojen tunnistamisessa. Kotitestejä ei kuitenkaan voida käyttää hoito-, eristys- tai karanteenipäätösten perustana, vaan näihin päätöksiin tarvitaan laboratiossa tehdystä PCR-testistä positiivinen tulos.

Vastuulliset työnantajat voivat tarjota henkilöstölleen kotitestipaketteja. Jos flunssaoireinen työntekijä saa kotitestistä positiivisen tuloksen, tulee hänen seuraavaksi hakeutua oman sairaanhoitopiirin lähimpään näytteenottopisteeseen testattavaksi.

Tilaa koronaviruksen kotitestit Epassin kumppanilta Mediq Suomelta

Epassi ja Mediq Suomi ovat aloittaneet yhteistyön koronaviruksen kotitestien toimittamisesta työnantajille. Testi on suunniteltu koronavirustaudin tunnistamiseen käyttämällä nopeaa viruksen antigeenin määritystä nenän etuosasta otettavista näytteistä. Testitulos valmistuu noin 15 minuutissa.

Lue lisää ja tilaa koronaviruksen kotitestit >

 

Työnantaja, kiinnostuitko Epassista? Ota Epassi käyttöön tai jätä tarjouspyyntö.

Ota Epassi käyttöön tai jätä yhteydenottopyyntö

 

 

Lisää vinkkejä Epassilta:

Valitse henkilöstöetu, jonka työntekijät oikeasti haluavat.

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset palkansaajat haluavat eniten henkilöstöetuja, jotka kohdistuvat fyysiseen hyvinvointiin (kuten kuntosaliharjoitteluun tai hierontaan), kulttuurielämyksiin sekä ravitsemukseen ja lounaaseen.

Nämä kaikki saat järjestettyä helpoiten Epassilla. Ehkä siksi jo miljoona suomalaista epassittaa ostoksiaan yli 39 000 palveluntarjoajan verkostossamme.

TYÖNANTAJA: TUTUSTU MAHDOLLISUUKSIIN

WEBSITE FI B2B ads LP 2024 featured img@1.5x