Epassi_Tuhannet_banner logo+text_2

 

Käyttövinkit ja verkkokaupat.

Lue alta Epassin parhaat käyttövinkit ja tutustu
Epassi-verkkokauppoihin.

 

Tälle sivulle olemme koonneet erilaisia vinkkejä siihen, kuinka voit käyttää Epassi-etujasi. Epassin omasta Epassi Marketplace -verkkokaupasta voit ostaa Epassin palveluntarjoajien palveluita helposti vaikka omalta kotisohvaltasi käsin. Keräsimme myös listalle 400 Epassin kauppiasta, joiden omissa verkkokaupoissa voit maksaa Epassilla. 

Klikkaa alla olevia painikkeita ja löydä juuri sinulle paras tapa käyttää Epassi-edut!

PS. Jos tarvitset ohjeita Epassin käyttöön, löydät ne täältä >>

 

marketplace_color_grey


Henkilöstöetujen verkkokauppa


Marketplace on verkkokauppa, jossa voit ostaa palveluntarjoajien palveluita Epassin liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointiedulla.

Muista seurata Marketplacen tapahtumia. Kauppiaita ja uusia tuotteita tulee päivittäin lisää!

Työntekijä1. Valitse palveluntarjoaja. 

Valitse palveluntarjoaja Marketplacesta. Voit suodattaa kategorian mukaan.

Työnantaja

2. Valitse tuotteet palveluntarjoajalta. 

Valitse haluamasi tuotteet palveluntarjoajan Marketplace-sivulta ja lisää ne ostoskoriin.


Palveluntarjoaja

3. Maksa Epassilla. 

Täytä tietosi ja maksa palvelu suoraan Epassilla.

 

TUTUSTU EPASSI MARKETPLACEEN

Käyttövinkit


Alla listattuna vinkkejä paikoista, joissa voit käyttää Epassin liikunta-, kulttuuri- tai hyvinvointietuja paikan päällä mobiilisovelluksella.

Muista, että mobiilisovelluksella et voi ostaa verkosta. Hyödynnä verkkokauppoja, Marketplacea tai Epassin verkkopalvelua, mikäli haluat maksaa etänä.Suosittuja liikuntaedun käyttötapoja

1. Kuntosalit ja kuntokeskukset


Salikortti tai -jäsenyys vaikka koko vuodeksi kerralla kuntoon! Tue paikallista ja etsi lähin salisi käyttöpaikkahaustamme tai valitse oma suosikkisi valtakunnallisista ketjuista.

Netissä maksu onnistuu helpon Epassi-maksunapin myötä mm. Liikku-kuntokeskusten (31 keskusta ympäri Suomen) ja GoGo Expressin (Tampere, Turku, Jyväskylä, Lahti, Pirkkala, Espoo, Pori) verkkokaupoista.

Muista valtakunnallisista toimijoista esimerkiksi Elixia, EasyFit, Ladyline, Fressi ja Forever ottavat aina vastaan Epassin liikuntaetumaksuja - katso myös mahdolliset etämaksuohjeistukset heidän sivuiltaan ylläolevista linkeistä.


2. Uimahallit ja kylpylät


Kymppikortti paikalliseen uimahalliin tai rentouttava kylpyläreissu?

Esimerkiksi Allas Sea Pool, Flamingo, Bomba, Holiday Club Katinkulta, Saimaa ja Caribia sekä virkistyskylpylä Fontanella
ovat olleet vuoden suosituimpia kylpyläkohteita ja heiltä saa myös henkilökohtaisia lahjakortteja myöhemmin kylpylään käytettäväksi.

Kylpylähotelli Kunnonpaikan verkkokaupasta löytyy helppo Epassi-maksunappi, jonka kautta voit ostaa netistä ennakkoon mm. kymmenen kerran kylpyläkortteja.


3. Nettitreenit ja verkkovalmennukset

 

Suosittuja valintoja palveluiksi ovat olleet mm.


Maksu Epassi -sovelluksella - katso ohjeet etämaksuun palveluntarjoajan sivuilta:

 

4. Palloiluhallit


Sulkapallon, tenniksen, padelin tai muiden mailapelien suosio on kasvanut entisestään kuluvina vuosina.

Epassin liikuntaedulla voidaan maksaa yksittäisiä kenttä- ja mailavuokria sekä vaikka viikottaiset vakiovuorot niin pitkälle, kuin etusaldoa riittää.

Palloiluhalleissa voit maksaa Epassin sovelluksella tai puhelinnumerolla tunnistautumalla hallien kassalla / vastaanotossa.

Tarkista oman lähihallisi maksutavat käyttöpaikkahaustamme. Muista, että halleille voit usein myös ladata etukäteen saldoa myöhemmin käytettäväksi.


5. GolfVoit ilmoittaa omalle golfkentällesi haluavasi maksaa ensi kauden pelioikeuden jo nyt ja sopia maksun suorittamisesta esimerkiksi Epassin mobiilisovelluksella.

Muista, että mikäli jäljellä oleva etusaldosi ei riitä koko maksuun, voit ladata sovelluksessa ensin puuttuvan määrän OmaRahaa tilillesi, ja suorittaa sen jälkeen maksun yhdellä kertaa.

Monet golfkentät mahdollistavat myös saldon latauksen nimelläsi Epassiin, jonka voit käyttää yksittäisiinkin kierroksiin ensi kauden alkaessa.

Lisäksi esimerkiksi Supergolfin palvelussa voit ladata saldon asiakastilillesi vuoden käyttöajalle. Myös GoGolfin palveluita voidaan maksaa Epassilla. Katso lista kaikista Epassia käyttävistä golfkentistä Golfpiste Teetime-palvelusta.


6. Keilahallit

Lähes joka pitäjästä löytyy keilahalli, jossa voi kokea onnistumisen elämyksiä ja rentoutua hyvässä seurassa. On muuten myös yllättävän hyvää treeniä keskivartalolle!
Voit maksaa Epassilla keilahallien kassoilla.

Kohti kaatoja!7. Kiipeily- ja boulderhallit


Kiipeilyharrastuksen suosio treenaamismuotona on kasvanut viime vuosina - kannattaa todellakin kokeilla!

Pääkaupunkiseudulla erityisesti Kiipeilyareenan Salmisaaren, Kalasataman ja Tammiston hallit ovat nostaneet suosiotaan.

Myös Boulderkeskuksen Espoon, Herttoniemen, Konalan, Pasilan ja Kinon hallit ovat keränneet paljon liikuntaeduilla maksajia - ei muuta kuin kokeilemaan!


8. Ulkoliikunta- ja seikkailupuistot


Seikkailupuistoista mm. KORKEE, Huikee, Zippy, Huikia Oulu ja PuuhaPark Vihti ovat olleet suosittuja käyttöpaikkoja etenkin kesäkaudella.

Monet ulkoliikuntapaikat ja seikkailupuistot tarjoavat mahdollisuutta ostaa henkilökohtaisia lahja- tai 10-kortteja käytettäväksi ensi vuoden aikana - katso lisää palveluntarjoajien sivuilta tai ota rohkeasti yhteyttä!

9. Muita liikuntaedun suosittuja käyttöpaikkoja


Muita suosittuja käyttöpaikkoja ovat olleet mm.


Jooga- ja pilatesstudiot


mm. Yoga Nordic (Helsinki, Vantaa, Espoo, Turku), BAY Helsinki, Roots Helsinki, Helsingin Astanga, Om Yoga -koulu (Tampere),
Pure Move (Turku), YogaROCKS (Lahti), Yoga room Lumo (Espoo), Somatic Studio (Helsinki) ja monet muut paikalliset jooga- ja pilatesstudiot - kysy lisää omalta suosikiltasi!


Tanssi


mm. Fiilis Fitness (Tampere), EtnoFitness (Helsinki), Salsa House (Tampere), Tanssikoulu Baila Baila ja monet muut tanssistudiot myyvät nyt talven ja kevään kursseja, myös verkkokursseja. Lanteet liikkeelle!


