Epassin henkilöstöedut auttavat Eficodea työntekijöiden houkuttelussa

Kirjoittanut Tommy Sarja

Ohjelmistoyritys Eficodella on IT-alalle hyvin tyypillinen haaste: miten saada parhaat osaajat houkuteltua töihin? IT-ammattilaiset ovat harvoin motivoitavissa pelkällä palkalla. Tarjolla täytyy olla myös oppimismahdollisuuksia, mukava työporukka – ja hyviä henkilöstöetuja. Niiden tarjoamisessa auttaa ePassi.

Irina Nordström EficodeYli 200 henkeä työllistävällä Eficodella on erityisen lämmin suhde ePassiin, sillä henkilöstöetujen mobiilimaksusovellus kehitettiin alunperin nimenomaan Eficodella. ePassin kehitykseen ollaan edelleen varsin tyytyväisiä, ja eficodelaiset kiittelevät ePassia helppokäyttöiseksi.

“Meillä on käytössä ePassin Lounasetu, Sportti & Kulttuuri-etu sekä Työmatkaetu. Eficodelaiset ovat aktiivisia henkilöstöetujen käyttäjiä, ja ePassilla on maksettu kaikkea festarilipuista joogatunteihin”, Eficoden HR Manager Irina Nordström (kuvassa) kertoo.

 

Lounaalla tutustutaan työkavereihin

Eficode aamiaiset

Eficoden toimitilat sijaitsevat Helsingin Kampissa. Omaa työpaikkaruokalaa ei ole eikä kaivata, sillä kävelyetäisyydellä on valtava valikoima lounaspaikkoja. Eficoden Slackissa on lounaalle oma viestikanavansa, jossa voi huhuilla lounasseuraa tai ehdottaa lounaspaikkaa. Kynnys lähteä vieraampaankin porukkaan on matala, ja uudetkin työntekijät tutustuvat lounaiden merkeissä helposti työkavereihinsa.

Eficodelaiset ovat aktiivisia ehdottamaan uusia käyttöpaikkoja ePassille, ja moni ravintola onkin alkanut vastaanottaa ePassi-maksuja eficodelaisten ehdotuksesta. Uusia lounaspaikkoja on kiva kokeilla, mutta perinteitäkin kunnioitetaan: “Torstaisin on aina lettupäivä”, Nordström nauraa.

Myös joka perjantaiset aamupalat toimistolla ovat jo perinne. Tällöin myös asiakkailla työskentelevät konsultit, kehittäjät ja designerit pyrkivät kokoontumaan toimistolle aamiaisherkkujen ja kuulumisten vaihdon äärelle.

Crossfittiä, keikkoja, lätkämatseja...

Eficodelaiset ovat myös innokkaita liikkujia. Moniin lajeihin kuten lasersotaan, crossfittiin ja salibandyyn on tutustuttu porukalla. Urheilutempaukset ovat työntekijöiden itse ideoimia, ja työnantaja tukee niitä rahallisesti. Viimeisimpänä eficodelaiset nähtiin tankotanssimassa.

Sportti & Kulttuuri-etua voi toki käyttää paljon muuhunkin kuin urheiluun, ja eficodelaiset ovatkin mm. ostaneet keikkalippuja, käyneet teatterissa, baletissa, lätkämatseissa ja tietysti elokuvissa.

ePassi-henkilöstöetujen lisäksi työntekijät arvostavat mahdollisuutta oppia uutta ja kehittyä omalla asiantuntijuusalueellaan. Eficodelaiset osallistuvatkin aktiivisesti kansainvälisiin konferensseihin, erilaisiin koulutuksiin ja hackathoneihin ja oppivat myös toisiltaan: Joka perjantai eficodelaiset voivat osallistua jonkun työkaverin pitämään parin tunnin koulutukseen. Rennommin tavataan erilaisten kerhojen parissa: Eficodelta löytyy mm. Lautapelikerho, Wellness Wednesday -kerho ja saunakerho.

ePassi helpottaa HR:n arkea

IT-yrityksessä HR-työntekijöillä on kädet täynnä töitä osaajien houkuttelussa, eikä ylimääräistä paperityötä todellakaan kaivata. “Etenkin meillä, kun monet työntekijät istuvat asiakkailla, on kätevää, ettei työntekijän tarvitse hakea mitään fyysistä kuponkia toimistolta. Kun vuosi vaihtuu, uudet etusaldot tulevat työntekijöille automaattisesti kännykän sovellukseen nähtäville, eikä HR:n tarvitse tehdä sen suhteen mitään. Myös kaikki tarvittavat raportit saa järjestelmästä suoraan palkanlaskentaan yhdellä napin painalluksella”, Nordström kiittelee.

Irina Nordström kiittelee ePassin vaivatonta käyttöä. “Systeemi on äärimmäisen helppo. Meillä on tunnukset järjestelmään, johon lisätään uudet työntekijät, kun he aloittavat. Vain puhelinnumero ja nimi riittää, ja työntekijä pääsee itse rekisteröitymään ja käyttämään ePassin etuja ensimmäisestä työpäivästä lähtien. Myös deaktivointi on yhtä helppoa”, Nordström selventää.

Työnantaja, lue lisää ePassista

Aiheet:Henkilöstöedut

Jaa uutinen:

Aikaisemmat ePassi-uutiset: