Lounasedun verotus ja kustannukset työnantajalle.

Kirjoittanut Tommy Sarja

Lounasetu on yksi suomalaisten eniten arvostamista työsuhde-eduista. Se pitää järjestää Verohallinnon ohjeistuksessa määrätyllä tavalla, mutta asiaa tuntemattomalle verotuksessa käytettävät käsitteet voivat olla hankalia ymmärtää. Verotussääntöjen takia joskus ei myöskään tunnu selvältä, paljonko ravintoetu kustantaa työnantajalle. Selvitä alta ravintoedun verotuksen perusteet ja kustannukset työnantajalle, vaihtoehdot edun järjestämiseen ja vastaukset kahteen muuhun yleiseen kysymykseen lounasedusta.

BLOG taxation of lunch benefit HERO

 

Verotusarvot.

Verohallinto määrittelee vuosittain lounasedun verotusarvot. Yhden lounasedulla ostetun aterian arvon tulee olla verotusarvon mukainen. Vuonna 2022 verotusarvo on vähintään 7,15 € ja enintään 11,30 €. 

Verotusarvo tulee laskea erikseen jokaisen maksun yhteydessä, jotta työnantajan ja työntekijän osuudet muodostuvat oikein. Työntekijän osuus on 75 % tai aina vähintään 7,15 €. Työnantajan osuus aterian hinnasta saa olla enintään 25 %.

Jos aterian hinta on esimerkiksi 8,50 €, työnantajan osuus on 1,35 €. Näin työntekijän osuudeksi saadaan verotuksessa vaadittu vähimmäissumma 7,15 €. Vastaavasti jos aterian hinta on 10 €, työnantajan osuus on 2,50 € eli 25 %. Epassin maksusovellus laskee verotusarvot maksun yhteydessä automaattisesti. 

LUE 5 SYVENTÄVÄÄ FAKTAA LOUNASEDUN VEROTUKSESTA

Aiheet:Lounasetu

Jaa uutinen:

Aikaisemmat ePassi-uutiset: