7 syytä valita Epassi henkilöstöetujen maksuvälineeksi

Kirjoittanut Antti-Pekka Seikkula

Henkilöstön hyvinvoinnista kiinnostuneena työnantajana tai HR-ammattilaisena olet ehkä huomannut, että markkinoilla on useita henkilöstöetujen maksuvälineitä. Monilla on myös mobiilisovellus. Mikä sitten erottaa ePassin muista ja miksi juuri se kannattaa valita työntekijöiden henkilöstöetujen maksuvälineeksi? Seuraavassa seitsemän hyvää syytä.

1. Työntekijät saavat valinnanvapautta

Epassissa on saatavilla kaikki henkilöstöedut: Sportti & Kulttuuri, Hyvinvointi, Työmatka ja Lounas. Työntekijä käyttää kaikkia etuja helposti yhdellä tilillä, yhdellä käyttäjätunnuksella. Monipuoliseen käyttöpaikkaverkostoon kuuluu jo 21 000 paikkaa.

Työnantajana voit valita työntekijöiden käyttöön tietyt edut tietyillä arvoilla – tai antaa työntekijöiden valita! Tähän tarkoitukseen on tarjolla ePassi Flex. Työnantajana valitset Flexiin kaksi tai kolme etua ja määrittelet kokonaisbudjetin. Työntekijä voi käyttää etuja tarpeensa mukaan ja näkee saldonsa reaaliajassa omissa tiedoissaan. Epassi huolehtii verottajan ohjeiden noudattamisesta. 

Kun tarjoat henkilöstöedut Epassi Flexinä, säästyt kyselemästä, mitä etuja kukin työntekijä toivoisi eikä työntekijöiden tarvitse osata ennustaa omia tarpeitaan, jotka voivat muuttua vuoden mittaan. Kaikki voittavat.

2. Etujen hallinnointi käy kevyesti ja edut ovat nopeasti käytettävissä

Epassin käyttöönotto on kevyttä: työntekijöiden tiedot järjestelmään, laskutus kuntoon ja avot: edut ovat heti käytettävissä. Ei seteleiden tai korttien tilaamista, odottelua ja jakelua. 

Epassin järjestelmään luodaan etujen jakeluun säännöt, jotka huomioivat esimerkiksi osa- tai määräaikaisuudet ja suhteuttavat etujen määrän ja voimassaolon niiden mukaan. Näin edut ovat käytössä aina oikeilla työntekijöillä, oikeilla arvoilla. 

3. Omavastuuosuudet hoituvat ilman palkkahallintoa

Eduille on mahdollista asettaa omavastuu ja yleisimmin se on käytössä lounasedussa. Työntekijät voivat maksaa omavastuun itse verkossa ePassin OmaRaha-palvelulla, jolloin omavastuuosuuksien pidättäminen ei kuormita palkkahallintoa lainkaan.

Toki halutessasi voit tehdä palkasta pidätykset. Saat sitä helpottamaan Epassista selkeän raportin.

4. Ei huolta tai kustannuksia käyttämättömästä edusta

Epassiin ladattu saldo on kuin luottoraja: sitä ei voi ylittää, mutta käyttämättömästä arvosta ei tietenkään veloiteta. Tämä on suuri ero verrattuna seteleihin, jotka ovat prepaid-maksuväline: maksat koko summan etukäteen – käyttipä työntekijäsi niitä tai ei. 

Mielestämme prepaid ei ole nykyaikaa ja siksi mahdollisesti käyttämättä jäänyt etusaldo hyvitetään Epassin laskutuksessa. Voit siis jakaa etua työntekijöiden käyttöön huoletta. Hävikkiä etusaldosta ei synny.

5. Kattava raportointi auttaa näkemään henkilöstöetujen vaikutuksen hyvinvointiin

Jos yrityksessä pohditaan henkilöstöetujen mitattavaa vaikutusta työhyvinvointiin ja vaikkapa sairauspäivien määrään, meillä on hyviä uutisia: saat ePassin raporteista kattavat käyttötilastot. Näet niistä etujen käytön henkilö- ja etukohtaisesti ja voit helposti ladata raportit jatkojalostusta varten. Monen muun maksuvälineen kohdalla voit vain arvailla todellista käyttöä.

6. Ekologinen valinta 

Ekologisuus ei ole Epassilla kampanja, vaan tapamme toimia. Epassin käytöstä ei synny paperi- tai muoviroskaa tai logistiikan aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Epassin palvelimet pyörivät uusiutuvalla energialla.

7. Kotimainen yritys, josta saat palvelua kolmella kotimaisella

Epassi on suomalainen yritys ja palvelemme asiakkaitamme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 

 

Katso ePassin hinnat ja rekisteröidy

 

Aiheet:Henkilöstöedut

Jaa uutinen:

Aikaisemmat ePassi-uutiset: