4 vinkkiä työntekijöiden hyvinvoinnin edistämiseksi.

Kirjoittanut Epassi

Työhyvinvointi on monen asian summa. Kun työn ja vapaa-ajan tasapaino, työn mielekkyys ja terveysasiat ovat kohdillaan, jaksamme töissä merkittävästi paremmin. Samalla työn tuottavuus paranee ja sitoudumme työhömme paremmin – ja sairauspoissaolojen määrä todennäköisesti vähenee. Tämän kokonaisuuden, eli työntekijöiden tarpeisiin vastaamisen, hallitseminen on yksi työnantajien ja HR-päättäjien suurimmista haasteista.

BLOG 14 ideas for outdoor sports HERO 2024 update

 

Suuri Henkilöstöetututkimus paljasti, että panostus työntekijöiden hyvinvointiin saattaa lisätä työhön sitoutumista jopa useammin kuin palkankorotus. Lähes puolet työntekijöistä uskoo sitoutuvansa työhön enemmän, jos työnantaja panostaa hyvinvointiin. Jotta panostukset hyvinvointiin eivät mene hukkaan, työnantajien tulisi ratkaista seuraavat haasteet.

  •  Hyvinvoinnin kokemuskuilu: Jopa puolissa tapauksista työnantajien panostukset työntekijöiden hyvinvointiin jäävät huomiotta. Tämä pätee niin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, kuin fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin sekä liikuntapanostuksiin.
  •  Hyvinvointia edistävien toimenpiteiden valinta: Työntekijät arvostavat eniten joustavuutta, muun muassa joustavia työaikoja sekä etätyöskentelyä ja liikuntamahdollisuuksia työn ulkopuolella.
  • Työsuhde-edut yksilöllisiin tarpeisiin: Työntekijät arvostavat erityisesti laajaa työterveyttä ja fyysiseen hyvinvointiin liittyviä etuja. Myös kulttuuri- ja lounasedut koetaan yleisemmin houkuttelevammiksi kuin koulutus- ja kehitysmahdollisuudet.

Tutkimustuloksista selviää, että työntekijöiden ja työnantajien näkemykset eroavat merkittävästi, siitä kuinka työnantajat ovat onnistuneet edistämään työntekijöiden hyvinvointia. Tulokset ovat hälyttäviä ja työnantajien on keskityttävä vastaamaan työntekijöiden odotuksiin ja tarjoamaan heille tarpeita vastaavia työsuhde-etuja hyvinvoinnin edistämiseen.

   Lataa Suuren Henkilöstöetututkimuksen tulokset. lunch in your pocket slawek gebs some

 

 

Vinkit työntekijöiden hyvinvoinnin edistämiseksi.

1. Fyysinen hyvinvointi auttaa jaksamaan töissä.

Alle puolet tutkimukseen vastanneista kokee, että työnantajat edistävät heidän fyysistä hyvinvointiaan. Työnantajat ovat kuitenkin eri mieltä ja suurimassa osassa tapauksista työnantajat vastasivat panostavansa työntekijöiden fyysiseen hyvinvointiin. 

Vain 47,3 % työntekijöistä ovat sitä mieltä, että heidän työnantajansa tukee fyysistä hyvinvointiaan, kun 86,4 % työnantajista sanoo tekevänsä näin.”

Miten työnantajat voivat vastata työntekijöiden odotuksiin ja kannustaa työntekijöitä kehittämään fyysistä hyvinvointiaan? Jokainen työntekijä on yksilö, jolla on erilaiset tarpeet hyvinvoinnin edistämiseen. Toiset tarvitsevat palautuakseen urheilua, kun toinen kaipaa rentouttavaa hierontaa. Työnantajilta odotetaankin joustavuutta hyvinvoinnin tukemiseen, jotta työsuhde-etuja voi hyödyntää niihin asioihin, jotka työntekijä kokee tärkeimmiksi. 

