Suomen monipuolisin työsuhde-etu.

OTA KÄYTTÖÖN

https://www.epassi.com/hubfs/FIN%20WEB%20BANNER%20January.mp4

Valitse henkilöstöetu, jonka työntekijät oikeasti haluavat.

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset palkansaajat haluavat eniten henkilöstöetuja, jotka kohdistuvat fyysiseen hyvinvointiin (kuten kuntosaliharjoitteluun tai urheiluhierontaan), kulttuurielämyksiin sekä ravitsemukseen ja lounaaseen.

Nämä kaikki saat järjestettyä helpoiten Epassilla. Ehkä siksi jo miljoona suomalaista epassittaa ostoksiaan yli 39 000 palveluntarjoajan verkostossamme.

Ota helposti käyttöön henkilöstöedut, joita työntekijät oikeasti haluavat.

OTA KÄYTTÖÖN

WEBSITE EpassiBIKE also ball

Miksi Epassi? 

Ellipse 46-Jun-15-2022-10-16-56-94-PM

Yrityksesi näköinen.

Epassilla on Suomen monipuolisin valikoima erilaisia etuja, joista voidaan räätälöidä yritystäsi parhaiten palveleva paketti. Edut saatte käyttöönne nopeasti ja stressittömästi.

Ellipse 45-1

Järkevät kustannukset.

Laskutuksemme perustuu aina etujen todelliseen käyttöön, sillä hyvitämme käyttämättömät edut seuraavan vuoden laskutuksessa. Liittymismaksuja emme veloita.

Ellipse 46-Sep-25-2020-10-40-30-62-AM-1

Käyttäjä edellä.

Edut kulkevat mukana puhelimessa ja ovat siten aina käden ulottuvilla. Epassi palvelee monenlaisia käyttäjiä: sillä voi maksaa kaikkiaan jo 39 000 paikassa ympäri Suomen.

Ellipse 46-4-1

Kattava raportointi.

Voit seurata etujen käyttöä työntekijä- ja etukohtaisesti reaaliajassa. Tällöin etujen vaikutusta työhyvinvointiin on helppo arvioida.

Ellipse 46-3

Ekologinen valinta.

Koska kortteja tai seteleitä ei tarvita, Epassin käytöstä ei synny paperi- tai muoviroskaa. Lisäksi palvelimemme pyörivät uusiutuvalla energialla.

Ellipse 46-2

Kotimainen palvelu.

Epassi on suomalainen yritys, joka työllistää ihmisiä Suomessa, Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa. Palvelemme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

 

 

Suomen monipuolisin työsuhde-etu.

Työnantaja päättää Epassilla jaettavan hyvinvointibudjetin ja työntekijät valitsevat mihin sen käyttävät. Etuja käytetään helpolla sovelluksella, jonne halutut edut latautuvat haluttuina aikoina. Käyttökohteita Epassilla on Suomen eniten.

OTA KÄYTTÖÖN

 

Tutustu myös Epassi ErgoSafe -etuun.

Lounasetu copy-1-1

Epassi Lounas hyödyttää sekä sinua että työntekijöitäsi.

Lounasetu kannustaa työntekijöitäsi pitämään lounastauon ja syömään järkevästi työpäivän aikana, valittavana on 11 000 ateriapistettä. Terveellinen ruoka lisää koko joukkueesi hyvinvointia, ja lounasedun ansiosta työntekijäsi pääsevät nauttimaan siitä tavallista huokeampaan hintaan, jopa joka viides ateria on ilmainen!

Epassi Lounas on fiksu sijoitus myös sinulle, sillä yrityksesi voi vähentää edun kustannukset verotuksessa.

Voit tarjota lounasedun työntekijöille joko luontoisetuna (palkanlisä) tai lounasvähennyksenä (palkanpidätys), jolloin palkasta vähennetään edun verotusarvo 75 %. Verotusarvon ylittävän osuuden työntekijäsi voivat maksaa kätevästi Epassiin ladatulla OmaRahalla.

Tutustu lounasetuun
 
 
 

WEBSITE rounded square for flex product tab 380x380

Epassi Flex on työntekijän
henkilökohtainen hyvinvointibudjetti.

Siinä missä yksi kaipaa hierontaa, toinen palautuu mieluummin teatterissa ja kolmas kuntosalitreenin parissa. Epassi Flex tarjoaa henkilöstöetujen käyttöön juuri tällaista valinnanvapautta ilman, että työnantajalle syntyisi turhia kuluja.

Työnantaja valitsee Flexiin vähintään 2-4 etua (liikunta-, kulttuuri-, työmatka- ja hyvinvointiedut) ja asettaa edun arvon. Työntekijät puolestaan päättävät itse, mikä on juuri heille paras tapa käyttää Flex-etuaan. Epassi huolehtii taustalla etukohtaisten verotusarvojen noudattamisesta. 