Urheiluseurojen liikuntapalvelut


Urheiluseuroille voidaan maksaa liikuntaedulla kaikkia sellaisia maksuja, jotka oikeuttavat suoraan liikuntapalvelun käyttöön, esimerkiksi suunnistuksessa iltarastien osallistumismaksut.

Sen sijaan lupatyyppisiä maksuja kuten seurojen jäsen- tai lisenssimaksuja, jotka eivät suoraan oikeuta palvelun käyttöön, ei voida maksaa liikuntaedulla. Tue paikallista urheiluseuraasi!

 

Juoksu- ja muut massaliikuntatapahtumat


Voit kohentaa treenimotivaatiotasi kertaheitolla ilmoittautumalla jo nyt ensi vuoden juoksu- ja muihin massaliikuntatapahtumiin!

Esimerkiksi Helsinki City Run, NUTS Trail Running, Helsinki Half Marathon, Saimaa Cycle Tour tai Finlandia-hiihto ovat olleet suosittuja Epassin liikuntaedun käyttökohteita.


Yhdessä lemmikin kanssa


Uusia ideoita yhdessä touhuamiseen ja harrastamiseen koirasi kanssa! Katso esimerkiksi Koirakoulu Kompassin nettikurssitarjonta, tai selvitä oman paikkakuntasi toimijat käyttöpaikkahausta.

Koiraharrastuslaji Dobossa yhdistyvät liikunta ja hauskanpito koiran kanssa dobopallon avulla - dobo-verkkokurssit löytää mm. Koirakoulu Vision nettisivuilta.

 

Suosittuja kulttuuriedun käyttötapoja


1. Tapahtumaliput


Lippuja festareille, konsertteihin, urheilutapahtumiin, stand-up iltoihin, teatteriin tai oikeastaan mihin vain saa ostettua Epassin kulttuurieduilla joko suoraan palveluntarjoajalta tai yleisimmin lippuvälittäjien kautta.

Tiketti.fi -verkkokaupassa voit ostaa lipun tapahtumiin Epassi-maksutavalla suoraan verkkokaupassa.

Netticket.fi ja Liveto -verkkokaupoissa voit ostaa lipun tapahtumiin Epassi-maksutavalla suoraan verkkokaupassa.

Ticketmaster tarjoaa mahdollisuuden varata tapahtumalipun verkossa ja lunastaa lippu Ticketmasterin toimipisteistä Epassi-maksutavalla.

Lippu.fi:n toimipisteissä (esim. R-kioskit) voi ostaa tapahtumalipun Epassi-maksutavalla. Lippujen ennakkovaraus onnistuu puhelimitse Lippu.fi myyntipalvelusta.


2. Elokuvateatterit


Istahdus leffateatterin punaiseen penkkiin antaa loistavan hengähdystauon arjen keskellä, ja voit unohtaa hetkeksi kaiken muun - virkistäytymistä parhaimmillaan.

Mikäli et halua käydä leffassa enää tämän vuoden puolella, voit ostaa sarjalippuja helposti nyt suoraan Finnkinon verkkokaupasta.

Myös muut paikalliset leffateatterit myyvät sarjalippuja ensi vuoden puolelle asti ulottuvalla voimassaoloajalla, ja voit ostaa niitä leffateatterien kassoilta.

Elokuvateatteri Iso-Hannun (Rauma) ja Leffabuumin (Mikkeli) verkkokauppojen kassalla voit maksaa suoraan Epassin maksunapilla.

 

3. Museokortti


Museokortti oikeuttaa vuoden aikana sisäänpääsyyn yli 300 eri museokohteeseen ja on ollut viime vuosina erittäin suosittu kulttuuriedun käyttökohde.

Voit joko ladata lisää käyttöaikaa nykyiseen Museokorttiisi tai ostaa täysin uuden kortin, jolloin käyttöaika alkaa vasta kortin ensimmäisestä käyttökerrasta.

Museokortin voi maksaa Epassin kulttuuriedulla suoraan Museokortin verkkokaupassa.


4. Teatterit


Lippuja teatterinäytöksiin voi ostaa suoraan teatterin lipunmyyntipisteiltä tai lippuvälittäjien kautta.