Epassi Flex sisältää liikunta-, kulttuuri-, sekä työmatkaedun ja näin mahdollistaa työntekijöille vapauden käyttää etua niin kuin hän itse parhaaksi katsoo. Yksilöllisiin tarpeisiin vastaaminen vaatii joustavia ja räätälöitävissä olevia etuja. Joustavat, henkilöstön tarpeet huomioivat henkilöstöedut rakentavat positiivista yritys- ja työnantajamielikuvaa, mikä tottakai auttaa myös rekrytoinnissa ja työntekijöiden sitouttamisessa – työhyvinvointia unohtamatta. Epassin kumppaniverkostosta löytyy runsaasti eri vaihtoehtoja, joista työntekijä voi valita itselleen mielekkäimmän tavan ylläpitää ja tukea hyvinvointiaan.

 

TUTUSTU EPASSI FLEXIIN

 

2. Henkinen hyvinvointi lisää sitoutumista työhön.

Työpaikalla henkinen hyvinvointi on erittäin tärkeää, sillä se vaikuttaa merkittävästi työntekijöiden yleiseen hyvinvointiin, sitoutumiseen sekä työilmapiiriin. Työpaikoilla henkisen hyvinvoinnin tukeminen voi olla haastavaa ja tutkimustulokset paljastavatkin, että työnantajat eivät ole onnistuneet tarjoamaan työntekijöille sopivia keinoja edistää henkistä hyvinvointiaan. 

Vain 32,6 % työntekijöistä ovat sitä mieltä, että heidän työnantajansa tukee psyykkistä hyvinvointiaan, vaikka 80,1 % työnantajista kertoo tekevänsä näin.”

Onneksi on olemassa konkreettisia keinoja, joilla työnantajat voivat vaikuttaa positiivisesti työntekijöidensä henkiseen hyvinvointiin. Työsuhde-edut voivat auttaa merkittävästi työntekijöitä hallitsemaan henkistä hyvinvointiaan paremmin. Stressin vähentäminen usein parantaa henkistä hyvinvointia ja yleistä työtyytyväisyyttä. Työsuhde-etujen tarjoaminen osoittaa työntekijöille, että heidän työnantajansa välittää työntekijöidensä hyvinvoinnista ja ajaa positiivia vaikutuksia työntekijöiden henkiseen hyvinvointiin.

Stressin hallitsemiseksi työnantajat voivat tarjota hyvinvointietua, jota voi käyttää esimerkiksi hierontaan, hammaslääkäriiin ja erikoislääkäripalveluihin. Työnantajat, jotka panostavat työntekijöidensä henkiseen hyvinvointiin, näkevät todennäköisesti parannuksia sekä työntekijöiden tyytyväisyydessä, että heidän sitoutumisessaan työhön. 

 

Tutustu hyvinvointietuun

 

3. Joustava työ on työn ja vapaa-ajan tasapainon kulmakivi.

Joustavuus ja avoimuus ovat keskeisiä elementtejä työntekijäkokemuksessa – avoin keskustelu ja erilaisten elämäntilanteiden huomioiminen ovat keskeisiä onnistumisen kannalta. Tutkimustuloksista selviää, että työntekijöiden mielestä joustavien työaikojen tarjoaminen koetaan kaikista tärkeimmäksi tekijäksi, johon työnantajien tulisi panostaa edistääkseen heidän hyvinvointiaan.

Suomessa työn ja vapaa-ajan tasapaino on pääasiassa työntekijän vastuulla. Vain 21 % työntekijöistä ja 26,7 % työnantajista ovat sitä mieltä, että vastuu työn ja vapaa-ajan tasapainosta olisi työnantajan vastuulla. Muihin tutkimusmaihin verrattuna, tämä on merkittävästi pienempi osa vastaajista. Työnantajat ymmärtävät kyllä joustavuuden merkityksen, mutta panostukset eivät silti ole linjassa työntekijöiden odotusten kanssa.  Esimerkiksi joustavat etätyömahdollisuudet tarjoavat työntekijöille vapauden suunnitella aikataulunsa, jotta työn ja vapaa-ajan tasapainoa on helppo hallita omien tarpeiden mukaisesti. 

Esimerkiksi lounasetu on yksi tehokkaista tavoista tukea työntekijöiden hyvinvointia. Tarjoamalla terveellistä ravintoa, sosiaalista vuorovaikutusta ja tarvittavia taukoja työpäivän aikana, työntekijät voivat saada tarvitsemansa tauon työpäivän keskelle.  Tutkimustulosten mukaan 71 % lounasetua käyttäneistä vastaajista onkin sitä mieltä, että lounasetu edistää heidän hyvinvointiaan. 

