Vaihda lounassetelit ja maksukortit Suomen helpoimpaan ja edullisimpaan lounaan maksutapaan.

Lounasedulla tarkoitetaan verottajan määrittelemiä erilaisia veroetuja aterioiden hinnoissa, joista hyötyvät sekä työnantaja että työntekijä. ePassi Lounas on moderni vaihtoehto vanhanaikaisille lounasseteleille ja maksukorteille, jotka aiheuttavat lisää kustannuksia ja vaivaa. Lounasetu on osa työhyvinvointia ja se varmistaa jaksamisen ja virkistää koko päiväksi. Lounasetua kutsutaan myös ravintoeduksi, sillä edun käyttö ei ole mitenkään rajattu lounasaikaan. Voit lukea lisää lounasedun hyödyistä, kustannuksista ja verotuksesta täältä.

ePassi Lounas työnantajille

Tarjoa lounasetu ilman matkakorttien jakelua, prepaid-latauksia, seteleitä tai sopimusruokailun laskutusta. Automaattisesti. Reaaliaikaisesti.

Tarjoamalla ravintoedun sekä työnantaja että työntekijä saavat merkittävät säästöt. ePassin ylivoimaiset ominaisuudet säästävät hallinnointiin uppoavaa aikaa ja rahaa, sillä se jakaa edun automaattisesti ja reaaliaikaisesti ilman logistiikkaa, rahan latauksia tai hävikkiä. Lisäksi se raportoi käytetyt eurot eriteltynä verottajaa varten. Kustannukset muodostuvat järkevästi vain ateriaedun toteutuneesta käytöstä ja palvelupalkkiosta, muita kustannuksia ei ole.

ePassilla sopimusruokailun laskutus jää historiaan täysin automatisoidun ylläpidon ansiosta. Maksut tehdään ePassin mobiililompakolla nopeasti parilla klikkauksella.

Edun voi tarjota luontoisetuna (palkanlisä) tai lounasvähennyksenä (palkanpidätys). Sopimusruokailumallissa työnantaja voi itse määritellä ne ravintolat, joissa haluaa tarjota ravintoedun ilman hankalaa laskutusrumbaa.

Uusasiakasmyynti:

Etelä-, Lounais- ja Itä-Suomi:

Niilo Koivisto 050462 7759
Teemu Kunttu 050 516 0554
Anssi Raitio 050 464 1171
Mari Peitsara 050 3053 999

Länsi-, Sisä- ja Pohjois-Suomi: 

Miikka Melantie 044 064 6363
Antti-Pekka Seikkula 044 064 6368
Mirko Melantie
044 064 6361

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@epassi.fi

Ota palvelu käyttöön

ePassi Lounas ravintoloille

ePassi on edullinen ja yksinkertainen lounasedun mobiilimaksuväline, joka automatisoi maksuliikenteen ilman maksuvälineen käsittelyä. Laajenna asiakaskuntaasi ePassilla ilman investointeja laitehankintoihin, ohjelmistoihin tai kiinteitä maksuja. Käyttöönotto on helppoa ja nopeaa: me hoidamme puolestasi rekisteröinnin järjestelmäämme ja sinun tarvitsee vain varmistaa kuinka maksu päätetään kassaan.

Maksun vastaanottaminen on helppoa ja nopeaa myös kiireiseen lounasaikaan. Nopea vilkaisu puhelinsovelluksen maksukuittiin kertoo kaiken oleellisen maksun oikeellisuudesta. Reaaliaikaiset raportit voidaan liittää päivän kassaan kirjanpitoa varten ja tilitykset hoituvat ilman laskuttamista automaattisesti.

Nyt voit unohtaa myös sopimusruokailun nimilistat, liput ja laput. ePassi tunnistaa automaattisesti osapuolia koskevan sopimuksen ja maksu voidaan tehdä samalla tavalla kuin avoimessa lounaassa ilman laskuttamista asiakassuhteen säilyessä normaalina.

Jo yli 7000 lounaspistettä on mukana, tule sinäkin mobiilimaksujen markkinajohtajan verkostoon.

Autamme mielellämme sinua ePassin käyttöönotossa. Ota heti yhteyttä:
Toni Lehtinen 050 351 9579

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@epassi.fi

Lounasedun hyödyt ja verotus

Lounastauolla ja hyvällä, monipuolisella lounaalla on positiivinen vaikutus työssä viihtymiseen ja myös työn tehokkuuteen. Kiireisen työpäivän keskellä rento ruokailuhetki työkavereiden kanssa virkistää. Lounasetu on edullinen sekä työnantajalle että työntekijälle. Lounasedun voi antaa joko palkan päälle tai osana palkkaa. Lounasetua kutsutaan myös ravintoeduksi, sillä edun käyttö ei ole mitenkään rajattu lounasaikaan. ePassin lounasetu käy maksuvälineenä tuhansissa ravintoloissa ja kahviloissa ympäri Suomen. Voit katsoa kaikki ePassin lounaspalvelujen käyttöpaikat täältä. Mikäli listauksessa ei ole vielä toivomaasi käyttöpaikkaa, voit ehdottaa uutta kohdetta suoraan täältä.

Lounasetu palkan päälle

Kun työnantajan maksamaa lounasetua annetaan työntekijän palkan päälle, kyse on luontoisedusta. Tavallaan kyse on palkankorotuksesta, joka on korvamerkattu työntekijän henkilökohtaiseen aterioimiseen. Lounasetu palkan päälle on kuitenkin palkankorotusta edullisempi sekä työnantajalle että työntekijälle..