Monet teatterit tarjoavat myös mahdollisuutta käyttää kulttuurietu myös henkilökohtaiseen teatterilahjakorttiin, jolla voit pidentää edun voimassaoloaikaa ensi vuoden puolelle.

 

5. Eläinpuistot


Mikäli haluat viedä kulttuurikokemuksesi astetta karvaisempaan suuntaan, voit käyttää etuasi myös mm. Ähtärin ja Ranuan eläinpuistoissa, jotka ovat auki vuoden ympäri.

Eläinpuistot ovat oiva kotimaan matkailukohde!


6. Tiedekeskukset


Esimerkiksi Tiedekeskus Heurekassa riittää nähtävää ja koettavaa useammallekin visiitille vuoden aikana. Ja joka kerralla taatusti oppii jotain uutta!


7. Kansalaisopistojen kurssit


Uutta voi oppia taatusti myös paikallisten kansalaisopistojen kursseilla ja verkkokursseilla.

Opi jokin uusi taito tai verestä vanhaa osaamistasi - ja nauti hyvästä ryhmähengestä!

Tutustu tarjontaan ja etsi oman mielenkiintosi kohde Kansalaisopistojen sivuilla.


8. Urheiluseurojen liput


Lippuja tapahtumiin voi ostaa kulttuuriedulla ja liikuntapalveluita liikuntaedulla.

Jääkiekkoseuroista esimerkiksi KooKoon, Jukureiden, Lukon, KalPan, SaiPan, Ilveksen, Sportin ja HIFK:n kausikortteja voi ostaa kulttuuriedulla - kysy mahdollisuuksista paikalliselta suosikkiseuraltasi!


9+ Muita kulttuuriedun käyttöpaikkoja


Musiikkikoulut


Opi soittamaan kitaraa, pianoa, muita soittimia tai kehitä laulutaitoasi mm. Rockway.fi:n Internet-musiikkikoulun, Nettipianokoulu Ilon tai paikallisten musiikkiopistojen ja -opettajien avulla.


Pelitilat


Virtuaalipelaamiseen löytyy rutkasti monipuolista tarjontaa mm. Pikseli -virtuaalipuistoista Iso Omenassa (Espoo), REDIn kauppakeskuksessa (Helsinki), Flamingossa (Vantaa) ja Seinäjoen Ideaparkissa.

Tietokone- ja konsolipelaamista tarjoaa mm. Shelter Gameroom REDIn kauppakeskuksessa Helsingissä.


Suosittuja hyvinvointiedun käyttötapoja


1. Hierontapalvelut ja jalkahoidot


Hyvinvointiedun käyttöpaikkaverkostossa on yli 2000 hieronnan palveluntarjoajaa.

Mukana on niin pienyrittäjiä, joista voit etsiä lähimpäsi käyttöpaikkahakumme kautta,
kuin myös valtakunnallisia toimijoita kuten Rela-hierojat, joille voit varata ajan helposta nettipalvelusta.

Suosittu käyttötapa on ollut myös henkilökohtaisen lahjakortin ostaminen suoraan palveluntarjoajan verkkokaupasta.

Esimerkiksi Fysiomekan (Helsinki, Jyväskylä, Kotka, Kuopio, Siilinjärvi),
Hierontaotteen ja Suomen Urheiluhierontakeskuksen (Pääkaupunkiseutu) sivuilla tämä onnistuu myös kotisohvalta.

Myös Rela-hierojat on lisännyt maksunapin nyt valikoimaansa verkkokauppaan.

Hyvinvointietua voi käyttää klassiseen hierontaan, urheiluhierontaan sekä ammattitutkinnon suorittaneen palveluntarjoajan antamiin jalkahoitoihin.

Esimerkiksi aromaterapia tai kuumakivihieronta eivät ole edun piirissä.


2. Hammashoito


Euromääräisesti suuri osa hyvinvointiedusta kulutetaan hammashoidon palveluihin.

Hammashoidon voi maksaa Epassin hyvinvointiedulla mm. Mehiläisen, Oralin, PlusTerveyden, Terveystalon tai Pihlajalinnan toimipisteissä.

Varaa aika netissä ja kerro toimipisteen kassalla maksavasi Epassilla. Maksu onnistuu joko puhelinnumero ilmoittaen tai Epassin mobiilisovelluksella.

3. Terveysmittaus


Yksi hyvinvointiedun huomattavista kasvajista tänä vuonna on ollut helpot laboratoriokokeet ilman lääkärin lähetettä tarjoava verkkopalvelu Puhti.

Testit tarjoavat tarkkaa ja arvokasta tietoa kroppasi tilasta, joka auttaa sinua parantamaan kehosi hyvinvointia.

Puhti-palvelussa varaat ajan näytteenottoon ilman erillistä lääkärikäyntiä ja näet tulokset tulkittuina seuraavana päivänä.

Valitse maksutavaksi Epassi valittuasi tuotteen ostoskoriin Puhdin verkkokaupassa ja vahvista maksu omilla Epassi-tunnuksillasi.

Myös mm. Terveystalo tarjoaa liikkujan, laihduttajan, keliakian, tai kasvissyöjän personoituja tutkimuspaketteja. 


Terveystalossa maksetaan toimipisteen kassalla Epassin mobiilisovelluksella.


4. Fysioterapia ja muu fysikaalinen hoito


Fysioterapian ja fysikaalisen hoidon lisäksi myös manipulaatiohoidot kuten osteopatia, naprapatia tai kiropraktiikka voidaan maksaa Epassin hyvinvointiedulla.

Fysioterapiapalveluita tarjoavat paikallisten toimijoiden lisäksi mm. Medirex ja Fysios.


5. Erikoislääkärit


Voit maksaa Epassin hyvinvoinnilla työterveyden ulkopuolisia palveluita mm. Terveystalossa ja Mehiläisessä.

Saatavilla on kaikkien erityisalojen asiantuntijoita, esimerkiksi silmä- tai urheilulääkäreitä.

Maksaminen Terveystalossa käy kätevästi Epassin mobiilisovelluksella.

Lisätietoa ja ajanvaraus Terveystaloon

Maksaminen Mehiläisessä hoidetaan omalla puhelinnumerolla kassalla tunnistautumalla.

Lisätietoa ja ajanvaraus Mehiläiseen


Huom! Tarkista Hyvinvointietusi mahdolliset käyttörajaukset.


Epassi Hyvinvointi on “vapaaehtoinen” osa työnantajan tarjoamaa työterveyshuoltoa, pakollisen työterveyshuollon ohelle.

Siksi hyvinvointiedun kohdalla on mainittu työnantajan lähete siitä, mihin etua voi käyttää.

Työnantaja voi rajata edun koskemaan esimerkiksi vain hierontapalveluita tai hammashoitoa.


Tarkista näin:

Sovelluksessa.

Etsi haluamasi hyvinvointipalvelu, ja 

Verkossa.

Kirjaudu Epassi-tunnuksillasi sisään tästä. Näet Hyvinvointi-saldosi alla työnantajasi antaman ohjeen.

Jos kenttä on tyhjä, ei työnantajasi ole rajoittanut hyvinvointiedun käyttöä ja kaikki käyttöpaikat ovat käytettävissäsi.

Huom! Muistathan, että hyvinvointiedulla ei voi maksaa mitään esteettisiä palveluita kuten kampaamo-, kauneudenhoito- tai spa-tyyppisiä hoitoja verottajan määrittämien ohjeiden mukaisesti.

 

Hyödyllisiä linkkejä


Kirjaudu sisään ja tarkista saldosi

Täydennä etuasi OmaRahalla

Jos haluat ostaa palvelun mihin etusaldosi ei kokonaisuudessaan riitä, voit ladata tilillesi omaa rahaasi ja hyödyntää etusummasi täysimääräisesti. Katso ohje tästä.


Lataa Epassin sovellus Google Playsta

Lataa Epassin sovellus App Storesta

Lataa Epassin sovellus Huawei AppGAllerysta

Usein kysytyt kysymykset - työntekijä


Miten etsiä käyttöpaikkoja?


Helpoin tapa selata oman alueesi kaikki käyttöpaikat on ladata ja avata Epassi-sovellus puhelimessa.


Hae näin Epassi-sovelluksella:


Selaa kartalla.

Katso lähellä sinua olevat käyttöpaikat sovelluksen avausnäkymän Kartta-painikkeesta. (klikkaamalla sijaintisi päälle).

Lähistön käyttöpaikat listana.

Klikkaa Epassi-sovelluksen "Haku"-linkkiä alhaalta ja valitse sen jälkeen ylhäältä, haluatko etsiä esim. liikunta- vai hyvinvointipalveluita.

Näet kaikki Epassi-käyttöpaikat järjestettynä sen mukaan, kuinka lähellä sinua ne ovat.

Käyttöpaikkojen tekstihaku.

Voit hakea kaikkia käyttöpaikkoja "Haku"-sivulta.

Voit hakea paikkoja niiden nimellä, lajilla tai sijainnilla.


Nimi- ja karttahaku selaimessa


Jos käytät tällä hetkellä isompaa näyttöä tietokoneella tai tabletilla, löytyy paras ratkaisu sivustomme käyttöpaikkahausta:

Käyttöpaikkahakuun tästä >

Verkkokaupat, joissa voit maksaa Epassilla

 

1. Liikunta- ja kulttuuriedun verkkokaupat

(2. Hyvinvointiedun verkkokaupat, 3. Lounasedun verkkokaupat)

 

Liikunta- ja kulttuuriedun verkkokaupat

Hiihtokeskukset

Huom! Muissa hiihtokeskuksissa voit maksaa aina paikan päällä hiihtokeskuksen kassalla. Myös välinevuokran voi maksaa Epassin liikuntaedulla.

Kuntokeskukset

Valtakunnalliset tai useampi paikkakunta

Paikalliset

Kylpylät

 

Harrastukset ja viihde

Keilailu

Jooga

Mailapelit

Vesilajit

Muut

 

VerkkovalmennuksetKulttuuriedun käyttökohteet

Elokuvateatterit
Museot ja taidenäyttelyt
Lippukaupat
Taideverkkokursseja
Kansalaisopistot ja yhdistykset
 

Hyvinvointiedun verkkokaupat

Hieronta ja fysioterapia

Terveysmittaus
Henkinen hyvinvointi
 • Auntie - mielen hyvinvointipalvelu kun arki tökkii
Muut hyvinvointiedun verkkokaupat
 

 

Lounasedun verkkokaupat

Ravintolat

 

ErgoSafe-edun verkkokaupat

Ohjeet Epassi-etujen käyttöön.

Näin maksat Epassilla.

Epassilla maksaminen on helppoa! Voit maksaa joko Epassin sovelluksella, verkossa, puhelinnumerollasi tai tekstiviestillä. Kaikki maksutavat eivät kuitenkaan käy kaikissa käyttöpaikoissa. Tarkista Epassin käyttöpaikkahausta kunkin yrityksen hyväksymät maksutavat.

 

Maksu sovelluksella

(HUOM! Sovellusmaksut tehdään aina paikan päällä.)

Lataa Epassi-sovellus Google Play-kaupasta, App Storesta tai Huawei AppGallerysta. Edut kulkevat kätevästi mukanasi puhelimessasi!

 1. Etsi käyttöpaikkahausta oikea toimipiste.
 2. Syötä maksettava summa tai valitse tuote.
 3. Vahvista maksu pyyhkäisemällä ja näytä kuitti puhelimesi ruudulta kassalla. Huomaa, että kuitti on voimassa 15 minuuttia maksuhetkestä - tee siis maksu vasta paikan päällä!


  Sport + OmaRaha payment example 1600x600

   

 

Maksu verkossa

Verkossa maksuja voi tehdä useammallakin tavalla: 

1. Tutustu Epassi Marketplaceen, jossa voit käyttää Epassi-etujasi helposti Epassin maksupainikkeella verkkokaupan kassalla. Siirryt maksamaan ostoksesi Epassin verkkopalveluun ja palaat sen jälkeen verkkokauppaan.

2. Epassi Marketplacen lisäksi täältä löydät listan kauppiaiden omista verkkokaupoista, joissa voit maksaa Epassilla. Painamalla Epassi-maksupainiketta, siirryt maksamaan ostoksesi Epassin verkkopalveluun ja palaat sen jälkeen verkkokauppaan. 

3. Jotkin käyttöpaikat, esimerkiksi osa urheiluseuroista, eivät voi ottaa vastaan kassamaksuja. Sen sijaan saat heiltä laskun, jonka voit maksaa Epassin verkkopalvelussa näin:

 • Kun olet kirjautunut sisään Epassin verkkopalveluun, valitse sivuvalikosta “Verkkomaksut”.
 • Kirjoita palveluntarjoajan nimi ”Valitse palveluntarjoaja”-kenttään ja valitse haluamasi palveluntarjoaja.
 • Täytä vaaditut kentät ja paina ”Maksa”-painiketta, joka ilmestyy, kun kaikki tarvittavat tiedot on täytetty. Maksu veloitetaan Epassi-saldostasi saman tien. Voit käyttää maksamiseen myös lataamaasi OmaRahaa.
 • Saat sähköpostiisi kuitin, jonka voit tarvittaessa näyttää tai lähettää palveluntarjoajalle.
 • Noudatathan toimipisteen mahdollisesti antamia ohjeistuksia verkkomaksuissa. 

 

Maksu puhelinnumerolla

Osa käyttöpaikoista voi tehdä veloituksen matkapuhelinnumerollasi. Toimi näin:

 1. Kerro kassalla maksavasi Epassilla ja matkapuhelinnumerollasi.
 2. Esitä henkilöllisyystodistuksesi ja anna matkapuhelinnumerosi sekä summa, jonka halua maksaa Epassilla.
 3. Saat kuitin maksusta Epassi-sovellukseen tai tekstiviestillä, jos et ole ladannut sovellusta.


Huomioi, että puhelinnumerosi tulee olla lisättynä käyttäjätietoihisi, jotta maksu onnistuu!


Maksu tekstiviestillä

Osa käyttöpaikoista hyväksyy tekstiviestimaksuja. Toimi näin:

 1. Varmista, että käyttöpaikka hyväksyy tekstiviestimaksuja!
 2. Kirjoita tekstiviestiin toimipaikan numerotunnus, välilyönti sekä maksettava summa, esimerkiksi ”39097 9,80”. Toimipaikan viisinumeroinen tunnus löytyy kassalta. 
 3. Lähetä tekstiviesti numeroon 050 902 3456.
 4. Näytä paluuviestinä saamasi maksukuitti kassalle.

Näin kirjaudut Epassiin.


Kun otat Epassia käyttöön ensimmäistä kertaa, käytä kirjautuessa Epassin lähettämässä tervetuloviestissä saamaasi henkilökohtaista kutsulinkkiä. Tuo viesti on lähetetty sinulle siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka työnantajasi on Epassille toimittanut ja jota sinun tulee käyttää ensimmäiseen kirjautumiseen.

 • Käytä kirjautumiseen sitä sähköpostiosoitetta, johon viesti on tullut.

 • Aktivointilinkki on voimassa vain yhden kerran!

Kun olet kirjautunut sisään ensimmäistä kertaa, voit vaihtaa Käyttäjä-kohdassa kirjautumisyhteystietojasi. 

Jos sisäänkirjautuminen ei onnistu, lue ohjeet täältä

Etkö saanut kutsulinkkiä tai poistitko vahingossa viestin, mutta sinulle kuuluu Epassi-edut? Ei hätää kirjautuminen kutsulinkin kautta ei ole pakollista. Voit myös käydä lataamassa Epassi-sovelluksen sovelluskaupasta ja kirjautua sisään sovellukseen noudattamalla alla olevia kirjautumisohjeita kohdasta 2. eteenpäin.

Toimi näin:

1. Kun olet saanut Epassilta viestin sähköpostiisi, avaa viesti ja lataa Epassi-sovellus puhelimeesi viestissä olevasta linkistä.

