Lounasedun hyödyt työnantajalle.

Kirjoittanut Niko Kangasmaa

Lounasedun tarjoaminen on sinulle työnantajana tapa muistuttaa työntekijöitäsi joka päivä siitä, että heitä arvostetaan ja että heidän hyvinvointinsa on yrityksellenne tärkeää. Lounasedulla on myös positiivinen vaikutus työhön, sillä hyvinvoivat työntekijät suoriutuvat töistään muita paremmin. Lounasedulla on siis työnantajalle lukuisia positiivisia vaikutuksia, joista tärkeimmät löydät tästä blogikirjoituksesta.

BLOG Benefits of offering lunch benefit HERO

Houkuttele osaajia.

Työsuhde-edut ovat yksi parhaista tavoista sitouttaa henkilöstöä ja houkutella uusia kykyjä yritykseesi. Työsuhde-edut voivat olla mitä tahansa terveydenhoidosta työsuhdepyöriin ja erilaisiin vakuutuksiin asti. Tuoreen tutkimuksen mukaan lounasetu on toiseksi eniten suomalaisia kiinnostava henkilöstöetu. Samassa tutkimuksessa selvisi, että ravitseva työympäristö on työntekijöiden mielestä toiseksi eniten heidän hyvinvointiaan edistävä toimenpide. Lounasetu on siis erittäin paljon arvostettu etu, jota voi ja kannattaa hyödyntää rekrytoinnissa.

 

Paranna tiimin yhteenkuuluvuutta ja suorituskykyä.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että yhdessä syövillä tiimeillä on parempi yhteenkuuluvuus minkä ansiosta he suoriutuvat töissä muita tiimejä paremmin. Yhteenkuuluvuutta lisäävä ryhmätoiminta ei yleensä ole luonnollinen osa jokapäiväistä työtä, vaan sille pitää järjestää erikseen aikaa. Se on hektisessä työelämässä usein vaikeaa tai lähes mahdotonta. Yhdessä syöminen on kuitenkin luonnollinen osa jokapäiväistä elämää. Siksi siitä on helppoa luoda jatkuva ryhmätunnetta ja yhteenkuuluvuutta lisäävä tapa.

Syödessämme elimistömme vapauttaa hyvän olon hormonia oksitosiinia, joka auttaa meitä rentoutumaan ja tuntemaan olomme turvalliseksi. Oksitosiinin vapautumisen myötä syntyy turvallisuuden, luottamuksen ja yhteisöllisyyden tunne niiden kanssa, joiden kanssa syömme. Turvallinen työyhteisö puolestaan on edellytys tehokkaalle tiimityölle ja luovuudelle.

 

Vähennä sairauspoissaoloja terveyttä edistävillä eduilla.

Terveet elämäntavat ovat yksi tehokas keino vähentää sairauspoissaoloja, ja ruokailutavoillamme on tässä merkittävä osuus. Syömällä säännöllisesti verensokerisi pysyy vakaana, jolloin sinulla riittää energiaa koko päiväksi. Jos taas jätät lounaan väliin, olet alttiimpi napostelemaan epäterveellisiä välipaloja, jotka eivät anna energiaa kovin pitkäksi aikaa.

Kannustamalla työntekijöitäsi hyviin tapoihin, eli säännölliseen ateriarytmiin ja taukoihin, luot edellytykset hyvälle ololle työpäivän läpi.

 

Paranna työntekijöiden keskittymiskykyä.

Jotta pystyt suoriutumaan tehokkaasti koko työpäivän ajan, on tärkeää pitää taukoja. Aivan kuten meidän täytyy lepuuttaa lihaksiamme voimaharjoittelun aikana, on tärkeää antaa aivoillemme mahdollisuus palautua työpäivän aikana. Kun pidät hetken tauon työtehtävistäsi, kognitiiviset kykysi (kuten tarkkaavaisuus, muisti ja motivaatio) ja ongelmanratkaisukykysi paranevat.

On tärkeää kannustaa henkilökuntaa pitämään mielekkäitä lounastaukoja esimerkiksi lounassetelien avulla. Pitämällä lyhyenkin lounastauon työntekijäsi suoriutuvat parhaalla tasollaan koko päivän.

 

Järjestä lounasetu helposti Epassilla.

Lounasetu on siis tehokas tapa sekä houkutella osaajia että varmistaa työntekijöidesi voivan viihtyä ja suoriutua töistään erinomaisesti. Ravintoetu on niin arvostettu ja hyödyllinen, että se on suorastaan itsestäänselvyys tulevaisuuden työpaikalla

Epassilla voit järjestää lounasedun kolmella tavalla: avoimena lounaana, sopimusruokailuna tai näiden molempien parhaat puolet yhdistävänä hybridinä. Ehkä siksi Epassia käyttää jo lähes miljoona suomalaista.

Tutustu lounasetuun

 

Aiheet:LounasetuTyönantajamielikuva

Lisää vinkkejä Epassilta:

Valitse henkilöstöetu, jonka työntekijät oikeasti haluavat.

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset palkansaajat haluavat eniten henkilöstöetuja, jotka kohdistuvat fyysiseen hyvinvointiin (kuten kuntosaliharjoitteluun tai hierontaan), kulttuurielämyksiin sekä ravitsemukseen ja lounaaseen.

Nämä kaikki saat järjestettyä helpoiten Epassilla. Ehkä siksi jo miljoona suomalaista epassittaa ostoksiaan yli 39 000 palveluntarjoajan verkostossamme.

TYÖNANTAJA: TUTUSTU MAHDOLLISUUKSIIN

WEBSITE FI B2B ads LP 2024 featured img@1.5x