Suomen arvostetuimmat työnantajat ovat ottaneet Flexin käyttöön, koska se on joustavin hyvinvointibudjetti.

TUTUSTU EPASSI FLEXIIN

Asset 1 380x380

Epassi Liikunta kannustaa työntekijäsi liikkeelle

Liikuntaedulla työntekijäsi voivat esimerkiksi ostaa salikortin, käydä uimahallissa tai osallistua tenniskurssille 12 000 käyttöpaikassa. Etua voi käyttää myös urheiluseurojen ja erilaisten liikuntatapahtumien jäsen- tai osallistumismaksuihin. 

Liikuntaedun yhteenlaskettu arvo yhdessä kulttuuriedun kanssa voi olla enintään 400 euroa vuodessa. Sen voi vähentää kokonaisuudessaan verotuksessa.

Tutustu liikunta- ja kulttuurietuun

culture-1

Epassi Kulttuuri tarjoaa työntekijöillesi hyviä arjen elämyksiä

Kulttuuriedulla työntekijäsi voivat maksaa vaikkapa museokortin, festarilipun tai kansalaisopiston keramiikkakurssin. Se käy yhtä lailla leffaan kuin pakohuonepeleihin – käyttökohteita riittää yli 4 000. Epassin kulttuuriedulla voi maksaa myös lippuvälittäjien myyntipisteissä ja R-kioskeissa. 

Kulttuuriedun yhteenlaskettu arvo yhdessä liikuntaedun kanssa voi olla enintään 400 euroa vuodessa. Sen voi vähentää kokonaisuudessaan verotuksessa.

Tutustu liikunta- ja kulttuurietuun

logo

 

Työsuhdepyörä on veroton luontoisetu 1 200 euroon asti vuodessa. EpassiBIKE-palvelulla työnantaja hankkii polkupyörän työntekijän käyttöön leasingsopimuksella. Edun piiriin kuuluvat kaikenlaiset pyörät perinteisistä malleista sähköpyöriin (teho max 250W, 25 km/h).

Työsuhdepyörä voi olla tarkoitettu kodin ja työpaikan välillä, maanteillä, maastopoluilla tai vaikka alamäkiradoilla ajamiseen. Työntekijälle työsuhdepyörän verovapaa leasinghinta on 100 euroa kuukaudessa (1 200 €/vuosi). Leasingsopimuksen pituus riippuu työsuhdepyörän hankintahinnasta.  Leasingkauden päätteeksi työntekijä voi lunastaa pyörän itselleen 5 %:lla sen hankintahinnasta tai palauttaa sen Epassin osoittamaan paikkaan.

TUTUSTU PYÖRÄETUUN

Asset 4

Epassi Hyvinvointi muistuttaa työntekijöitäsi pitämään huolta itsestään

Hyvinvointietua voi käyttää erilaisiin hyvinvointi- ja terveyspalveluihin, kuten hierontaan, terveystarkastuspakettiin tai hammaslääkärillä käyntiin 10 000 käyttöpaikassa.

Nyt myös fysioterapian voi maksaa ilman lääkärin tai työterveyshuollon lähetettä.

Sen sijaan edulla ei voi maksaa kosmeettisia tai esteettisiä palveluita, eikä henkilökohtaisia henkisen kehittämisen valmennuksia. 

Hyvinvointietua voi tarjota enintään 500 euroa vuodessa ja etu tulee tarjota koko henkilöstölle.

Hyvinvointietu on vapaaehtoista terveydenhuoltoa, josta tulee mainita työhyvinvointi- tai työterveyssuunnitelmassa. Työnantaja kirjoittaa lähetetekstin Epassiin ottaessaan hyvinvointiedun käyttöön ja työntekijät näkevät sen oman Epassi-tilinsä yhteydessä.

Tutustu hyvinvointietuun

Asset 5

Epassi Työmatka kuljettaa työntekijäsi kotoa töihin ja takaisin

Työntekijäsi voivat kuitata kodin ja työpaikan väliset matkat näppärästi työmatkaedulla. Epassi käy matkakorttien ja kausilippujen maksuvälineeksi muun muassa HSL-, VR Matkalla- sekä Matkahuolto Reitit ja liput -sovelluksissa sekä R-kioskeilla, Stockmannilla ja HSL:n palvelupisteissä (Itis, Pasila ja Rautatientori) yhteensä yli 1 000 lipunmyyntipisteessä. 

Voit tarjota työmatkaedun työntekijöillesi joko palkanlisänä tai palkkaan sisällytettynä etuna.

Etu on verovapaa 3 400 euroon asti.

