Lounasetu – itsestäänselvyys tulevaisuuden työpaikalla.

Kirjoittanut Niko Kangasmaa

Työnantajana sinulta vaaditaan paljon, jotta pystyt houkuttelemaan ja sitouttamaan päteviä työntekijöitä. Lähes kaikki yritykset tarjoavat palkan lisäksi erilaisia työsuhde-etuja työntekijöilleen. Suomessa verotus ja käytäntö mahdollistavat lukuisien erilaisten työsuhde-etujen tarjoamisen, mutta mitkä edut todella vaikuttavat henkilöstöön eniten? Tutkimuksen mukaan ei kannata unohtaa ainakaan lounasetua.

BLOG Lunch benefit - Self-evident in the workplace of the future HERO

Mitkä työsuhde-edut ovat itsestäänselviä?

Työntekijät ovat ja ovat aina olleet työnantajien tärkein voimavara. Suomessa oli hyvin pitkään erittäin tyypillistä, että työntekijä työskenteli samalla työpaikalla koko ikänsä. Tänä päivänä työntekijät vaihtavat työpaikkaa useita kertoja työuransa aikana. Siksi työnantajilla on aidosti vaikeuksia säilyttää henkilöstö – ja kaikki merkit viittaavat siihen, ettei tähän ole tulossa muutosta piakkoin.

Yksi monista tavoista osoittaa työntekijöillesi, että haluat heidän jäävän, on tarjota heille hyvät työsuhde-edut. Useimmilla työpaikoilla tarjotaan etuja, joita työntekijät pitävät jopa itsestäänselvinä. Ilmainen kahvi ja tee, hedelmät ja muut välipalat tai puhelinetu ovat useimmille suomalaisille tällaisia etuja. Ja hyviä käytäntöjähän nämä ovatkin – ilman niitä työpäivä olisi paljon tylsempi.

Me uskomme siihen, että tulevaisuuden työpaikalla työnantajan tukema lounas on itsestäänselvyys. Lounasedulla on nimittäin huomattavat hyödyt työnantajalle.

 

Lounasedun hyödyt työnantajalle.

Mitä väliä lounasedulla sitten on? On hyvin mahdollista, että lounasedun tarjoaminen lisää työhyvinvointia merkittävästi. Tutkimuksen mukaan lounasetu on nimittäin toiseksi eniten suomalaisia kiinnostava henkilöstöetu, fyysiseen hyvinvointiin suunnattujen etujen (kuten kuntosalitreeni, pyöräily tai hieronta) jälkeen. Ravintoetu myös auttaa luomaan positiivisemman työnantajamielikuvan yrityksestäsi.

 

Lounasedulla voit saavuttaa yrityksellesi seuraavat hyödyt:

1. Arvostus

Jokainen, joka pääsee hyödyntämään lounasetua, tuntee itsensä arvostetuksi. Joka kerta kun lounasetua käytetään, työntekijöitä muistutetaan, että työnantaja välittää heidän hyvinvoinnistaan ja hyvinvoinnistaan

2. Lisääntynyt yhteisöllisyys työpaikalla.

Syödessämme elimistömme vapauttaa hyvän olon hormoni oksitosiinia, joka auttaa meitä rentoutumaan ja tuntemaan olomme turvalliseksi. Turvallinen työyhteisö puolestaan on edellytys tehokkaalle tiimityölle ja luovuudelle, joten yhdessä lounaalla käyminen parantaa työntekijöidesi tehokkuutta pitkällä aikavälillä.

3. Kylläinen ja tyytyväinen henkilökunta.

Jos jätät lounaan kiireiden takia väliin, tulet nälkäiseksi. Ja nälkäisenä tulet ärtyisäksi. Lounasedun ansiosta lounaalla käyminen on mahdollista myös niillekin työntekijöille, jotka epäröivät ulkona syömistä kustannussyistä. Ja kylläisinä teemme tuottavasti töitä koko loppupäivänkin.

Lue lisää lounasedun hyödyistä työnantajalle

 

Lounasedun verohelpotukset takaavat kustannustehokkuuden.

Lounasedun verovapauden ansiosta saat työnantajana kaikki nämä hyödyt kustannustehokkaasti. Työnantajan kuluksi jää yleensä 25 % lounasedun arvosta, riippuen siitä järjestetäänkö etu osana palkkaa vai tarjotaanko se palkan päälle. Työnantajalle lounasedusta koituneista kustannuksista voit myös tehdä täydet verovähennykset.

Epassilla lounasedun kustannukset perustuvat aina edun todelliseen käyttöön. Samalla kun kerrytät lounasedulla kiitosta ja arvostusta työntekijöiltäsi, voit olla varma, ettet maksa turhasta. Ehkä siksi Epassia käyttää jo lähes miljoona suomalaista.

PYYDÄ TARJOUS EPASSILTA

 

Aiheet:LounasetuTyönantajamielikuvaTyösuhde-edut

Lisää vinkkejä Epassilta:

Valitse henkilöstöetu, jonka työntekijät oikeasti haluavat.

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset palkansaajat haluavat eniten henkilöstöetuja, jotka kohdistuvat fyysiseen hyvinvointiin (kuten kuntosaliharjoitteluun tai hierontaan), kulttuurielämyksiin sekä ravitsemukseen ja lounaaseen.

Nämä kaikki saat järjestettyä helpoiten Epassilla. Ehkä siksi jo miljoona suomalaista epassittaa ostoksiaan yli 39 000 palveluntarjoajan verkostossamme.

TYÖNANTAJA: TUTUSTU MAHDOLLISUUKSIIN

WEBSITE FI B2B ads LP 2024 featured img@1.5x