 

Tutustu lounasetuun

 

4. Viestintä ja kuunteleminen parantavat yhteisymmärrystä.

Työnantajien panostukset työntekijöiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin jäävät usein huomiotta. Heikko viestintä työsuhde-eduista voi olla syynä etujen vähäiselle käytölle. Selkeä viestintä on tärkeää, jotta panostukset työntekijöiden hyvinvointiin eivät mene hukkaan ja työntekijät ymmärtävät millaisia keinoja työnantaja tarjoaa hyvinvoinnin edistämiseksi. 

Hyvä viestintä edellyttää, että työnantajat ovat avoimia ja johdonmukaisia kertoessaan työsuhde-eduista ja hyvinvointiin liittyvistä panostuksista. Tämä voi sisältää esimerkiksi säännöllisiä tiedotteita, intranet-julkaisuja tai henkilökohtaisia keskusteluja työntekijöiden kanssa. On tärkeää varmistaa, että viestit ovat selkeitä ja helposti saatavilla.

Työnantajien tulisi myös aktiivisesti kuunnella työntekijöidensä tarpeita ja toiveita. Kuuntelemalla työntekijöiden tarpeita, työnantajat voivat paremmin ymmärtää, mitä etuja ja arvostetaan ja miten pystytään vastaamaan paremmin työntekijöiden odotuksiin.

Hyviä viestintä ja työntekijöiden toiveiden kuuntelu parantaa työntekijöiden sitoutumista ja tyytyväisyyttä, lisää työsuhde-etujen käyttöastetta ja edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia työpaikalla, josta hyötyvät sekä työntekijät että työnantajat.

 

Edut helposti mobiilisovelluksella.

Jotta panostukset työntekijöiden hyvinvointiin olisivat mahdollisimman tehokkaita ja aina työntekijöiden mukana tarvittaessa, on paras tapa tarjota kaikki edut yhdellä samalla alustalla. Työntekijät kokevat tärkeäksi etujen helppokäyttöisyyden ja helposti saatavilla olevat henkilöstöedut motivoivat etujen käyttämiseen.

Mobiilisovelluksen kautta saatavilla olevat edut voivat toimia ponnahduslautana työntekijöille kehittämään terveellisempiä tapoja ja ylläpitämään hyvinvointiaan. Tutkimustuloksista selviää, että etujen keskittäminen yhdelle alustalle parantaisi työntekijäkokemusta ja mobiilisovellus onkin yleisesti odotusarvo sekä työntekijöiden, että työnantajien keskuudessa.

Henkilöstöedut, jotka ovat käytettävissä mobiilisovelluksella säästävät sekä työntekijän, että työnantajan aikaa. Tällöin työnantajan ei tarvitse organisoida fyysisten maksuvälineiden jakelua, eikä työntekijän tarvitse etujen käyttämiseen kuin sovelluksen, sillä edut kulkevat puhelimessa kätevästi aina mukana. Otamalla Epassin edut käyttöön, voit unohtaa fyysiset lounassetelit ja virikesetelit, sillä etujen käyttäminen toimii näppärästi yhdellä sovelluksella. 

 

OTA KÄYTTÖÖN

 

Lue lisää:

Työnantajien panostukset hyvinvointiin jäävät helposti huomaamatta.

Tutkimus: Haastava taloustilanne heijastuu työsuhde-etuihin.

 

Suuri henkilöstöetututkimus 2024

 
Aiheet:HyvinvointiHyvinvointietuHenkilöstöedutTyösuhde-edut

Lisää vinkkejä Epassilta:

Valitse henkilöstöetu, jonka työntekijät oikeasti haluavat.

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset palkansaajat haluavat eniten henkilöstöetuja, jotka kohdistuvat fyysiseen hyvinvointiin (kuten kuntosaliharjoitteluun tai hierontaan), kulttuurielämyksiin sekä ravitsemukseen ja lounaaseen.

Nämä kaikki saat järjestettyä helpoiten Epassilla. Ehkä siksi jo miljoona suomalaista epassittaa ostoksiaan yli 39 000 palveluntarjoajan verkostossamme.

TYÖNANTAJA: TUTUSTU MAHDOLLISUUKSIIN

WEBSITE FI B2B ads LP 2024 featured img@1.5x