Tutustu työmatkaetuun

Ota Epassin työsuhde-edut käyttöön yrityksellesi.

Valitse yrityksesi koko:

Epassin käyttöönotto yli 20 hengen yrityksille.

Pyydä alta tarjous Epassi-eduista, niin räätälöimme juuri teille sopivan ratkaisun. Tarjouksesta etenemme palvelusopimuksen sähköiseen allekirjoittamisen ja tilauksen viimeistelyn kautta Epassin julkaisuun henkilöstöllenne. 

Asiakaspalvelumme on apuna kaikissa käyttöönoton vaiheissa. Voit aina olla meihin yhteydessä puhelinnumerossa 0200 69 000.

 

Pyydä tarjous Epassista.

Räätälöimme palvelumme juuri teidän tarpeidenne mukaiseksi. Pyydä tarjous ja anna meidän hoitaa loput.

Epassin käyttöönotto 1-20 henkilön yrityksille.

 

Hinnoittelu: Epassi Go

Epassin Go -palvelun kustannukset muodostuvat palvelumaksusta, joka peritään ladatun edun arvosta seuraavasti:

  • Lounas 2,0 %
  • Liikunta- ja Kulttuuri 4,7 %
  • Hyvinvointi 4,7 %
  • Työmatka 4,7 %

Palvelumaksu on vähintään 10 €/etu/työntekijä/v. Lounasedussa ei ole minimimaksua.

Palvelu laskutetaan asiakkaalta etukäteen. Palvelu aktivoidaan 1-2 pankkipäivän kuluessa laskun maksamisesta. 

OmaRahaa ei ole mahdollista hyödyntää omavastuun kuittaamiseen Epassi Go:ssa.

Hinnoittelu: Epassi Plus

Epassin Plus -palvelun kustannukset muodostuvat palvelumaksusta, joka peritään ladatun edun arvosta seuraavasti:

  • Lounas 2,0 %
  • Liikunta- ja Kulttuuri 5,9 %
  • Flex (sis. 2-3 etua: liikunta & kulttuuri, työmatka, hyvinvointi): 5,9 %

Yrityskohtainen kuukausimaksu 5 €/kk 

Palvelu aktivoidaan asiakastukemme toimesta digitaalisen sopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Tilaus edellyttää nimenkirjoituksellisen henkilön sähköistä allekirjoitusta.

Osana palvelumme käytön aloitusta tarkastamme yrityksenne luottotiedot.

 

Tilaa Epassi Plus

TILAA EPASSI PLUS

Refet - 5 stars padding
"Epassi on todella monipuolinen ja edunsaajalle helppokäyttöinen. Laajan etupaketin myötä meillä on etujen käyttö ja sitä myötä henkilöstön tyytyväisyys etuihin on lisääntynyt merkittävästi."

- Riitta Peltola, 9Solutions Oy
Lokakuu 2023

 

Refet - 4,5 stars padding
"Järjestelmän käyttö niin työnantaja kuin työntekijä näkökulmasta vaivatonta ja helppoa."

- Pilvi Virtanen, Suominen Kuitukankaat Oy
Lokakuu 2023

 

Refet - 5 stars padding
"Helppo ja selkeä käyttöliittymä. Käyttöpaikkoja runsaasti. Hyvin toimiva asiakaspalvelu ja laskutus."

- Jani Kokkonen, Jaakkoo-Taara Oy
Maaliskuu 2023

 

Refet - 4,5 stars padding
"Käyttöönotto on helppoa ja se tarjoaa henkilöstölle vapauden kohdentaa etunsa omien tarpeidensa mukaisesti. Henkilöstö on ollut todella tyytyväinen sen palveluiden suureen valikoimaan."

- Jami Lyyra, Pienryhmäkoti Tuikku Oy
Maaliskuu 2023

 

Refet - 5 stars padding
"Hyvät valikoimat käyttökohteita, joissa etua voi hyödyntää. Epassi -sovelluksen käyttö on helppoa. Työnantajalle helppo ja hyödyllinen tapa palkita henkilöstöä ja edistää työhyvinvointia."

- Tuija Matikainen, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy
Lokakuu 2023

 

Refet - 5 stars padding
"Epassi on monikäyttöinen: henkilökunta arvostaa valinnaisuuksia koska se mahdollistaa monenlaisten työhyvinvointia edistävien palvelun käytön oman tarpeen ja omien kiinnostusten mukaan."

- Seija Luukkonen, Tuusniemen kunta
Lokakuu 2023

 

Refet - 4,5 stars padding
"Edun antaminen on normaalitapauksissa hyvin helppoa ja automatisoitua. Raportit työntekijöiden käyttämistä eduista saa helposti."

- Sami Heikkilä, Pharmac Finland Oy
Maaliskuu 2023