ePassi-Lounas2

Lounasedun verotus

05.09.2019

Miten toimii lounasedun verotus eri tilanteissa? Katso vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lounasetu palkan päälle

Kun työnantajan maksamaa lounasetua annetaan työntekijän palkan päälle, kyse on luontoisedusta. Tavallaan kyse on palkankorotuksesta, joka on korvamerkattu työntekijän henkilökohtaiseen aterioimiseen. Lounasetu palkan päälle on kuitenkin palkankorotusta edullisempi sekä työnantajalle että työntekijälle.

Palkan päälle annettavan lounasedun kustannus työnantajalle

Kun työnantaja maksaa ja tarjoaa työntekijälle lounasedun palkan päälle, työntekijän palkkalaskelmaan lisätään 75 % luontoisedun määrästä. Tuo 75 % edusta on työntekijälle veronalaista tuloa ja siitä osuudesta työnantaja maksaa normaalit työnantajan sivukulut.

Esimerkki työnantajan kustannuksista:

  • Lounasetu 200 €
  • Työnantajan sivukulut veronalaisesta osuudesta 150 € x 23,5% = 35.25 €

Jos työntekijä käyttää vain osan edun määrästä, voidaan loput edun arvosta muuttaa rahapalkaksi. ePassin käytöstä ainoa kulu on pieni prosenteissa laskettava palvelumaksu lounasedun suuruudesta. Et siis maksa muita käsittelykuluja, lähetyskuluja tms. ePassi ei ole prepaid-maksuväline tai lounasseteli, joten maksat vain työntekijöiden syömistä aterioista. Automatisoitu hallinnointi säästää myös henkilöstöhallinnon aikaa.

Palkankorotuksen antaminen lounasetuna rahapalkan sijasta

Palkankorotus on edullisempaa antaa lounasedun muodossa kuin rahapalkkana, sillä verotettava osuus edusta on vain 75 %. Sekä työnantajamaksut että työntekijän tulovero maksetaan vain tuosta osuudesta. Lopusta 25 %:sta ei tarvitse maksaa työnantajamaksuja. Lounasetu sivukuluineen voidaan vähentää kokonaisuudessaan verotuksessa.

Lounasetu palkan osana

Kun lounasetu saadaan osana palkkaa, puhutaan niin sanotusta lounasvähennyksestä. Työntekijän nettopalkasta pidätetään lounasedun verotusarvo 75 %. Neljäsosan lounasedusta maksaa työnantaja.

Jos lounasetu on esimerkiksi 200 euroa kuukaudessa, työntekijän nettopalkasta vähennetään enimmillään 150 euroa. Erotukseksi jäävä enintään 50 euroa on työnantajalle vähennyskelpoinen kulu, josta työnantajan ei tarvitse maksaa sivukuluja. Työntekijälle ja työnantajalle ei synny verotettavaa tuloa.

Huom! Sekä työnantajan että työntekijät toteutuvat kulut on sama kuin syötyjen aterioiden kustannus, koska ePassi ei ole prepaid-maksuväline, sen välittömien kustannusten määrät perustuu todelliseen käyttöön.

Palkan osana annettavan lounasedun kustannukset työnantajalle

Esimerkki työnantajan kustannuksista:

  • Lounasetu 200 €
  • Nettokustannus työnantajalle 50 €

ePassin käytöstä ainoa kulu on pieni prosenteissa laskettava palvelumaksu lounasedun suuruudesta. Et siis maksa muita käsittelykuluja, lähetyskuluja tms. Maksat vain niistä aterioista, jotka työntekijäsi syövät. Automatisoitu hallinnointi säästää myös henkilöstöhallinnon aikaa.

Paljonko lounasetua voi antaa kuukaudessa?

Lounasetua voidaan antaa joko tarkasti kunkin kuukauden työpäivien mukaan tai keskimääräisten työpäivien mukaan. Keskimääräinen työpäivien määrä on kuukausittain 21 päivää.

Vuonna 2019 ravintoedun suuruus voi olla 6,60 – 10,50 euroa ateriaa kohden.

Lue lisää ravintoedun verotuksesta täältä.

Olen yrittäjä, voinko tarjota lounasedun itselleni?

Osakeyhtiön omistajayrittäjä voi tarjota itselleen lounasedun, vaikka olisi yrityksensä ainoa työntekijä. Yrittäjän eläkevakuutuksen alaiselle yrittäjälle lounasetu on varsin edullinen, sillä sivukuluja menee vain sosiaaliturvamaksun verran. YEL-yrittäjän kannattaa siis ehdottomasti antaa itselleen lounasetu palkan päälle, ei sen osana.

Esimerkki lounasedun kustannuksista YEL-alaiselle yrittäjälle:

  • Ravintoetu -200 €
  • Työnantajan sivukulut luontoisedun veronalaisesta osuudesta 150 x 1,08 % = 2,70 €

ePassin käytöstä ainoa kulu on pieni prosenteissa laskettava palvelumaksu lounasedun suuruudesta. Et siis maksa käsittely-, lähetys- tai muita kuluja.

Yksityinen elinkeinonharjoittaja eli niin sanottu toiminimiyrittäjä ei valitettavasti voi hyödyntää lounasetua verottajan ohjeistuksen mukaan. Avoimen yhtiön tai kommandiittiyhtiön yhtiömies voi käyttää lounasetua vain, jos hänelle maksetaan kyseisestä yrityksestä palkkaa.

Tutustu ePassi Lounas-etuun