2. Valitse kieli ja kirjautumistavaksi sähköposti.

3. Syötä sähköpostiosoitteesi ja vahvista kirjautuminen vahvistuskoodilla, jonka sait juuri sähköpostitse. Sovellus kysyy liitätkö Finnair Plus -tilisi. Voit ohittaa tämän vaiheen.

4. Hyväksy käyttöehdot ja tietosuojaseloste.

5. Tarkista tietosi, ja lisää puhelinnumerosi, jotta voit maksaa myös osassa paikoista puhelinnumerollasi.

6. Tarkista Saldot-sivulta, mitä etuja ja kuinka paljon sinulla on käytettävissä. Etsi sinulle paras tapa arjen piristämiseen Epassin yli 30 000 käyttöpaikan joukosta.

Screenshot 2022-08-19 at 12.46.21

Näin lataat ja käytät Omarahaa.

 

Mitä on OmaRaha?

OmaRaha on omaa rahaasi, jota voit ladata Epassi-tilillesi omasta verkkopankistasi ja käyttää tarpeen mukaan esimerkiksi silloin, kun maksettava summa on henkilöstöedun arvoa suurempi. Et siis tarvitse muita maksuvälineitä, vaan saat kuitattua koko summan Epassi-sovelluksessa yhdellä kertaa.

OmaRahaa käytetään myös henkilöstöetujen omavastuuosuuksien maksamiseen. Omavastuuosuus on usein käytössä Lounasedussa ja työnantajastasi riippuen mahdollisesti myös muissa etutyypeissä. Mikäli OmaRaha on käytössä, tulee sinun ladata OmaRahaa Epassi-tilillesi, jotta etujesi saldot tulevat näkyviin. Mikäli henkilöstöetujesi saldot on käytetty ja nollissa, voit käyttää OmaRahaa maksaaksesi tuotteet tai palvelut kokonaan lataamallasi OmaRahalla (maksat siis koko maksun itse). 

Maksukuitista näet kuinka paljon maksusta kuitataan etusaldostasi ja kuinka paljon OmaRahasta. OmaRahalla voit maksaa minkä suuruisia maksuja tahansa. Se käy kaikkialla, missä voit maksaa Epassin mobiilisovelluksella. 

Huomaathan kuitenkin, että et voi maksaa OmaRahalla etusaldosi ylittävää osuutta tekstiviestimaksuna etkä puhelinnumerollasi. 

Esimerkki: Joogatuntien kausimaksun maksaminen liikuntaedulla ja Omarahalla
Tässä tapauksessa liikuntaedun saldo on 208,50 euroa ja jäsenyys maksaa 300 euroa. Erotus maksetaan sujuvasti samalla kertaa Epassi OmaRaha -saldosta.

 

Sport + OmaRaha payment example 1600x600

 

Näin lataat OmaRahaa.

Jos työnantajasi veloittaa edusta omavastuun OmaRahalla, sinun pitää ladata rahaa Epassin OmaRaha-saldoon käyttääksesi etua. OmaRahalla voit myös maksaa edun maksimiarvon ylittävän osuuden kätevästi.
 
Huom. Ensimmäisellä kerralla sinun tulee tehdä vahva tunnistautuminen ennen kuin pystyt lataamaan OmaRahaa. Lue lisää käyttäjän tunnistamisesta täältä.
 1. Avaa Epassi-sovelluksen Saldot-sivu.
 2. Klikkaa LATAA SALDOA OmaRaha-kohdasta.
 3. Valitse ladattava summa (vähintään 20 €).
 4. Seuraa ohjeita ja vahvista maksu omasta verkkopankistasi.

  image (9)

Mikäli sinulla ei vielä ole Epassi-sovellusta, lataa se sovelluskaupasta (Google Play tai App Store).

Lisätietoa OmaRahasta.

Selaa palveluntarjoajia Epassi Marketplacesta.

TUTUSTU EPASSI MARKETPLACEEN

Oletko työnantaja? Kiinnostuitko Epassista? 


Ota markkinoiden helpoimmat  ja kattavimmat henkilöstöedut käyttöön.

OTA KÄYTTÖÖN