Palkan päälle annettavan lounasedun kustannus työnantajalle

Kun työnantaja maksaa ja tarjoaa työntekijälle lounasedun palkan päälle, työntekijän palkkalaskelmaan lisätään 75 % luontoisedun määrästä. Tuo 75 % edusta on työntekijälle veronalaista tuloa ja siitä osuudesta työnantaja maksaa normaalit työnantajan sivukulut.

Esimerkki työnantajan kustannuksista:
  • Lounasetu 200 €
  • Työnantajan sivukulut veronalaisesta osuudesta 150 € x 23,5% = 35.25 €

Jos työntekijä käyttää vain osan edun määrästä, voidaan loput edun arvosta muuttaa rahapalkaksi. ePassin käytöstä ainoa kulu on pieni prosenteissa laskettava palvelumaksu lounasedun suuruudesta. Et siis maksa muita käsittelykuluja, lähetyskuluja tms. ePassi ei ole prepaid-maksuväline tai lounasseteli, joten maksat vain työntekijöiden syömistä aterioista. Automatisoitu hallinnointi säästää myös henkilöstöhallinnon aikaa.

Palkankorotuksen antaminen lounasetuna rahapalkan sijasta

Palkankorotus on edullisempaa antaa lounasedun muodossa kuin rahapalkkana, sillä verotettava osuus edusta on vain 75 %. Sekä työnantajamaksut että työntekijän tulovero maksetaan vain tuosta osuudesta. Lopusta 25 %:sta ei tarvitse maksaa työnantajamaksuja. Lounasetu sivukuluineen voidaan vähentää kokonaisuudessaan verotuksessa.

Lounasetu palkan osana

Kun lounasetu saadaan osana palkkaa, puhutaan niin sanotusta lounasvähennyksestä. Työntekijän nettopalkasta pidätetään lounasedun verotusarvo 75 %. Neljäsosan lounasedusta maksaa työnantaja.

Jos lounasetu on esimerkiksi 200 euroa kuukaudessa, työntekijän nettopalkasta vähennetään enimmillään 150 euroa. Erotukseksi jäävä enintään 50 euroa on työnantajalle vähennyskelpoinen kulu, josta työnantajan ei tarvitse maksaa sivukuluja. Työntekijälle ja työnantajalle ei synny verotettavaa tuloa. Huom! Sekä työnantajan että työntekijät toteutuvat kulut on sama kuin syötyjen aterioiden kustannus, koska ePassi ei ole prepaid-maksuväline, sen välittömien kustannusten määrät perustuu todelliseen käyttöön.

Palkan osana annettavan lounasedun kustannukset työnantajalle

Esimerkki työnantajan kustannuksista:
  • Lounasetu 200 €
  • Nettokustannus työnantajalle 50 €

ePassin käytöstä ainoa kulu on pieni prosenteissa laskettava palvelumaksu lounasedun suuruudesta. Et siis maksa muita käsittelykuluja, lähetyskuluja tms. Maksat vain niistä aterioista, jotka työntekijäsi syövät. Automatisoitu hallinnointi säästää myös henkilöstöhallinnon aikaa.

Paljonko lounasetua voi antaa kuukaudessa?

Lounasetua voidaan antaa joko tarkasti kunkin kuukauden työpäivien mukaan tai keskimääräisten työpäivien mukaan. Keskimääräinen työpäivien määrä on kuukausittain 21 päivää.

Vuonna 2019 ravintoedun suuruus voi olla 6,60 – 10,50 euroa ateriaa kohden.

Lue lisää ravintoedun verotuksesta täältä.

Olen yrittäjä, voinko tarjota lounasedun itselleni?

Yksityinen elinkeinonharjoittaja eli niin sanottu toiminimiyrittäjä ei valitettavasti voi hyödyntää lounasetua verottajan ohjeistuksen mukaan. Avoimen yhtiön tai kommandiittiyhtiön yhtiömies voi käyttää lounasetua vain, jos hänelle maksetaan kyseisestä yrityksestä palkkaa. Osakeyhtiön omistajayrittäjä voi tarjota itselleen lounasedun, vaikka olisi yrityksensä ainoa työntekijä. Yrittäjän eläkevakuutuksen alaiselle yrittäjälle lounasetu on varsin edullinen, sillä sivukuluja menee vain sosiaaliturvamaksun verran. YEL-yrittäjän kannattaa siis ehdottomasti antaa itselleen lounasetu palkan päälle, ei sen osana.

Esimerkki lounasedun kustannuksista YEL-alaiselle yrittäjälle:
  • Ravintoetu -200 €
  • Työnantajan sivukulut luontoisedun veronalaisesta osuudesta 150 x 1,08 % = 2,70 €

ePassin käytöstä ainoa kulu on pieni prosenteissa laskettava palvelumaksu lounasedun suuruudesta. Et siis maksa käsittely-, lähetys- tai muita kuluja.

Liitä ravintolasi ePassin verkostoon!

Maksujen tilitystä varten tarvitsemme yrityksen perustiedot ja asiakkaille toimipisteen tiedot. Tehtyämme rekisteröinnin, voit ryhtyä vastaanottamaan ePassin maksuja!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä