Unohda työmatkasetelit sekä työsuhdematkaliput ja siirry moderniksi työnantajaksi liittymällä ePassin mobiilietujen käyttäjäksi.

Työmatkaedulla tarkoitetaan työntekijän luontoisetua, joka on pääosin tarkoitettu kodin ja työpaikan välisiin matkoihin. ePassi Työmatka automatisoi koko työsuhdematkaedun hallintaan liittyvän prosessin ilman vanhanaikaisia työmatkaseteleitä tai työmatkalippuja, jotka aiheuttavat työnantajalle turhia kustannuksia ja hankaloittaa hallinnointia. ePassin työmatkaedut voidaan räätälöidä työntekijälle henkilötasolla joko palkanlisänä tai palkkaan sisällytettynä. Voit lukea lisää työmatkaetujen verotuksesta täältä.

ePassi Työmatka automatisoi koko työsuhdematkaedun hallintaan liittyvän prosessin. Käyttöön ei liity piilokuluja tai hävikkiä, sillä työnantajan edun käyttöön liittyvät kustannukset perustuvat matkakorttien todellisiin latauksiin. Sekä työnantaja että työntekijä saavat merkittäviä säästöjä etujen verottomuuden ansiosta. Etu voidaan räätälöidä työntekijälle henkilötasolla joko palkanlisänä tai palkkaan sisällytettynä.

Puhelinnumeroon perustuvalla maksuvälineellä voi maksaa paikallisliikenteen, VR:n ja Matkahuollon henkilökohtaiset matkakortit tai kausiliput mm. kaikissa Suomen R-kioskeissa, Stockmanneilla ja HSL:n omissa palvelupisteissä (Itis, Pasila ja Rautatientori).

Käyttöönottoon ei liity logistiikkaa, odotusaikaa tai kustannuksia. Käyttöä voi seurata ePassin verkkopalvelusta, jossa tilastot ja raportit päivittyvät reaaliaikaisesti. Lisäksi järjestelmästä saa kätevästi työntekijäkohtaisen käyttöraportin verottajan vuosi-ilmoitusta varten.

Autamme mielellämme sinua ePassin käyttöönotossa.

Ota heti Yhteyttä

Niilo Koivisto 050462 7759
Teemu Kunttu 050 516 0554
Anssi Raitio 050 464 1171
Miikka Melantie
044 064 6363
Antti-Pekka Seikkula 044 064 6368
Mirko Melantie
044 064 6361

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@epassi.fi

Ota palvelu käyttöön

Työmatkaedun hyödyt, verotus ja kustannukset

Moderni työnantaja palkitsee työntekijöitään mielellään ekologisuuteen kannustavalla luontoisedulla. Työnantaja voi tukea henkilökunnan työmatkoja työmatkaedulla. Etu on henkilökohtainen ja työntekijä voi ostaa sillä joko kausilipun tai henkilökohtaiselle kortille ladattua arvoa julkisiin liikennevälineisiin. Työmatkaetua ei tarvitse tarjota koko henkilöstölle. Sitä voi tarjota 300 euroon asti myös työntekijöille, joilla on vapaa autoetu.

Työmatkaedun voi tarjota palkan päälle tai osana palkkaa. Työmatkaetu on työntekijälle verovapaa etu 300 euroon asti vuodessa. Yli 300 euron edusta työntekijä maksaa veroa oman veroprosenttinsa mukaan, kunnes 751 euron omavastuuosuus täyttyy.

Työmatkaetu on siis verovapaata työntekijälle 0-300 € ja 751-3400 € osuudelta. Näiltä osuuksilta työnantajan ei tarvitse maksaa palkan sivukuluja. 301-750 euron osuudelta työntekijä maksaa veroa oman veroprosenttinsa mukaan, ja työnantajan täytyy maksaa palkan sivukulut. Työmatkaetu on kuitenkin kokonaisuudessaan vähennyskelpoinen tuloverotuksessa.

1-300 €/vuosi Työntekijälle verovapaa, työnantajan ei tarvitse maksaa palkan sivukuluja
301-750 €/vuosi Työntekijälle veronalaista 300€ ylittävältä osuudelta, työnantajan täytyy maksaa palkan sivukulut
751-3400 €/vuosi Työntekijälle verovapaa, työnantajan ei tarvitse maksaa palkan sivukuluja

Esimerkki

Jos työntekijä saa 500 € työmatkaetua vuodessa, hän maksaa veroa 200 € osuudelta.

Eniten työmatkaedusta hyötyy työntekijä, jonka kodin ja työpaikan väliset matkakulut jäävät alle 750 euroon vuodessa, eli matkakuluvähennystä verotuksessa ei synny. Edun määrä ratkaisee onko etu veroton vai verollinen työntekijälle.

ePassin käytöstä ainoa kulu on muutama prosentti palvelumaksu työmatkaedun suuruudesta. Et siis maksa muita käsittelykuluja, lähetyskuluja tms. ePassi ei ole prepaid-maksuväline eikä työmatkaseteli, joten maksat vain sen osan työmatkaedusta, minkä työntekijäsi käyttävät. Automatisoitu hallinnointi säästää myös henkilöstöhallinnon aikaa.

Lisää työmatkaedun ja muiden luontoisetujen verotuksesta voit lukea vero.fi:n sivuilta.

Työmatkaetu 2019 pähkinänkuoressa
  • Työmatkaetu on 300 euroon asti verotonta, sen ylittävä osa 750 euroon asti on verotettavaa tuloa.
  • 750 euroa ylittävä osa on 3400 euroon asti jälleen verotonta.
  • Edun voi tarjota työntekijälle henkilötasolla joko palkanlisänä tai palkkaan sisällytettynä.
  • ePassin palvelusta saa työntekijäkohtaisen käyttöraportin verottajan vuosi-ilmoitusta varten.

 


Näyttökuva 2019-1-10 kello 16.36.44

ePassilla voit pian maksaa työmatkasi näppärästi myös Whim-sovelluksessa

ePassi ja suomalainen mobiilin liikkumisen edelläkävijä Whim tarjoavat yhteistyön myötä modernin tavan maksaa joukkoliikenteen työmatkaliput mobiilisti vaikka kotisohvalta. Lue lisää ePassi + Whim.

Valmistelemme Whimin kanssa ePassin laajaa käyttöönottoa, kohta on valmista - pysy kuulolla!

Ota yhteyttä