Työmatkaedun hyödyt, verotus ja kustannukset

Kirjoittanut Epassi

Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa 78,1 % pääkaupunkiseudulla työskentelevistä suomalaisista pitää työmatkustukseen liittyviä etuja tärkeinä. Työmatkaetu on siten työnantajalle kätevä tapa houkutella parhaat osaajat omalle palkkalistalle ja kannustaa heitä kulkemaan työmatkat hieman ekologisemmin. Verovapauden ansiosta etu on työnantajalle myös edullinen. Tästä blogista löydät tärkeimmät tiedot työmatkaedun hyödyistä, verotuksesta ja kustannuksista.

Työmatkaetu on helppo tapa kannustaa työntekijöitä hieman ekologisempaan työmatkustukseen. Lue blogistamme työmatkaedun hyödyt, verotus ja kustannukset.

Työnantajana voit tukea henkilökunnan työmatkoja työmatkaedulla. Kyseessä on henkilökohtainen luontoisetu, jonka ehdoista työnantaja ja palkansaaja neuvottelevat keskenään. Siten työmatkaetua ei tarvitse tarjota koko henkilöstölle. 

Työmatkaedulla voi maksaa julkisen liikenteen (säännöllinen henkilöliikenne kuten bussit ja junat, kaupunkipyörät ja reittitaksit) matkalippuja kodin ja työpaikan välillä kuljettaville matkoille. Edulla voi ostaa henkilökohtaisia kerta- ja kausilippuja tai ladata arvoa henkilökohtaiselle matkakortille. Matkojen määrää tai kellonaikaa ei ole rajoitettu, vaan työmatkaedulla ostettua lippua voi käyttää myös vapaa-ajan matkoihin.

 

Verovapaa työmatkaetu 3 400 € vuodessa.

Työmatkaetua voi tarjota vuodessa 3 400 euroon asti ja myös työntekijöille, joilla on vapaa autoetu. Huomionarvoista on myös se, että jos työmatkaedun arvo ylittää 900 euroa vuodessa, työnantajan tulee selvittää työntekijän todelliset matkakulut – eli hieman arvokkaampi etu vaatii vähän enemmän hallinnointityötä.

Työmatkaedun verovapaa enimmäisarvo jakautuu tasan polkupyöräedun kanssa. Jos tarjoat täyden pyöräedun 1 200 € / vuosi, voit tarjota sen lisäksi työmatkaetua verovapaasti enimmillään 2 200 € / vuosi. Lue lisää polkupyöräedusta.

Työnantajan tulee aina raportoida työmatkaedusta Tulorekisteriin, koska edun arvo pienentää työntekijän tuloverotuksessa kodin ja työpaikan välisistä matkakuluista tehtäviä verovähennyksiä. Lue lisää Tulorekististä

Lisää työmatkaedun ja muiden luontoisetujen verotuksesta voit lukea vero.fi:n sivuilta.

 

Työmatkaetu helposti Epassilta.

Voit järjestää työmatkaedun helposti Epassilla. Epassin käytöstä ainoa kulu on muutama prosentti palvelumaksu työmatkaedun suuruudesta. Käyttämätön etu hyvitetään aina seuraavan vuoden laskutuksessa, minkä ansiosta maksat vain sen osan työmatkaedusta, minkä työntekijäsi käyttävät. Automatisoitu hallinnointi säästää myös henkilöstöhallinnon aikaa.

Epassin työmatkaedulla voi maksaa henkilökohtaiset matkaliput tai kausiliput mm. HSL-sovelluksessa ja VR Matkalla -sovelluksessa sekä kaikissa Suomen R-kioskeissa, Stockmanneilla ja HSL:n omassa palvelupisteessä Rautatientorilla. Yhteensä verkostossamme on yli 1 000 lipunmyyntipistettä ympäri Suomen.

Tutustu työmatkaetuun

Aiheet:HenkilöstöedutTyömatkaetuTyösuhde-edut

Lisää vinkkejä Epassilta:

Valitse henkilöstöetu, jonka työntekijät oikeasti haluavat.

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset palkansaajat haluavat eniten henkilöstöetuja, jotka kohdistuvat fyysiseen hyvinvointiin (kuten kuntosaliharjoitteluun tai hierontaan), kulttuurielämyksiin sekä ravitsemukseen ja lounaaseen.

Nämä kaikki saat järjestettyä helpoiten Epassilla. Ehkä siksi jo miljoona suomalaista epassittaa ostoksiaan yli 39 000 palveluntarjoajan verkostossamme.

TYÖNANTAJA: TUTUSTU MAHDOLLISUUKSIIN

WEBSITE FI B2B ads LP 2024 featured img@1.5x